Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> file_exists - różnie na różnych serwerach???
a.bor
post 3.11.2003, 12:22:05
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 3.11.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Problem jest następujący -
Skopiowałem strukturę + dane do serwera mysql w laptopie,
Do katalogu roboczego skopiowałem kod strony
zmieniłem adres serwera Mysql na 127.0.0.1
No i wszystko działa, phpinfo() pokazuje że php jest uruchomione natomiast nie działa prawidłowo funkcja filesize() jak również file_exists()
Macie jakieś doświadczenie z tymi funkcjami? W opisach piszą ze funkcje nmoga sprawiać problemy z adresami plików typu "http://blablabla/plik.abc"
natomiast jak to możliwe żeby serwer mojego providera sobie z tym radził a mój nie potrafi?questionmark.gif
RATUNKUUUUU !!!!!!!!
Go to the top of the page
+Quote Post
dooshek
post 3.11.2003, 13:08:28
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 70
Pomógł: 0
Dołączył: 22.10.2003
Skąd: Trójmiasto

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Problem jest następujący -  
Skopiowałem strukturę + dane do serwera mysql w laptopie,  
Do katalogu roboczego skopiowałem kod strony
zmieniłem adres serwera Mysql na 127.0.0.1
No i wszystko działa, phpinfo() pokazuje że php jest uruchomione natomiast nie działa prawidłowo funkcja filesize() jak również file_exists()
Macie jakieś doświadczenie z tymi funkcjami? W opisach piszą ze funkcje nmoga sprawiać problemy z adresami plików typu "http://blablabla/plik.abc"
natomiast jak to możliwe żeby serwer mojego providera sobie z tym radził a mój nie potrafi?questionmark.gif  
RATUNKUUUUU !!!!!!!!


z opisu funkcji file_exists:


Cytat
Ta funkcja nie działa na zdalnych plikach; sprawdzany plik musi być dostępny przez system plików serwera.  


polecam rowniez filesize() - pisze dokladnie tak samo
http://www.pl.php.net/filesize


--------------------
"Use the force - read the source"
Go to the top of the page
+Quote Post
slash.
post 4.11.2003, 10:53:25
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 113
Pomógł: 0
Dołączył: 7.08.2003
Skąd: Warszawa | Jankowce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


prblem moze polegac na bezwzglednym odwolaniu do plikow, jezeli sciezka glownego katalogu serwera jest juzna u ciebie i u twojego providera to funkcje te moga zrafac FALSE, gdyz pliki nie znajduja sie w tym samym miejscu na serwerze - jadnak takie sytuacje moga miec miejsce jedynie przy uzyciu odwolan bezwzglednych w stylu c: badz /var/www
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.01.2021 - 21:04