Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

17 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [News System]Cute News
andreas88
post 23.11.2004, 20:06:01
Post #21





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 23.11.2004
Skąd: Myślenice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wszystko działa cacy, jestem wam bardzo wdzięczny za te porady, szczególnie za polskie znaki. Ale dręczy mnie jesczsze jeden problem, mianowicie data dodania newsa. Jak ja zmienić aby zamiast angielskiego skrótu miesiąca była polska nazwa albo chociaż numer miesiąca. Wtedy wyglądało by to jakoś tak bardziej nomalnie. Proszę o pomoc...
Go to the top of the page
+Quote Post
sirrus
post 24.11.2004, 00:29:34
Post #22





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 16.10.2004
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


hmm...

zamiast dużego M musisz wpisać małe m
itd.
smile.gif


--------------------
pozdrawiam
wojtek obst
wojtek obst blog - webmastering, PHP, środowisko .NET, AJAX
Go to the top of the page
+Quote Post
Alfred
post 26.11.2004, 14:46:02
Post #23





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 12.11.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam wszystkich smile.gif Moim problemem jest wyswietlenie newsow z drugiego zainstalowanego cutenewsa. Pierwszy chodzi bez zarzutow, natomiast drugi nie wyswietla komentarzy i dalszej historii. O dziwo tylko gdy chce go odczytac przez php z pliku inc, natomiast z samego php chodzi poprawnie blink.gif Obydwa cutenewsy maja osobne strony, nie wyswietlam ich na jednej. Z gory dziekuje za pomoc sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
ziga88
post 3.12.2004, 19:42:41
Post #24





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 3.12.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam pytanie, zainstalowałem cutenews, śmiga ładnie, wszystko sobie już w templates porobiłem ale jedna rzecz mi pozostała do zrobienia i to bardzo ważna!!! JAK ZMIENIĆ TŁO STRONY A DOKŁADNIE DAĆ OBRAZEK NA TŁO W NEWSACH (nie w tej ramce tylko całej strony)questionmark.gifquestionmark.gif? SRY za capsa ale żeby wszyscy widzieli o co chodzi tongue.gif HELP byle szybko
Go to the top of the page
+Quote Post
andreas88
post 4.12.2004, 21:54:53
Post #25





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 23.11.2004
Skąd: Myślenice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


jeśli chodzi Ci o tło dla newsów, to musisz je ustawić na stronie w której mają znajdować się newsy, np:
Kod
<table background="tło.jpg">
<tr>
  <td>

      <?php
      include("path/to/show_news.php");
      ?>

  </td>
</tr>
</table>


wszystko powinno chodzić ładnie, tongue.gif możesz też zamiast obrazka ustawić na tło konkretny kolor ( zamiast background="tło.jpg" wpisz bgcolor="pink")
--- kożystając z okazji chciałem jeszcze pozdrowić mame i tate biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
uOkO
post 5.12.2004, 10:09:07
Post #26





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 5.12.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam!
hmm... mam prośbę smile.gif
Co trzeba zrobić (proszę o dokładne wytłumaczenie co, jak i gdzie) aby w newsach pojawiły się polskie litery. Z góry dzięki za odpowiedź smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
sirrus
post 5.12.2004, 19:09:31
Post #27





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 16.10.2004
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


OK

Należy wstawić deklarację polskich znaków ("<meta...") do któregoś ze skinów w katalog skins, gdzie skin to po prostu jakaś tam nazwa pliku, który wygląda jakby html.

Dla przykładu fragment pliku default.skin.php :

Kod
$skin_header = <<<HTML
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta content="text/html; charset=iso-8859-2" http-equiv=Content-Type>
<script type="text/javascript" src="skins/cute.js"></script>
<style type="text/css">


U mnie zaczyna się to od 42 linijki.


