Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> [News system]Fusion News
DreeD
post 9.09.2004, 18:48:15
Post #1





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "Fusion News"
Go to the top of the page
+Quote Post
johnnie_w
post 17.09.2004, 11:08:18
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 17.09.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam,
Skoro mozna tu pytac o fusion news'a to ja zaczne.
Korzystam wlasnie z tego skryptu i nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi na pytanie jak sprawic aby komentarze byly wyswietlane na tej samej stronie na ktorej mam zaincludowane news'y z fusion news (w moim przypadku index.php). Aktualnie gdy chce dodac/obejrzec komentarze otwiera sie nowa strona i jest to dosyc uciazliwe i dlatego chcialbym aby wszystko wyswietlane bylo na stronie glownej. Przyznam ze nie programuje w php a pomysly z html niezbyt zdaja egzamin.
Jesli bylby ktos zyczliwy i ma jakis pomysl jak rozwiazac taki problem to bede bardzo wdzieczny.
pozdrawiam, Hubert K
Go to the top of the page
+Quote Post
MariuszS
post 23.09.2004, 18:35:16
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 23
Pomógł: 0
Dołączył: 14.09.2004
Skąd: Radom

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a ja mam pytanie w jaki sposob moge sobie ten skrypcik dostosowac do wlasnej stronychodzi mi o kolory itp?
Go to the top of the page
+Quote Post
DreeD
post 26.09.2004, 17:33:37
Post #4





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(MariuszS @ 2004-09-23 19:35:16)
a ja mam pytanie w jaki sposob moge sobie ten skrypcik dostosowac do wlasnej stronychodzi mi o kolory itp?

@MariuszS: podstawowa znajomość html'a
Go to the top of the page
+Quote Post
bartek.jaw
post 5.10.2004, 15:21:10
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 40
Pomógł: 0
Dołączył: 5.10.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, mam takie małe pytanko odnośnie fusion news. Mianowicie uruchomiłem ten skrypt i prawie wszystko działa. Nie wiem tylko jak mam zmienić kodowanie, żeby tytuł newsa miał polskie fony. Treść newsa jest oka, tylko sam temet jest bez polskich znaczków. Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam BartMan.


--------------------
Wynajem: stancje pokoje mieszkania
Strony WWW: WebDesign
Kamieniarstwo, granit
Go to the top of the page
+Quote Post
Doma
post 14.01.2005, 13:12:36
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 14.01.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


prosta sprawa, ja też mialam ten problem.

Musisz przeszukać pliki (niestety nie pamiętam już które, sorki) i znaleźć kodowanie strony
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

masz krzaczki w tytułach newsów bo w cześci plików masz tak ustawione kodowanie
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

ZMIEŃ 1 NA 2
Go to the top of the page
+Quote Post
Fixer
post 28.01.2005, 22:55:23
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 123
Pomógł: 0
Dołączył: 24.10.2004
Skąd: TG

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Aktualnie gdy chce dodac/obejrzec komentarze otwiera sie nowa strona i jest to dosyc uciazliwe i dlatego chcialbym aby wszystko wyswietlane bylo na stronie glownej

Trzeba sobie samemu napisać w php niestety. Inaczej stronki dodatkowe będą wyświetlane w okienkach :/

Cytat
w jaki sposob moge sobie ten skrypcik dostosowac do wlasnej strony

Dostosować newsy możesz edytując pliki w katalogu z "templates" (szablony).

Ps. niech autor poprawi include i opcję szukania w newsach. Te dwie sprawy są fatalne. Bardzo też ciężko edytuje się ręcznie wpisane już newsy w plikach.
Przydało by się zrobić tak rozbudowany systemem newsów ale na bazę MySQL.

A tak reszta jest cool smile.gif jeden z najlepszych systemów newsów.

Ten post edytował Fixer 28.01.2005, 22:57:31


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Nikikin
post 13.03.2005, 00:28:09
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 13.03.2005
Skąd: Kielce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, zainstalowalem wedlug instrukcji skryptu. I nie moge sie zalogowac, problem jest w tym ze jak sie loguje to robi sie taki link: http://royy.net/~yugioh//news/news//index.php?id=login

a powinien raczej wygladac tak: http://royy.net/~yugioh//news/index.php?id=login

wszystkie inne linki w panelu nie maja dwa razy "news/", tylko raz.
Jak to naprawic questionmark.gif prosze o pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post
Louner
post 20.09.2005, 06:37:10
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 99
Pomógł: 5
Dołączył: 20.06.2005
Skąd: Bielsk Podlaski

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam pytanie. Czy jest dostępna jakaś polska wersja skryptu? A jeśli nie, to które edytując które pliki można go przetłumaczyć?

