Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Instalacja CKEditor i Responsive File Menager
trifek
post 8.11.2018, 09:12:52
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 340
Pomógł: 0
Dołączył: 28.09.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witajcie.
Mam mały problem z CKEditorem i ResponsiveFileMenagerem. Mam poniższy kod:

  1. <textarea class="ckeditor" name="content_pl" ></textarea>
  2. <textarea class="ckeditor" name="content_en"></textarea>
  3. <textarea class="ckeditor" name="content_es"></textarea>
  4.  
  5. <script type="text/javascript">
  6. $(function () {
  7. $(".ckeditor").each(function () {
  8. var el = $(this)[0];
  9. var instance = CKEDITOR.instances[el.id];
  10. if (instance) { instance.destroy(true); }
  11. CKEDITOR.replace(el, {
  12. filebrowserBrowseUrl: 'http://localhost/responsive_filemanager/filemanager/dialog.php?type=2&editor=ckeditor&fldr=',
  13. filebrowserUploadUrl: 'http://localhost/responsive_filemanager/filemanager/dialog.php?type=2&editor=ckeditor&fldr=',
  14. filebrowserImageBrowseUrl: 'http://localhost/responsive_filemanager/filemanager/dialog.php?type=1&editor=ckeditor&fldr='
  15. });
  16. });
  17. });


CKEditory dodają mi się poprawnie, jednak bez FileMenagera. W momencie gdy mam tylko jeden CKEditor (1 textarea) - wtedy działa powyższy kod poprawnie.

Orientuje się może ktoś jak to naprawić?

Ten post edytował trifek 8.11.2018, 09:48:26
Go to the top of the page
+Quote Post
olszam
post 8.11.2018, 09:35:21
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 342
Pomógł: 23
Dołączył: 20.01.2011
Skąd: Chełm

Ostrzeżenie: (0%)
-----


linia 2 i 3? To tak specjalnie ten cudzysłów?
Go to the top of the page
+Quote Post
trifek
post 8.11.2018, 09:48:43
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 340
Pomógł: 0
Dołączył: 28.09.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(olszam @ 8.11.2018, 09:35:21 ) *
linia 2 i 3? To tak specjalnie ten cudzysłów?

Nie, źle się wkleiło. Przepraszam
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 8.11.2018, 09:54:22
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6 761
Pomógł: 1822
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tworzysz gdzieś wcześniej CKEditor? Jeśli nie, to wyrzuć linijki 9 i 10, i sprawdź.
Zajrzyj też do konsoli przeglądarki.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
trifek
post 8.11.2018, 09:56:19
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 340
Pomógł: 0
Dołączył: 28.09.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


tak, edytorki wyświetlają mi się poprawnie bez względu na to czy mam 1,2 czy 10 ich kopii na jednej stronie.
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 8.11.2018, 10:18:48
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6 761
Pomógł: 1822
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie pytałem o to, tylko czy wcześniej inicjujesz te edytory.

Czy konsola przeglądarki coś pokazuje?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
trifek
post 8.11.2018, 10:41:55
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 340
Pomógł: 0
Dołączył: 28.09.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie, nie inicjuje ich wcześniej. Konsola nie zwraca błędów
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 17.04.2024 - 00:26