--------------------
pozdrawiam
wojtek obst
wojtek obst blog - webmastering, PHP, środowisko .NET, AJAX
Go to the top of the page
+Quote Post
fufelek
post 13.12.2004, 14:50:04
Post #28





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 5.12.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Miałem małe problemy z ustawieniem polskich znaków, ale dzieki temu postowi udało mi sie to zwalczyć tongue.gif Dzieki wielkie smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
andycole
post 14.12.2004, 19:17:19
Post #29





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 71
Pomógł: 1
Dołączył: 14.12.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


No dobra, mam polskie znaki gdy wlaczam plik show_news.php a jak zaincluduje go do pliku index, gdzie tez zdeklarowalem ISO-2 wszedzie polskie znaki sa, a w newsach sa krzaki. Mecze sie z tym juz 3 dzien.

POMOCY smile.gif


andycole
Go to the top of the page
+Quote Post
andreas88
post 15.12.2004, 18:00:29
Post #30





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 23.11.2004
Skąd: Myślenice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


miałem ten sam problem, musisz napisać wszystkie newsy od nowa, snitch.gif bo stare zpisały się jeszcze bez polskich znaków, powodzenia
Go to the top of the page
+Quote Post
-VeXu$-
post 1.01.2005, 19:17:09
Post #31





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 1.01.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(andreas88 @ 2004-12-04 20:54:53)
jeśli chodzi Ci o tło dla newsów, to musisz je ustawić na stronie w której mają znajdować się newsy, np:
Kod
<table background="tło.jpg">
<tr>
 <td>

     <?php
     include("path/to/show_news.php");
     ?>

 </td>
</tr>
</table>

Mam ten sam problem co @ziga88, tyle, że ja chcę załadować newsy do pływającej ramki? Gdzie mam zdefiniować kolor? (ma być #F0F0F0).

W okół tabel z newsami jest taki mały odstęp (chyba jakies 5px), coś w stylu paddingu. Jak to zlikwidować?

Po załadowaniu newsów do ramki przeglądarka nie wyświetla mi starszych newsów. Ucina je w połowie. Nie chciał bym stosować scrolla w ramce, więc znalazłem ciekawy skrypt na automatyczne dopsowywanie długości ramki do długości strony. Skrypt ten musze umieścić pomiędzy znacznikami head strony ładowanej do ramki. Pytanie brzmi: w head ktorej strony z cutenews musze umiescic ten skrypt?
Troche zamotałem, ale mam nadzieje że zrozumiecie smile.gif
Pozdrawiam biggrin.gif

DODANE:
Naprawde nikt nie wie ? ? ? Może wyraziłem się nie jasno.
Napiszcie coś sadsmiley02.gif

Ten post edytował -VeXu$- 2.01.2005, 13:14:03
Go to the top of the page
+Quote Post
Yokdosan
post 14.01.2005, 15:42:31
Post #32





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 14.01.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A ja jako początkujący mam 3 pytania smile.gif

1.Jak zmienić kolor czcionki w newsach, bo w opcjach nic nie znalazlem
2.czy słowo 'comment' mozna zmienic na polskie 'skomentuj'
3.nie wyświetlają mi się emotikony, to akurat najmniejszy problem, ale zawsze lepiej wiedzieć w czym rzecz smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
maciej_luke
post 22.01.2005, 08:37:51
Post #33





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 22.01.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ściągnołem ten system newsów ale mam pyatnie mogę go przetłumaczyć na język polski Bardzo was oto proszę
Go to the top of the page
+Quote Post
sirrus
post 22.01.2005, 17:12:20
Post #34





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 16.10.2004
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Chcesz przetłumaczyć CuteNews na język polski?

Po Twoim poście widzę że niespecjalnie znasz polski, więc nie widzę sensu tłumaczenia Cute na polski przez Ciebie.

Co do pytań kolegi, wcześniejszych :

Cytat
1.Jak zmienić kolor czcionki w newsach, bo w opcjach nic nie znalazlem
2.czy słowo 'comment' mozna zmienic na polskie 'skomentuj'


Obydwie rzeczy można zmienić w zakładce "Templates" czyli szablony.

Cytat
3.nie wyświetlają mi się emotikony, to akurat najmniejszy problem, ale zawsze lepiej wiedzieć w czym rzecz


Rzecz siedzi prawdopodobnie w podaniu złej ścieżki dostępu do emotikonek. Pamiętaj że ścieżka musi być podana ścieżka bezwględna, czyli np. "http://www.serwer.pl/konto/cutenews/" , a nie "konto/cutenews".


