Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Narzędzie do exportu
DeyV
post 3.07.2003, 14:46:37
Post #1





Grupa: Zarząd
Postów: 2 277
Pomógł: 6
Dołączył: 27.12.2002
Skąd: Wołów/Wrocław




Czy znacie jakieś narzędie umożliwiajace w miarę prosty export i import struktury i zawartości bazy danych PG?
Może to być zarówno narzędzie www, jak i soft kliencki...


--------------------
"Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner
post 3.07.2003, 14:57:41
Post #2





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




phpPgAdmin ?


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
DeyV
post 3.07.2003, 15:16:03
Post #3





Grupa: Zarząd
Postów: 2 277
Pomógł: 6
Dołączył: 27.12.2002
Skąd: Wołów/Wrocław




buha ha ha - nie ma to jak optymista.
Ale (może to mój brak umiejetności winksmiley.jpg )- ale mi sie struktury ani jedej tabeli nie udało exportować przy pomocy phppgadmin

Troszkę lepiej sprawdza się EMS pg admin, ale on znów pozwala tylko na export pojedynczych tabel, nie całej bazy.

________________________
sorki za ten smiech - po prostu troszkę jestem zdesperowany - muszę przenieść pewien system na PG, walczę z potężną bazą, i sporą ilośćą danych, a narzędzi do tego, jak na złość, brak


--------------------
"Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner
post 3.07.2003, 15:32:17
Post #4





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




Specjalnie dałem na końcu znak zapytania. Osobiście to ja mam pgSQL na jednym z serwerów zainstalowany, ale to wszystko - nie mam na razie czasu się tym pobawić.
A co do EMS-PG jesli jest tak zbudowany jak EMS-MySQL to poszukaj w menu "Extract Metadata".


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
FiDO
post 4.07.2003, 05:52:38
Post #5





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 1 717
Pomógł: 0
Dołączył: 12.06.2002
Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a pg_dump/pg_dumpall nie dziala??
Go to the top of the page
+Quote Post
DeyV
post 4.07.2003, 16:04:08
Post #6





Grupa: Zarząd
Postów: 2 277
Pomógł: 6
Dołączył: 27.12.2002
Skąd: Wołów/Wrocław




niewątpliwie działa... Jak się ma dostęp do softu na serwerze...


--------------------
"Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
Go to the top of the page
+Quote Post
FiDO
post 4.07.2003, 21:22:00
Post #7





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 1 717
Pomógł: 0
Dołączył: 12.06.2002
Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A exec/system czy inne z php nie dadza rady?
O ile oczywiscie i te nie sa zablokowane smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.10.2019 - 07:10