Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [Ksiega gości]phpBook
Sh4dow
post 18.04.2004, 13:41:08
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "phpBook"


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
MarCiNWz
post 17.08.2004, 23:59:13
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam. Czy jest może spolszczenie do phpBook?? Zacząłem sam przerabiać, ale mam problem z polskimi znakami. Jak oznaczam kodowanie strony na iso-8859-2 tak jak robiłem to normalnie w html to wywala mi błędy. Dopiero zaczynam przygodę z php więc niezabardzo wiem jak się pozbyć tego problemu. Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
Sh4dow
post 18.08.2004, 07:49:18
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, jesli chodzi o spolszczenie phpBooka to nie spotkalem sie, jesli chodzi o strone kodowa, to zalezy jakiego edytora uzywasz, czy on ma opcje zapisywania w ISO czy tylko w WIN, no i jakie bledy ci sie pokazuja?


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
MarCiNWz
post 18.08.2004, 10:45:10
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przepraszam za zamieszanie już doszedłem o co chodzi, pisałem w notatniku i wystarczyło zmienić kodowanie dokumentu na UTF-8 i wszystko jest ok. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
Sameth
post 24.08.2006, 14:47:58
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 24.08.2006
Skąd: Kalety

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Heh pozwolę odświeżyć sobie starożytny topic smile.gif

Mianowicie, podczas wykonywania zapytań SQL z instalacji pojawia się problem z jednym z zapytań, mianowicie:

  1. CREATE TABLE guestbook (
  2. id int(5) DEFAULT '0' NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  3. name varchar(25) NOT NULL,
  4. email varchar(35) NOT NULL,
  5. icq int(11) DEFAULT '0' NOT NULL,
  6. http varchar(50) NOT NULL,
  7. message mediumtext NOT NULL,
  8. timestamp int(11) DEFAULT '0' NOT NULL,
  9. ip varchar(15) NOT NULL,
  10. location varchar(35) NOT NULL,
  11. browser varchar(50) NOT NULL,
  12. comment mediumtext NOT NULL,
  13. PRIMARY KEY (id)
  14. );


Błąd pojawia się w części:

  1. id int(5) DEFAULT '0' NOT NULL AUTO_INCREMENT,


Wywalenie 'auto_increment' pomaga, zapytanie się wykonuje, ale nie można później dodawać wpisów do księgi. Z góry dzięki za wszlakie wskazówki smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 24.08.2006, 14:52:53
Post #6





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 688
Pomógł: 5770
Dołączył: 27.12.2004




zamiast auto_increment wywal: DEFAULT '0'
smile.gif


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Sameth
post 24.08.2006, 15:02:43
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 24.08.2006
Skąd: Kalety

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Oo, wielkie dzięki nospor za błyskawiczną pomoc, nie pomyślałbym o tym happy.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
qpatrix
post 17.04.2007, 20:04:37
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 17.04.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jestem totalnym N00bem w robieniu stron internetowych,bo robie strony w FrontPage'u ale mam kilka pytan dotyczacych tego skryptu
1. Odpali mi na serwerze CBA.pl?
2.Czy mozna wstawic ksiege bezposrednio na witryne?
3.Jesli mozna to jak?
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 26.08.2019 - 06:50