Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [HTML][CSS]Div w div marginesy
set4812
post 23.06.2010, 12:46:16
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 150
Pomógł: 3
Dołączył: 13.04.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pisze wyglad strony przykładowy na własne cele mam gotowy szablon menu tresci i panelu boncznego. Chce aby w trescie wyswietlały sie np newsy. DLatego potrzebuje wstawic w Diva tresci 3 inne div pierwszy odpowiedzialny za obramowanie i połozenie 2 nick uzytkowanika który wstawił news oraz treść newsa. Mam wszystko ładnie tylko ten div odpowiedzialny nie działa. Oto jego kod
  1. echo '<div style="
  2. width:500px;
  3. border:double;
  4. margin-left:5px
  5. margin-right:5px;"';

A oto kod diva w którego wstawiam
  1. #TRESC {
  2.  
  3. margin-top:10px;
  4. border: double;
  5. margin-left: 210px;
  6. margin-right: 210px;
  7. background-color: #fff;
  8. margin-bottom:10px;
  9. }

Mam problem z wypozycjowanawiem wewnetrzego diva prosze o pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post
lepmajster
post 23.06.2010, 12:53:02
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 129
Pomógł: 24
Dołączył: 21.05.2010

Ostrzeżenie: (30%)
XX---


zjadles > w echo.


--------------------
Naciśnij POMÓGŁ, jeśli mój post był pomocny :)
Go to the top of the page
+Quote Post
set4812
post 23.06.2010, 12:54:15
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 150
Pomógł: 3
Dołączył: 13.04.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ale to i tak nic nie naprawia tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
lepmajster
post 23.06.2010, 12:59:17
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 129
Pomógł: 24
Dołączył: 21.05.2010

Ostrzeżenie: (30%)
XX---


Cytat(set4812 @ 23.06.2010, 13:54:15 ) *
Ale to i tak nic nie naprawia tongue.gif

a gdzie pozniej zamykasz tego diva?
Bo w kodzie </div> nie widze.
po drugie, te twoje style odwoluja sie do id="TRESC", ale takze nie widze takiego elementu w kodzie.

Ten post edytował lepmajster 23.06.2010, 12:59:44


--------------------
Naciśnij POMÓGŁ, jeśli mój post był pomocny :)
Go to the top of the page
+Quote Post
set4812
post 23.06.2010, 13:03:58
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 150
Pomógł: 3
Dołączył: 13.04.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(lepmajster @ 23.06.2010, 13:59:17 ) *
a gdzie pozniej zamykasz tego diva?
Bo w kodzie </div> nie widze.
po drugie, te twoje style odwoluja sie do id="TRESC", ale takze nie widze takiego elementu w kodzie.

Mhmm prosze
  1. <div id="TRESC"><?php if(!isset($_GET['id'])) include ('news.php'); else {
  2. $s=$_GET['id'].'.php';
  3. include $s;}?></div>
  4.  

Teraz pisze ten news.php a div jest zamkniety cały kod news.php
  1. <?php
  2. $link = mysql_connect('localhost', 'root', '');
  3. $result = mysql_select_db('forum');
  4. $query= 'SELECT * FROM news';
  5. $z=mysql_query($query);
  6. echo '<div style="
  7. width:500px;
  8. border:double;
  9. margin-left:15px
  10. margin-right:15px;">';
  11. while ($row=mysql_fetch_assoc($z))
  12. {
  13. echo '<div style="
  14. margin-top:10px;
  15.  
  16. width: 200px;
  17. float: left;
  18. overflow: hidden;
  19. position: relative;
  20. background-color: #ccc;
  21. margin-bottom:10px;">';
  22. $query= 'SELECT * FROM uzytkownicy WHERE id='.$row['idu'].'';
  23. $z=mysql_query($query);
  24. while ($row1=mysql_fetch_assoc($z)){
  25. echo $row1['login'];}
  26. echo '</div>';
  27. echo '<div style="
  28. margin-top:10px;
  29.  
  30. margin-left: 210px;
  31. margin-right: 210px;
  32. background-color: #fff;
  33. margin-bottom:10px;">'; echo $row['tresc'];
  34. echo '</div></div>';
  35.  
  36. }?>
Go to the top of the page
+Quote Post
lepmajster
post 23.06.2010, 13:09:48
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 129
Pomógł: 24
Dołączył: 21.05.2010

Ostrzeżenie: (30%)
XX---


Nie masz czasami tego wrzuconego na serwer?
Bylo by latwiej, gdybys podal link.

