Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [Galeria]Singapore
Sh4dow
post 27.04.2004, 13:31:36
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "Singapore"


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
OFL
post 28.04.2004, 08:37:46
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 24.08.2003
Skąd: Kraków

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Galeria posiada wybor jezyka(do ściągnięcia także języj polski), posiada system szablonów, który pozwoli nam szczegółowo zmienić wygląd strony. Nie wykożystuje JavaScriptu i cookies. Przygotowana dla specyfikacji XHTML oraz CSS2. Galeria automatycznie generuje miniaturki....

Poprawcie co trzeba smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Sh4dow
post 28.04.2004, 08:55:23
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


dziekuje, poprawilem, a teraz trzeba odparowac % :]


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
AdamT
post 10.12.2004, 15:44:29
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 54
Pomógł: 0
Dołączył: 22.01.2004
Skąd: LDZ

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Kurka juz mnie cos strzela
Jak zmienic jezyk komunikatow w singapore na polski ?

mam w locale pliki :

singapore.pl.po
singapore.pl.pmo
singapore.admin.pl.po
singapore.admin.pl.pmo

w pliku singapore.ini

wprowadzilem zamiany

Cytat
language = "pl"
    ;the language code for the language that you would like to use.
    ;you must have the appropriate language file in the locale directory.


I cholera nie dziala sad.gif, angielski ciagle sie wyswietla

HELP


--------------------
Hardware : <span style="font-weight: bold;">OrangePi+ 2E | 2GB RAM | HDD: 1TB </span>
Software : <span style="font-weight: bold;">Debian GNU/Linux 8 (jessie) 3.4.113-sun8i </span>
Go to the top of the page
+Quote Post
MichalT
post 4.02.2005, 01:25:34
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 4.02.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam ten sam problem, jak zarzucic ten polski jezyk?? Czy ktos wie? PLZ HLP
Go to the top of the page
+Quote Post
wombat
post 18.02.2005, 17:00:00
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 18.02.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


U mnie po zmianie en na pl w pliku singapore.ini w lini default_language = "en"
zmienił się język na polski, bez potrzeby wrzucania dodatkowych plików (wersja: singapore v0.9.11CVS, v0.9.11), ale mam inny problem - pokazuje mi sie komunikat:

Kod
Warning: fopen(data/logs/views..log): failed to open stream: No such file or directory in /home2/te/.........../galeria/includes/io_csv.class.php on line 246


w lini 246 jest to:
Kod
$fp = fopen($this->config->base_path.$this->config->pathto_logs.strtr("views".$galleryId,":/?\\","----").".log","w");


co robić ?
Go to the top of the page
+Quote Post
kszychu
post 18.02.2005, 17:45:02
Post #7





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 2 712
Pomógł: 23
Dołączył: 27.10.2003
Skąd: z kontowni

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Właśnie się z tym uporałem:
chmod -R a+rwx ./singapore/
i dałem jeszcze
chown -R nobody ./singapore/
pomogło smile.gif


A w ogóle, jak zauważyłem, że galeria nie obsługuje EXIF'a to odinstalowałem.

Ten post edytował kszychu 18.02.2005, 18:05:28


--------------------
"Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
Go to the top of the page
+Quote Post
cichy24
post 8.03.2005, 00:41:24
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 8.03.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam skrypt [Galeria]Singapore ściągnięty z strony:

http://www.php.pl/index.php/skrypty/galerie/singapore

jest to pełny skrypt czy tylko demo ?
Go to the top of the page
+Quote Post
rosowka
post 18.03.2005, 18:35:24
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 18.03.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cześć

Mam problem. Jestem całkowicie zielony w temacie php. Zajmuje się fotografią i chciałbym mieć swoją galerię internetową. Zainteresowałem się Singapore ale nie mam pojęcia jak to zainstalować smile.gif

Wiem iż jest to skrypt php. Zainstalwałem sobie serwer Apache2, ściągnołem skrypt Singapore - przegrałem go do katalogu z którego uruchamiam moje "pliki php". Wpisałem http://localhost/singapore/index.php - włącza mi się strona z logo singapore ale nie wiem co dalej. Po kliknięciu na link Log In pojawia się okno aby wpisać login i hasło... ale jakie?

