Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

5 Stron V  < 1 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> [Forum]Invision Power Board
zimaq
post 9.07.2005, 18:52:34
Post #41





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 1.10.2004
Skąd: 50.5142n ; 18.3004e

Ostrzeżenie: (0%)
-----


ad1.
W edycji grupy są pola odpowiedzialne za prefix i suffix z omówionym przykładem.
ad2.
Zmienić tytuł userowi via acp ( w edycji usera )


--------------------
| Open Power Board | Oficialna strona projektu
Go to the top of the page
+Quote Post
Koperek
post 10.07.2005, 14:12:07
Post #42





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 9.07.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Kolory znalazłem Thx ale tego ad 2 nie moge :/

Wchodze w Manage Members wybieram usera ale nie mam (albo nie widze) tytułu jego zeby mozna zmienic

Aha i druga sprawa przy okazji ...jak zrobic zeby było wejscie do danego dzialu (subforum) od np. 30 postów questionmark.gif

Bede wdzieczny za pomoc smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Ccn
post 16.07.2005, 20:24:07
Post #43





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 65
Pomógł: 0
Dołączył: 2.07.2005

Ostrzeżenie: (30%)
XX---


Nikt niema spolszczenia do ACP ?


--------------------
Mój localhost: Apache 1.3.*, PHP 4.3.11, MySQL 4.0.24-nt, Perl (Windows XP Pro SP2)
Go to the top of the page
+Quote Post
outofspace
post 26.07.2005, 08:40:00
Post #44





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 26.07.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zadna z polskich stron poswiecowna IBP nie dziala zarowno ibpplanet jak i jej mirrow na gg3d. Czy ktos wie gdzie oni sie przeniesli ?


--------------------
Tomasz Walczak
Księgarnia Przyrodnicza
Go to the top of the page
+Quote Post
Slump
post 26.07.2005, 14:46:19
Post #45





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 53
Pomógł: 0
Dołączył: 3.01.2004
Skąd: Iława

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pozwole sobie odpowiedziec, gdyz mam o tym dobre info smile.gif

Zniknol nasz serw jak i domena. Znikniecie serwa bylo planowane i mamy nowy.
Jednak z domena niezle jaja robi nask. Dotychczasowy wlasciciel domeny zrzekl sie do niej praw, widzialem stosowne pisma. Kilkukrotnie wysylane do nask. Jednak oni twierdza, ze tego nie uczynil, wiele rzeczy mu zazucaja ( nie prawdziwych) i nazywaja wlascicielem pomimo faktu, ze nie ma nad domena wladzy. Nask twierdzi, ze ma.
Maja taki burdel, ze w whois sa dobre dane, a oni odmawiaja przyjecie 4 krotnie wyslanych papierow, gdyz w ich bazie nazwisko wlasciciela jest rozne od osoby zrzekajacej sie ( to ta sama osoba). w whois jest ok oni w papierach maja inaczej.

To maly wycinek sprawy, o swoje walczymy jednak na nask wplywu nie mamy.

Ps gg3d to nie mirror, tylko stary serw nie nasz juz dawno, jednak posiadal przekierowanie smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz
post 26.07.2005, 16:09:31
Post #46


Admin Techniczny


Grupa: Administratorzy
Postów: 2 069
Pomógł: 93
Dołączył: 5.07.2005
Skąd: Olsztyn




oo wreszcie jakies info smile.gif na gg nawet taki rozmowny nie jestes tongue.gif nie mozna by chwilowo odpalic forum bez domenki tylko przez adres dostarczany wraz z serwerem chodzi mi o cos typu konto.adres_serwera.pl ...
Go to the top of the page
+Quote Post
Santa
post 1.08.2005, 19:28:15
Post #47





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 1.08.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


jakieś wieści jeśli chodzi o iBplanet?
Go to the top of the page
+Quote Post
Zenonek
post 12.08.2005, 19:30:16
Post #48





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 12.08.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam

Mam dosyć dziwne pytanie

Czy mozliwe jest aby w IPB administrator był w stanie przeczytac PM swoich userów :?: Czy wiadomosći te są szyfrowane :?: i czy ewentualnie administrator (potrafiacy to zrobić) jest w stanie wyłaczyć przez zmiane skyptu takie szyfrowanie aby sam mógł bez przeszkód mieć dostęp do PM :?:

Pytam, bo nie wiem czy nie jestem ofiara takiego admina...

Pozdrawiam i prosze o szybką odpowiedz
Go to the top of the page
+Quote Post
Indianin
post 12.08.2005, 19:55:15
Post #49





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 247
Pomógł: 0
Dołączył: 19.04.2003
Skąd: Hamburg / Darlowo

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie sa szyfrowane .
Jest hack , albo phpmyadmin .
Nie chcialbym byc userem na twoim forum
Go to the top of the page
+Quote Post
Slump
post 12.08.2005, 20:32:07
Post #50





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 53
Pomógł: 0
Dołączył: 3.01.2004
Skąd: Iława

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pm zapisywane sa w bazie danych normalnie bez szyfrowania.
Fora oparte o ib pozwalaja root adminowi odczyt pm.
Jest to logiczne i prawidlowe.
Go to the top of the page
+Quote Post
yoyo997
post 28.08.2005, 16:52:09
Post #51





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 28.08.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


mam pytanie czy fora IPB sa platne questionmark.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
strife
post 28.08.2005, 17:29:09
Post #52





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 2 605
Pomógł: 96
Dołączył: 22.10.2004
Skąd: UK

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przeczytaj dokładnie ten temat to się dowiesz.. szukaj!


