Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Pastbin
YourFrog
post 11.03.2014, 10:47:52
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 112
Pomógł: 20
Dołączył: 10.01.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hej,

Nie wiem gdzie to dać także napiszę tutaj. Od razu zaznaczę że również nie szukałem podobnego pomysłu.

Kod umieszczony na forum nie zawsze pomaga w dyskusji (strona staje się strasznie długa), a umieszczenie kodu na zewnętrznych portalach typu wklej.to powoduje czasami zniknięcie tego kodu po dłuższym okresie i nowi użytkownicy mają trudniej zrozumieć odpowiedź na pytanie w temacie. Dlatego może wdrożylibyście własnego pastbin do użytku tylko na forum ?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 11.03.2014, 11:06:41
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 228
Pomógł: 5673
Dołączył: 27.12.2004




Cytat
Kod umieszczony na forum nie zawsze pomaga w dyskusji (strona staje się strasznie długa)
Zgadza się. Za długi kod robi sie momentami uciążliwy.

Albo zrobić scrollowany kod, albo jak mowisz własne pastbin. Idea ciekawa, ale obawiam sie, że nie bedzie komu tego zrobić. Ale nigdy nic nie wiadomo smile.gif


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
!*!
post 11.03.2014, 11:57:19
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 298
Pomógł: 447
Dołączył: 16.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W zasadzie potrzebna by była tylko subdomena http://wklej.php.pl bo skryptów jest pełno np. http://phpaste.sourceforge.net/demo/


--------------------
Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
Go to the top of the page
+Quote Post
Turson
post 11.03.2014, 12:11:41
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 291
Pomógł: 829
Dołączył: 14.02.2009
Skąd: łódź

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ustawić dla bbcode max-height:200px;overflow-y:auto i będzie dobrze. Jak chce się obejrzeć cały kod naraz to jest opcja plaintext

Ten post edytował Turson 11.03.2014, 12:11:58
Go to the top of the page
+Quote Post
!*!
post 11.03.2014, 12:13:40
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 298
Pomógł: 447
Dołączył: 16.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


plaintext nie ma opcji kolorowania składni, a to jest kluczowe przy wspomnianym długim kodzie.


--------------------
Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.10.2018 - 21:51