Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Połączenie się z bazą danych przez skrypt php
Gama101
post 16.08.2014, 13:29:44
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 11
Pomógł: 0
Dołączył: 13.07.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witajcie. To znowu ja. Tym razem chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób mogę połączyć się z bazą danych sqlite poprzez plik php. Baza danych znajduje się na tym samym serwerze co plik php, jednak z racji że jest to vps jest ona umieszczona w katalogu /user/bazay/baza.db

W jaki sposób mogę się z nią połączyć?
Go to the top of the page
+Quote Post
nowyyy31
post 16.08.2014, 13:45:05
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 50
Pomógł: 0
Dołączył: 20.08.2007
Skąd: Kartuzy

Ostrzeżenie: (0%)
-----


  1. $db=sqlite_open('/user/bazay/baza.db');
  2. $row=sqlite_query($db,"select * from tabela)
Go to the top of the page
+Quote Post
Gama101
post 16.08.2014, 13:49:36
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 11
Pomógł: 0
Dołączył: 13.07.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To nie zadziała. Adres /user/bazay/baza.db zostanie zinterpretowany jako http://strona.com/plik.php/user/bazay/baza.db. Ja potrzebuję z pliku php dostać się do pliku /user/bazay/baza.db - ten plik jest umieszczony na VPS'ie w podanym katalogu. Natomiast plik php jest umieszczony w katalogu /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/strona/
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.09.2019 - 00:16