Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

5 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [Forum]Invision Power Board
scanner
post 22.03.2004, 01:01:52
Post #1





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "Invision Power Board"


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
Zxc&
post 23.03.2004, 09:43:00
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 22
Pomógł: 0
Dołączył: 17.02.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hm fajnie forum, można go samemu spolszczyć. Ale wiedzy brak (umiem angielski ale nie tak żeby spolszczyć cae forum,) może ktoś wie skąd sciągnąć spolszczenie? i jakieś dodatkowe grafiki
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner
post 23.03.2004, 10:27:08
Post #3





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




http://ibpl.gg3d.com/


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
Chewolf
post 29.03.2004, 18:09:10
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 335
Pomógł: 0
Dołączył: 15.11.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Uważam że to dobry skrypt może nawet lepszy od phpbb lecz wiecej zajmuje miejsca :?
Go to the top of the page
+Quote Post
Indianin
post 29.03.2004, 19:56:40
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 247
Pomógł: 0
Dołączył: 19.04.2003
Skąd: Hamburg / Darlowo

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
lecz wiecej zajmuje miejsca :?
Tylko na początku . Przy trzech tysiącach postów w phpbb baza miała 10 MB a w IPB 4 MB
Go to the top of the page
+Quote Post
Paul
post 29.03.2004, 20:10:49
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 636
Pomógł: 0
Dołączył: 22.10.2003
Skąd: Katowice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A tak z ciekawosci pozwole sobie na maly OT... Ile zajmuje baza forum.php.pl? smile.gif Jesli tu jest 65 tys postow i 5 tys userow... smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner
post 29.03.2004, 22:07:55
Post #7





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




ok. 65 mega *.sql


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
g0blin
post 3.04.2004, 23:44:29
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 29
Pomógł: 0
Dołączył: 2.03.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Sam uzywam phpbb oraz invision board w dwoch roznych serwisach. Na poczatku bylem raczej zwolennikiem tego pierwszego dopoki nie poznalem invision board:) O wiele wieksze mozliwosci konfiguracyjne od phpbb i wydaje mi sie iz latwiej mozna pisac do niego wlasne rozszerzenia.
Goraco polecam smile.gif


--------------------
Pozdrawiam
Piotr P. 'g0blin'
Go to the top of the page
+Quote Post
PMadej
post 4.04.2004, 00:39:55
Post #9


Vice-Administrator serwera


Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 395
Pomógł: 0
Dołączył: 7.08.2003
Skąd: Kielce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a czy ktos z was korzystal juz z wersji 2.0 beta? chodzi mi o style_managera.
Mam z nim problem edytuje header ... wszystko jest ok ... edytuje members bar i jest ok dopoki zmieniam informacje dla usera zarejestrowanego, gdy zmienie cokolwiek w czesci dla goscia wysypuje sie CAŁE doslownie cale forum ... i wyrzuca undefined class w pliku functions.php


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Disaster
post 4.04.2004, 14:55:06
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 3.04.2004
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Imho porownujac obecne stabilne wersje Invision i phpbb2 to porownanie to wypada zdecydowanie na korzysc tego pierwszego? Dlaczego? Przede wszystkim jest znacznie szybsze, ma wiecej mozliwosci, wiecej wbudowanych funkcji, ktore w phpbb mozna uzyskac wprowadzajac odpowiednie modyfikacje. Jezeli chodzi o rozmiar bazy danych to Invision z 75k postow i 2k userow zajmuje 45mb. W zasadzie jedyna przewaga phpbb jest lepszy system uprawnien, a konkretniej uzytkownicy moga nalezec do kilku grup bez zadnych kolizji, i mozliwosc tworzenia moderatorow grup, ktorzy samemu dodaja nowych czlonkow odciazajac w ten sposob adminow biggrin.gif


--------------------
Są 3 typy ludzi: ci, którzy potrafią liczyć i ci, którzy nie potrafią.
Go to the top of the page
+Quote Post
Bourne18
post 19.04.2004, 10:49:13
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 11
Pomógł: 0
Dołączył: 21.01.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czyli Invision Power Board zajmuje mniej miejsca w bazie a jak to wygląda od strony zabezpieczeń ? Z tego co widze w buqtrackach to Invision Power Board ma dużo dziur , a ekipa phpBB odrazu wydaje łatke jak tylko coś zostanie wykryte (nie wiem jak jest z Invision Power Board) . Mam także pytanie jakie są jeszcze skrypty forumowe tej samej klasy (chodzące na php/mysql) ?

