Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [Rozm.] Jak wycentrować DIV?
wujek_bogdan
post 31.10.2009, 13:11:32
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 76
Pomógł: 0
Dołączył: 8.03.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam problem z wycentrowaniem div#g1
Wszystkie inne elementy centruję nadając text-align:center; dla rodzica i margin:0 auto; dla diva, który ma być wycentrowany.
div#g1 za chiny ludowe się wycentrować nie chce.

Jakieś pomysły?
http://krynica.8p.pl/1000px/galeria.html
na razie udało mi się go wycentrować jedynie za pomocą <center>, ale to najpaskudniejsze rozwiązanie z możliwych.

Ten post edytował wujek_bogdan 31.10.2009, 14:16:24
Go to the top of the page
+Quote Post
starach
post 31.10.2009, 13:36:08
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 999
Pomógł: 30
Dołączył: 14.01.2007
Skąd: wiesz ?

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ciekawe. Ty tą tabelkę robisz za pomocą CSS'a? Bo w kodzie wyświetlanym przez FireBug nie ma żadnego div'a g1 za to jest tabelka. I kiedy za pośrednictwem FB dodam jej margin:0 auto; zostaje wycentrowana.
Go to the top of the page
+Quote Post
wujek_bogdan
post 31.10.2009, 13:53:34
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 76
Pomógł: 0
Dołączył: 8.03.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


chodzi o wycentrowanie galerii.
mowa o elemencie który zaczyna się od:
Kod
<div id="g1" class="galleryCont" style="margin:0 auto;";>

tabelka to nie moje dzieło, używam mb.gallery, której kod JS robi tą tabelkę.

//edit: ustawiłem dla tej tabelki margin: 0 auto; i działa. nie wziąłem jej pod uwagę, bo #gallery_g1 dodawany jest przez skrypt do kodu strony.

Ten post edytował wujek_bogdan 31.10.2009, 14:17:31
Go to the top of the page
+Quote Post
sebastiankozub
post 4.11.2009, 18:37:07
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 43
Pomógł: 1
Dołączył: 17.02.2008
Skąd: Leszno

Ostrzeżenie: (0%)
-----


text-align nie służy do "centrowania" tylko właśnie margin: auto, próbowałeś bez "0" jak działa i co w kodzie zmienia ten skrypt Java

PS. jesli chcesz dobrze wycentrowac to odsyłam do serwisu rowerowego

Ten post edytował sebastiankozub 4.11.2009, 21:13:28


--------------------
>> strony internetowe - Leszno <<

>> skup samochodów osobowych <<

>> programy żużlowe <<
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 16.01.2021 - 15:33