Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Stringi Ze \n I " Z Php -> Js
#sigsegv
post 17.08.2004, 22:32:06
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 20
Pomógł: 0
Dołączył: 10.12.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hej!

Chcialbym przekazac z bazy danych poprzez php strone wygenerowana w html'u do stringa w js.

editor.document.body.innerHTML="<?$jakies_dane_html?>";

i wszystko jest pieknie dopoki strona w html'u skladowana w php jako $jakies_dane_html nie zawiera znakow konca linii i ".
Jak najlatwiej i bezbolesnie przeniesc takie dane miedz php a js?
Go to the top of the page
+Quote Post
Droopy
post 18.08.2004, 00:34:00
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 38
Pomógł: 0
Dołączył: 17.01.2004
Skąd: Suchedniów k/Kielc

Ostrzeżenie: (0%)
-----


zank nowej lini to, jeśli możesz, najlepiej zamienić na <br> funkcją
$text_z _br = nl2br($text_z_nl);

a na cudzysłowy powinien pomóc addslashes()

pozdro smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
#sigsegv
post 18.08.2004, 06:18:57
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 20
Pomógł: 0
Dołączył: 10.12.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ale nl2br nie kasuje \n tylko wstawia <br> razem z nimi
wiec to nie zadziala

sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
tumczasty
post 18.08.2004, 07:23:33
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 80
Pomógł: 0
Dołączył: 2.08.2004
Skąd: Rzeszów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


no to może:
  1. <?php
  2. $tekst_tylko_z_br=str_replace(&#092;"n\",'<br>',$tekst_z_nl);
  3. ?>
Go to the top of the page
+Quote Post
#sigsegv
post 18.08.2004, 07:40:07
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 20
Pomógł: 0
Dołączył: 10.12.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


hmm nadal mam to samo?!?
w tekscie mimo wszystko pojawil sie znak "0A" oprocz br
nie mam pojecia dlaczego ?!?
Go to the top of the page
+Quote Post
tumczasty
post 18.08.2004, 08:00:50
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 80
Pomógł: 0
Dołączył: 2.08.2004
Skąd: Rzeszów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


no to może:
  1. <?php
  2. $tekst_tylko_z_br=str_replace(&#092;"rn\",'<br>',$tekst_z_nl);
  3. ?>

ale wtedy byłby to chyba znak "0D"
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.11.2019 - 03:11