Proszę o wyrozumiałość i pokierowanie mnie za rączkę...




EDIT:


Już sobie trochę sam poradziłem.

Wiem już jak dodawać zdjęcia do głównej galerii. Ale jak zrobić subgallery? Tworzę subgallery, dodaje zdjęcia, zapisuje i niestety po wyjściu ze strony albo po przejściu do innej kategorii już nie mogę wrócić do założonej przed chwilą subgallery...

Na serwerzekatalog jest tworzony, pliki odpowiednie tam są ale na stronie nie jest to wyświetlane...


Niech ktoś pomoże....

Ten post edytował rosowka 19.03.2005, 10:16:31
Go to the top of the page
+Quote Post
smuteczek
post 5.06.2005, 07:50:14
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 5.06.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
Mam następujący problemik nie działa mi licznik odwiedzin galerii cały czas jest „Oglądane: 1 raz” proszę o pomoc.

www.przyjazny-transport.org/galeria/

Z góry dziękuje za pomoc





Hhihihhi juz sobie poradzilem miałem zle ustawionego chmoda smile.gif

Ten post edytował smuteczek 5.06.2005, 09:36:43
Go to the top of the page
+Quote Post
gudi_102
post 23.06.2005, 07:37:46
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 23.06.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy ktoś mógł by mi podać linka do spolszczenia bezpośrednio i wytłumaczyć jak to spolszczyć
Go to the top of the page
+Quote Post
uniwers1
post 15.05.2006, 12:14:41
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 15.05.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Proszę o pomoc.Chciałem zainstalowac "singapore".Wsumie zainstalowałem na http://uniwers1.za.pl/.I co teraz dalej??niewiem jak sie zalogowac do panela administarcyjnego,skąd ma wziąsc login i haslo pierwszego logowania?Pomórzcie,nieznam sie nagalriach,stronach.W2iec bez waszej pomocy niedam sobie rady.Moj adres uniwers1@tlen.pl z góry dziekuje za waszą wyrozumiałosc i pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
mrm
post 29.07.2006, 19:47:15
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 62
Pomógł: 0
Dołączył: 18.06.2005
Skąd: inąd

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, wszystkich
w jaki sposob zakualizowac pliki jezykowe samemu ?,
korzystam z wersji 0.10.0, modyfikuje plik singapore.admin.pl.pmo i po zapisaniu zmian automatycznie jezyk zmienia mi sie na angielski..byc moze trzeba te pliki w jakis sposob kompilowac tylko jak ? ...


--------------------
'
Go to the top of the page
+Quote Post
lechu92
post 2.04.2007, 20:01:37
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 31.03.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A czy w tej galerii jest możliwość komentarzy ?

Naprawdę nikt nie wie ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Sokal
post 3.04.2007, 18:58:52
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 237
Pomógł: 1
Dołączył: 8.02.2007

Ostrzeżenie: (10%)
X----


A co za problem sprawdzić? tongue.gif


--------------------
Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
Go to the top of the page
+Quote Post
lechu92
post 4.04.2007, 19:45:22
Post #16





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 31.03.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


No bo mam już zainstalowanego coppermina i musiałbym chyba go wywalić tongue.gif

a że ten dział jest temu poświęcony to pytam bo zapewne ludzie mieli z tym styczność smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
sq5haw
post 8.12.2009, 21:14:05
Post #17





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 6.12.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To ja mam pytanie gdzie jest dobra instrukacja instlacji na temat tej galerii??

Witam co mam z tym zrobić
do admina nie moge sie tez zalogować?questionmark.gif



Cytat
Warning: syntax error, unexpected $end in secret.ini.php on line 14 in /opt/lampp/htdocs/singapore/includes/config.class.php on line 41

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /opt/lampp/htdocs/singapore/includes/config.class.php on line 44

Strict Standards: Non-static method Singapore::getListing() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /opt/lampp/htdocs/singapore/includes/io.class.php on line 89

Strict Standards: Non-static method Singapore::getListing() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /opt/lampp/htdocs/singapore/includes/io.class.php on line 118

Warning: fopen(data/logs/views..log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /opt/lampp/htdocs/singapore/includes/io_csv.class.php on line 246
You are here: singapore
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.12.2019 - 16:23