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner
post 19.04.2004, 10:53:37
Post #12





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




IMHO IPB jest znacznie bezpieczniejsze od phpBB - daj linka do tych bugtragów.
Co do zajętości w bazie - tak, IPB jest mniejsze.
innym ciekawym rozwiązaniem jest vBulletin ale jest w pełni komercyjny AFAIR.


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
Bourne18
post 19.04.2004, 11:31:03
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 11
Pomógł: 0
Dołączył: 21.01.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


http://secunia.com/advisories/11008/

Spis bugów jest poniżej.

Najnowsza wersja to 1.3.1 Invision Board-a , a nie wiem jak ekipa od IPB szybko usuwa dziury po ich wykryciu , wie ktoś może ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Chewolf
post 20.04.2004, 18:28:12
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 335
Pomógł: 0
Dołączył: 15.11.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Starają się jak najszybciej tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
sobstel
post 20.06.2004, 09:30:56
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 853
Pomógł: 25
Dołączył: 27.08.2003
Skąd: Katowice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


mam problem ze znalezieniem jakiegos konwertera z phpbb do invision power board. chodzi mi o baze postow. nie chcialbym jej utracic przy zmianie skryptu. czy wie ktos gdzie mozna takie cos znalezc?


--------------------
"If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org
Go to the top of the page
+Quote Post
kubatron
post 20.06.2004, 09:43:14
Post #16





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 581
Pomógł: 0
Dołączył: 21.07.2003
Skąd: Jasło

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A patrzyłeś tu: http://ibplanet.pl/index.php?mod=catalog&cid=22


--------------------
„Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
Jan Paweł II
Go to the top of the page
+Quote Post
sobstel
post 20.06.2004, 09:50:41
Post #17





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 853
Pomógł: 25
Dołączył: 27.08.2003
Skąd: Katowice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


racja. musze pocwiczyc google, bo umknela mi polska strona invision. dzieki.
dla wszystkich : jest tam konwerter z phpbb 2.0 do ipb 1.2 i 1.1


--------------------
"If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org
Go to the top of the page
+Quote Post
Laki63
post 1.01.2005, 02:20:04
Post #18





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 1.01.2005
Skąd: Lublin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(scanner @ 2004-03-23 09:27:08)

Kilkakrotnie probowalem tam zagladac ale chyba limit transferu jest przekroczony. Czy mozna poprosic o inny url??

Pozdrawiam
Slawek


--------------------
do zamkniętej gęby mucha nie wpadnie ..

www.kopia.biz www.wisa.pl www.sobibor.pl www.katalog.kopia.biz www.foto.sobibor.pl www.przybyszewski.kopia.biz www.sklep.kopia.biz
Go to the top of the page
+Quote Post
bela
post 1.01.2005, 03:26:19
Post #19


Administrator PHPedia.pl


Grupa: Developerzy
Postów: 1 102
Pomógł: 2
Dołączył: 14.09.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


www.ibplanet.pl ?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Laki63
post 1.01.2005, 03:45:44
Post #20





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 1.01.2005
Skąd: Lublin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Bandwidth Limit Exceeded
The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.


Niestety to samo czyzby koniec roku mial jakis wplyw na to?? rolleyes.gif

Moze ktos przesle mi ten plik to go podlinkuje na swoj serwer... i udostepnie innym biggrin.gif mikolaj juz byl


Nie bede pisal drugiego posta pod swoim. Udalo sie dziekuje za pomoc :roll2:

Ten post edytował Laki63 2.01.2005, 03:27:17


--------------------
do zamkniętej gęby mucha nie wpadnie ..

www.kopia.biz www.wisa.pl www.sobibor.pl www.katalog.kopia.biz www.foto.sobibor.pl www.przybyszewski.kopia.biz www.sklep.kopia.biz
Go to the top of the page
+Quote Post

5 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.11.2019 - 16:58