Poza tym session_start() dajesz na samym poczatku pliku index a nie w includowanym - taka mala uwaga.
Druga uwaga, to style rob w sekcji <head> kod jest o niebo czytelniejszy.

Kolejny EDIT: A moglbys chociaz opisac co dokladnie "nie dziala"?

Nastepny EDIT: Czy czasami w ostatnim divie nie powinno byc clear:left; ?

Ten post edytował lepmajster 23.06.2010, 13:14:31


--------------------
Naciśnij POMÓGŁ, jeśli mój post był pomocny :)
Go to the top of the page
+Quote Post
set4812
post 23.06.2010, 13:22:42
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 150
Pomógł: 3
Dołączył: 13.04.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przeniosłem na serwer tongue.gif specjalnie tongue.gif
docikisp.cba.pl login i haslo admin tongue.gif

Ma byc co takiego

|-------------|
| --------- |
| | news | |
| ---------- |
|--------------

Nie znam za dobrze css:P

Ten post edytował set4812 23.06.2010, 13:26:10
Go to the top of the page
+Quote Post
lepmajster
post 23.06.2010, 13:28:46
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 129
Pomógł: 24
Dołączył: 21.05.2010

Ostrzeżenie: (30%)
XX---


Cytat(set4812 @ 23.06.2010, 14:22:42 ) *
Przeniosłem na serwer tongue.gif specjalnie tongue.gif
docikisp.cba.pl login i haslo admin tongue.gif

Ma byc co takiego

|-------------|
| --------- |
| | news | |
| ---------- |
|--------------

Nie znam za dobrze css:P

No i co ja mam niby z tym zrobic, wyswietla mi sie strona z cms'em fusion'a?
A ten login i haslo to niby po co i gdzie mam to wpisac, skoro mi wywala blad ze zle haslo albo login?


--------------------
Naciśnij POMÓGŁ, jeśli mój post był pomocny :)
Go to the top of the page
+Quote Post
set4812
post 23.06.2010, 13:30:21
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 150
Pomógł: 3
Dołączył: 13.04.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


sorry tongue.gif docikisp.cba.pl/projekt tongue.gif
Chce tą ramke gdzie jest news wypozycjowanowac ładnie, a ten div gdzie wyswietla sie nick da sie rozciagnac na do wysokosci newsa??

Ten post edytował set4812 23.06.2010, 13:34:13
Go to the top of the page
+Quote Post
lepmajster
post 23.06.2010, 13:37:06
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 129
Pomógł: 24
Dołączył: 21.05.2010

Ostrzeżenie: (30%)
XX---


Cytat(set4812 @ 23.06.2010, 14:30:21 ) *
sorry tongue.gif docikisp.cba.pl/projekt tongue.gif
Chce tą ramke gdzie jest news wypozycjowanowac ładnie, a ten div gdzie wyswietla sie nick da sie rozciagnac na do wysokosci newsa??

narysuj w paint o co ci chodzi dokladnie, jak ma to wygladac, bo teraz nie kapuje - moze poprostu cos ze mna nie tak?


--------------------
Naciśnij POMÓGŁ, jeśli mój post był pomocny :)
Go to the top of the page
+Quote Post
set4812
post 23.06.2010, 13:41:32
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 150
Pomógł: 3
Dołączył: 13.04.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----




Bry te newsy musza byc wewnatrz w ramce innego diva.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 28.11.2020 - 00:51