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Msb_last
post 2.09.2005, 21:42:26
Post #53





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 2.09.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Spolszczenie do Panelu Admina dla IPB 2.0.x mojego autorstwa jest dostępne...już od dawna....ale po tym jak iBPlanet padło nie było nigdzie linka podanego...

...i dlatego odpaliłem nową www -> invisionize.jgc.pl ...zapraszam..//na dniach (jutro, albo pojutrze) zamieszczę tam również pl mojego autorstwa do IPB 2.1

PZDR;]
Msb_last


--------------------
www.invisionboard.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
Fipaj
post 29.11.2005, 17:25:11
Post #54





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 691
Pomógł: 0
Dołączył: 19.01.2005
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wznawiając temat:

Cytat
A o która wersję chodzi ? Rozpowszechnianie IPB 1.3 jest nielegalne aktualnie. A wersje >2 można ściągnąć jako trial.


Po korespondencji z Inivision Services oraz przejrzeniu ich strony stwierdzam, że triala już nie ma. Akurat poszukuję skryptu forum, w grę wchodzi IPB lub PunBB, ale znacznie lepiej mi się widzi ten pierwszy....

A więc co z wersją 1.3? Rozpwszechnianie jest nielegalne (to może warto go z php.pl usunąć? snitch.gif)? A używanie? smile.gif

Proszę o jakieś wyjaśnienia bo ja się w tym dawno pogubiłem ;]

Pozdrawiam,
Fipaj


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Slump
post 29.11.2005, 19:22:54
Post #55





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 53
Pomógł: 0
Dołączył: 3.01.2004
Skąd: Iława

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czysto praktycznie nalerzalo by usunac.

Nie ma nigdzie ZADNEJ legalnej wersji do pobrania za darmo, jest trial zakodowany.

Kazda wersja pobrana po nowej licecji musi miec licecje.

Jak masz pobrana przed zmiana to jest legalna ale powinienes zakupic licecje, ale tu nikt cie nie zmusi.

Jak sobie skabinujesz jakas wersje sprzed zmiany licecji to tez mozesz miec bo nikt ci nic nie udowodni i nie zrobi ale dla czystosci powinienes kupic licecje.
Go to the top of the page
+Quote Post
Fipaj
post 30.11.2005, 14:20:03
Post #56





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 691
Pomógł: 0
Dołączył: 19.01.2005
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ja czekam na OPB ;]

Ale jeśli dobrze rozumuję: pobrałem wersję 1.3 wczoraj, wczoraj też uruchomiłem forum... Ale nic mi nie udowodnią, kiedy ją pobrałem, itp, a jako, że to, co zrobili jest dla mnie strasznie chamskie (ok - chcą zarabiać, ja też chcę, ale starą wersję mogliby na gpl-u wypuścić) będę używał IPB na forum klasy...

Czyli 'jest OK', hostingu mi nie 'utną'?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
dr_bonzo
post 30.11.2005, 14:26:54
Post #57





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 5 724
Pomógł: 259
Dołączył: 13.04.2004
Skąd: N/A

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
że to, co zrobili jest dla mnie strasznie chamskie

Hmmm... ich kod, ich forum wiec robia z nim co chce.


--------------------
Nie lubię jednorożców.
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz
post 27.12.2006, 15:28:24
Post #58


Admin Techniczny


Grupa: Administratorzy
Postów: 2 069
Pomógł: 93
Dołączył: 5.07.2005
Skąd: Olsztyn




nie jest darmowe w którymś komputer świecie dawali więc mozesz kupic sobie ten numer i będziesz miał legalna wersje... każde IPB sciągnięte z internetu jest pirackie... (chyba że ze strony IPSu czyli producenta)
Go to the top of the page
+Quote Post
Denver
post 27.12.2006, 15:36:18
Post #59





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 132
Pomógł: 0
Dołączył: 24.09.2003
Skąd: Giżycko / Wrocław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A czy przypadkiem nie jest tak, że IPB 1.3 można używać jako wersji Trial, choć tak naprawdę nigdzie nie jest napisane, jak długo ten Trial może maksymalnie trwać? Swoją drogą, z tego, co pamiętam, to 1.3 miało jakieś niezałatane dziury, więc można tej wersji używać wyłącznie na własną odpowiedzialność.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz
post 27.12.2006, 15:40:45
Post #60


Admin Techniczny


Grupa: Administratorzy
Postów: 2 069
Pomógł: 93
Dołączył: 5.07.2005
Skąd: Olsztyn




2.0 też można używać jako nieograniczony Trial o ile ściągnęło sie go ze strony IPSu dawno dawno temu...

btw. te 1.3 jest w KŚ Ekspert 5/2004. Szczegóły w temacie http://ibplanet.pl/index.php?showtopic=545
Go to the top of the page
+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 12.12.2019 - 19:26