--------------------
pozdrawiam
wojtek obst
wojtek obst blog - webmastering, PHP, środowisko .NET, AJAX
Go to the top of the page
+Quote Post
Hinomori
post 24.01.2005, 14:46:35
Post #35





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 24.01.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Słuchajcie pomóżcie jeśli możecie :/ nie znam sie za bardzo na tym pierwqszy raz instaluje system newsów :/ przy wejściu w mój site/news/show_news.php wyświetla mi się:

Warning: main(): Unable to access /data/members/free/tripod/uk/h/i/n/hinomoriwolf/htdocs/news/data/Default.tpl in /data/members/free/tripod/uk/h/i/n/hinomoriwolf/htdocs/news/show_news.php on line 29

Warning: main(/data/members/free/tripod/uk/h/i/n/hinomoriwolf/htdocs/news/data/Default.tpl): failed to open stream: No such file or directory in /data/members/free/tripod/uk/h/i/n/hinomoriwolf/htdocs/news/show_news.php on line 29

Fatal error: main(): Failed opening required '/data/members/free/tripod/uk/h/i/n/hinomoriwolf/htdocs/news/data/Default.tpl' (include_path='.:/data/apache/php/mmp_lib') in /data/members/free/tripod/uk/h/i/n/hinomoriwolf/htdocs/news/show_news.php on line 29


Co to znaczy?
Go to the top of the page
+Quote Post
tetr
post 25.01.2005, 12:20:53
Post #36





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 25.01.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
Pracuję nad zmiana wyglądu swojej strony i w nowej wersji postanowiłem skorzystać z CuteNews. W związku z tym mam do Was pytanie i prośbę o pomoc. Czy istnieje możliwość by klikając na link „więcej” w newsie załadowała się określona przeze mnie strona, jednak aby byla na niej też możliwość dodawania komentarzy. Dokładnie chodzi mi o to by w newsach można było umieścić skrót nowego artykułu, którego całość jest w jakimś tam dziale na stronie.
Zamieszałem to trochę, ale mam nadzieję że będziecie wiedzieli o co mi chodzi. smile.gif
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za pomoc
tetr

Ten post edytował tetr 25.01.2005, 12:25:12
Go to the top of the page
+Quote Post
Fixer
post 1.02.2005, 14:25:11
Post #37





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 123
Pomógł: 0
Dołączył: 24.10.2004
Skąd: TG

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam mały problem.
Mój server jest za granicą i po wpisaniu nowego newsa data jest podawana o dzień do tyłu. Czyli nowo dodany news przezd momentem jest z datą wczorajszą mad.gif.

Gdzie i co mam zmienić, żeby do każdej daty była automatycznie dodawana godzina...

I jeszcze jedno.
Jak nadać format czasu na 24 godzinny??


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
sirrus
post 2.02.2005, 12:25:32
Post #38





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 16.10.2004
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Co do pytania z datą na serwerze - będzie problem. Cutenews pobiera datę z serwera więc będzie wyświetlało tylko i wyłącznie takową.

Ale smile.gif))

...zobacz w opcje 'System Configuration' i tam 'Time Adjustment' - czy to nie jest przypadkiem to czego potrzebujesz??


--------------------
pozdrawiam
wojtek obst
wojtek obst blog - webmastering, PHP, środowisko .NET, AJAX
Go to the top of the page
+Quote Post
jaroman
post 6.02.2005, 19:33:40
Post #39





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 6.02.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy w Cute News można usunąć stopkę - czy autorzy dopuszczają taką możliwość?
Go to the top of the page
+Quote Post
andycole
post 18.02.2005, 15:38:43
Post #40





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 71
Pomógł: 1
Dołączył: 14.12.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam problem. Wejdzcie na http://www.ligamistrzow.com/news/search.php zaznaczcnie zeby szukalo w archiwach. I zobaczcie ze te newsy nie sa wyswietlane od najstarszego do najswiezszego lub odwrtonie... Sa dziwnie pomieszane.

Potrafi mi ktos pomoc? smile.gif

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

17 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 12.12.2019 - 04:43