Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Upload plikow [Cudi]
Krokodyl
post 23.04.2004, 19:17:15
Post #21





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 21
Pomógł: 0
Dołączył: 22.05.2003
Skąd: Kłodzko / Wrocław / Droszków ...

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam.
Mam pytanie do tematu dyskusji.
Co w sytuacji kiedy nie ma ustalonej zmiennej
_ENV["TMP"] ?

Tak jest na przykład na www.div.pl
Wszystko chodzi elegancko, "plik uploadował się poprawnie",
ale nie pojawia się w katalogu docelowym (chmod jest ustawiony na 0777).

Czy może wiecie jak taki problem ominąć?
-
[:::K:::]

P.S.
safe_mode == off


--------------------
Choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, albowiem mam gdzieś na twardzielu manuala....
Go to the top of the page
+Quote Post
splatch
post 27.04.2004, 17:39:49
Post #22





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 487
Pomógł: 7
Dołączył: 7.01.2004
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


http://splatch.desk.pl/on/a/tekst/pobieranie.html
Go to the top of the page
+Quote Post
pwa
post 12.05.2004, 18:07:53
Post #23





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 60
Pomógł: 0
Dołączył: 9.07.2003
Skąd: krakow

Ostrzeżenie: (0%)
-----


mam pytanie w jaki sposob skasowac ten uploadowany plik z wykorzystanie php oczywiscie
Go to the top of the page
+Quote Post
Majdan
post 12.05.2004, 19:18:15
Post #24





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 445
Pomógł: 0
Dołączył: 21.12.2003
Skąd: Tomaszów Lubelski

Ostrzeżenie: (10%)
X----


pwa, jeżeli chodzi Ci o kod php, to pomyliłeś fora.
ODP: [manual:52a2f027b3]unlink[/manual:52a2f027b3]()


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
squid
post 8.08.2004, 19:02:24
Post #25





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 358
Pomógł: 0
Dołączył: 3.07.2003
Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window)

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam!
sprawdzalem kod z artykulu i niby wszystko ladnie tylko ze u mnie nie dziala. W php.ini jest ok, uzywam windy wiec o prawa dostepu nie trzeba sie martwic.
ale ciagle otrzymuje komunnikat :
Cytat
Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer!

bez wzgledu na rozmiar i typ pliku.
formularz wyglada nastepujaco:
  1. <form enctype="multipart/form-data" action="test.php" method="POST"> Plik do wysłania: <input name="userfile" type="file" /> <input type="submit" value="Wyślij" /> </form>

plik test.php
  1. <?php
  2. if( is_uploaded_file( $_FILES['userfile']['tmp_name'] ) ) 
  3. { 
  4. $strUploadDir = 'D:/htdocs/samochody/' . $_FILES['userfile']['name']; 
  5. if( move_uploaded_file( $_FILES['userfile']['tmp_name'], $strUploadDir ) ) 
  6. { 
  7. echo 'Plik został pomyślnie uploadowany! <br />'; 
  8. } 
  9. else 
  10. { 
  11. echo 'Upload pliku nie powiódł się!'; } echo 'Dodatkowe informacje o uploadowanym pliku: <pre>' . print_r($_FILES, true ) . '</pre>'; 
  12. } 
  13. else 
  14. { 
  15. echo 'Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer!'; 
  16. } 
  17. ?>

kiedy szukalem bledu to sie okazalo ze tablica $_FILES jest pusta. Uzywam php 4.3.6 i apache 2 wiec nie wiem o co chodzi. Macie moze jakis pomysl?


--------------------
Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
kirov
post 10.08.2004, 12:53:32
Post #26





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 56
Pomógł: 0
Dołączył: 23.03.2003
Skąd: Lubartów !

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Czy komuś za pomocą takiego skryptu udało się wrzucić większy plik, np 15 czy 20 MB ? Bo mi się to nie udało.


To nie zależy od funkcji tylko w konfiguracji PHP_INI jest tam taki wpis: upload_max_filesize tam sie ustawia max wartosc MB uploadu

Ten post edytował kirov 10.08.2004, 12:54:44


--------------------
Professional Web Aplications
Warsztat:
AMD Athlon 1.8 GHz | GeForce 4 MX440-SE 64MB DDR | 256MB DDR RAM |
Go to the top of the page
+Quote Post
broU
post 26.08.2004, 13:22:26
Post #27





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 71
Pomógł: 0
Dołączył: 3.07.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Większość opisanych w artykule rzeczy działa mi poprawne , wyjatkiem jest tylko MAX_FILE_SIZE . Obojętnie jaką wartość bym ustawił , to i tak jest ona pomijana . Granicę stanowi tylko 2M ustalone w php.ini . Więc pytam , czy jest jakaś możliwość ustawienie granicy bez modyfikowania php.ini ? Bo teraz , na localhoscie , mam do niego dostęp , ale w przyszłości , na innym serwerze , dostępu może nie być :/

PS: link do komentowania jest nieaktualny tongue.gif

PS2: nasunęło mi sie jeszcze jedno pytanie - otoz co sie stanie z plikiem , jesli zostanie zauploadowany , ale nigdzie go nie przeniesimy ? rozumiem ze bedzie spoczywal w tymczasowym folderze , ale jak dlugo ? odpowiada temu jakas dyrektywa w php.ini ? czy mozna usunac za pomoca unlink plik z tymczasowego miejsca ?

Ten post edytował broU 26.08.2004, 13:48:34
Go to the top of the page
+Quote Post
auto pilot
post 29.08.2004, 17:44:57
Post #28





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 29.08.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam!

A jak można ograniczyć uploadowane pliki tylko do jednego czy dwoch typow (np. gif, czy doc)?

Pozdrawiam!
Auto Pilot


--------------------
Pozdrawiam!
Auto Pilot
Go to the top of the page
+Quote Post
zYm3N
post 29.08.2004, 21:07:08
Post #29





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 49
Pomógł: 0
Dołączył: 29.08.2004
Skąd: POLAND

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Z tym kodem administacyjnym do wysyłania plików powyżej, to ja bym uważał....

Sprawdzanie poprawności danych za pomocą javascriptu (client-side) jest niebezpieczne. Nie polecam.
Go to the top of the page
+Quote Post
nmi
post 20.09.2004, 11:25:40
Post #30





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 19
Pomógł: 0
Dołączył: 20.11.2003
Skąd: oddajcie od ;-]

Ostrzeżenie: (0%)
-----


odnosnie tego uploadu

jednym z plikow ktore cchce uploadowac nazywa sie costamdouploadowania-1.jpg
i jak w tym skrypcie zrobic by nazwe tego zmienic np na 0001.jpg

i tak dalej jak costamdouploadowania-34.jpg to 0002.jpg


--------------------
trening czyni mistrza!
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20.07.2018 - 21:00