@up:
admin -> Dir/URL settings -> kasujesz niepotrzebne '/' winksmiley.jpg

Ten post edytował Louner 20.09.2005, 06:38:23
Go to the top of the page
+Quote Post
Flaku
post 30.10.2005, 16:01:59
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 53
Pomógł: 0
Dołączył: 2.10.2005
Skąd: Częstochowa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Louner spolszczenie jest na stronie domowej fusiona wraz z opisem do instalacji winksmiley.jpg
Go to the top of the page
+Quote Post
ziomek_manek
post 4.11.2005, 21:30:47
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 4.11.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam pytanie które pliki musze edytowac zeby zmniejszyc ramke?? wiem ze te z templates no ale wszystkie z edytowalem no i nie wiem co idze za ramke troche pozmienialem no ale nic nie wyszlo jesli chcecie zobaczyc o co mi chodzi to prosze na http://members.lycos.co.uk/breakfreerun/ z gory thx :]
Go to the top of the page
+Quote Post
vixa
post 20.01.2006, 17:18:46
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 25
Pomógł: 0
Dołączył: 27.12.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


..nio ja tez mam problem ze zmiejszeniem ramki.. pomoze ktos ?
Go to the top of the page
+Quote Post
slq
post 10.03.2006, 17:25:10
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 10.03.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam taki problem. Juz wysztko działa ładnie tylko kilka problemów sie pojawiło. Po 1 są trzy kolory hiperłączy niebieski, fioletowy i czerwony i chciałbym żeby linki były takie jak reszta textu czyli czarny. Nie wiem gdzie to zmienic w panelu admina nie moge tego znaleść i drugi problem to chciałbym zmienic czcionke na verdane 8 px ale równiez nie moge znaleść miejsca gdzie to zmienic. Jeśli ktos wie jak to zrobic to napiszcie.
Go to the top of the page
+Quote Post
Ricky
post 7.06.2006, 09:38:04
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 7.06.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, zainstalowalem fusion news prawie wedlug instrukcji. Co do tego "prawie" to pominolem ten punkt:
Kod
*NOTE: When you run the installer                                  
               Leave the path as ./ on the Path field, and that should work

w widoku pisania komentarza i w pelnym newsie "full news" wyswietlalo sie na samej gorze:
Kod
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <script language="JavaScript" src="./jsfunc.js" type="text/javascript">

Wiec na logike pozmienialem we wszystkich plikach gdzie wystepowalo
Kod
src="./jsfunc.js"

zamienilem na:
Kod
src="jsfunc.js"

nic to nie pomoglo, dalej sie wyswietla tekst na gorze w widoku pisania komentarza i w pelnym newsie "full news" tylko ze nie ma "./".
pozatym w widoku wysylania linku do znajomego wyswietla sie na gorze:
Kod
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

i na dole:
Kod
<script language="JavaScript"> <!-- window.open = SymRealWinOpen; //--> <script language="JavaScript"> <!-- window.open = SymRealWinOpen; //--> <script language="JavaScript"> <!-- window.open = SymRealWinOpen; //--> <script language="JavaScript"> <!-- window.open = SymRealWinOpen; //--> <script language="JavaScript"> <!-- window.open = SymRealWinOpen; //-->

Mam nadzieje ze dosyc szczegolowo opisalem problem, bede ogromnie wdzieczny za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
Galhard
post 30.10.2006, 21:49:52
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 22.10.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
Moglby mi ktos powiedziec co nalezy umiescic na glownej stronie aby byly na niej umieszczane newsy z Fusion News 3.71, tylko mi nie mowcie zebym sobie poszukal gdzies tego albo cos w tym stylu, bo pisze tu abyscie to wy mi odpowiedzieli.


Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
Lookazz
post 22.11.2006, 15:00:13
Post #16





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 22.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam gdzie moge znalesc to spolszczenie do skryptu?i jesli mozna to jeszcze prosilbym o spolszczenie instrukcji bo nie bardzo rozumiem...z gory dzieki za odpowiedz! Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
believer
post 20.04.2007, 15:23:51
Post #17





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 11
Pomógł: 0
Dołączył: 20.04.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam wszystkich!
A ja mam taki problem z fusion news ze przy instalacji wysiwetla mi ze mój serwer nie ma biblioteki GD2:

Kod
Fusion News v3.8.0 Installation
In this step, the installer will check if you have the minimum requirements for Fusion News to run properly.
PHP 4.1+ Installed?     Yes
GD2 Library Installed?     No
Your webhost/server does not have the minimum requirements needed for Fusion News to run properly.


stronke mam na www.boo.pl,szukałem w pomocy czy mają biblioteke GD2 no i jest napisane ze mają,chyba ze to co innego worriedsmiley.gif :
Kod
#

Jakie są udostępnione moduły w PHP?

Całkiem sporo: bcmath, math, calendar, domxml, ftp, mbstring, xml, gd2, kompresja gzip i obsługa sesji


no więc niby mają biblioteke GD2 a mi jej fusion news nie widzi,dlaczego sad.gif bardzo proszę o pomoc.

dziękuję pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
mhl
post 6.05.2007, 22:48:34
Post #18





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 6.05.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


można kontynuować instalację

Cytat
To get around this, in install.php:
Find, around line 159: Code:

$php_version_check == $yes && $gd_library_check == $yes )


And replace it with Code:

$php_version_check == $yes




Once installed, you will then need to disable the comment captcha verification in the admin panel, or you will get errors when people add comments.



Ja mam inne pytanie, gdzie ustawić aby dodawanie komentarzy i ich przeglądanie nie odbywało się w nowym oknie a w tym samym divie?

Ten post edytował mhl 6.05.2007, 22:49:50
Go to the top of the page
+Quote Post
Tomcio88
post 22.09.2007, 15:42:24
Post #19





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 22.09.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam:)Poszukuje skryptu php zeby pobierał informacje:)Z góry dzięki za pomoc:)
Go to the top of the page
+Quote Post
@ro
post 27.10.2007, 08:05:50
Post #20





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 27.10.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dlaczego w Fusion News jak dodaje kod HTML to mi zawartość pokazuje niżej? Dodam, że mam włączony HTML.
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.08.2019 - 18:00