Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> MySQL - błąd przy migracji bazy danych
michalmikolaj
post 10.04.2019, 16:48:23
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 5.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam,

Jestem osobą, która szczerze mówiąc niewiele a praktycznie nic się nie zna na bazach danych MySQL. Znajomy poprosił mnie o przeniesienie strony internetowej od starego usługodawcy hostingu do nowego.

Mam dostęp do obu paneli phpMyAdmin. Po wyeksportowaniu bazy danych z serwera A i przy próbie zaimportowania na serwer B pojawia się następujący komunikat:

Cytat
Analiza statyczna:

2 błędów zostało znalezionych podczas analizy.

Oczekiwano początku polecenia. (near "phpMyAdmin" at position 0)
Nierozpoznany typ polecenia. (near "SQL" at position 11)
Zapytanie SQL:

phpMyAdmin SQL Dump -- version 3.3.7deb7 -- http://www.phpmyadmin.net -- -- Host: localhost -- Czas wygenerowania: 10 Kwi 2019, 17:10 -- Wersja serwera: 5.1.73 -- Wersja PHP: 5.3.3-7+squeeze19 SET SQL_MODE="NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO"

MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja

#1064 - Something is wrong in your syntax obok 'phpMyAdmin SQL Dump
-- version 3.3.7deb7
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host' w linii 1


O to fragment kodu:

  1. -- phpMyAdmin SQL Dump
  2. -- version 3.3.7deb7
  3. -- <a href="http://www.phpmyadmin.net" target="_blank">http://www.phpmyadmin.net</a>
  4. --
  5. -- Host: localhost
  6. -- Czas wygenerowania: 10 Kwi 2019, 17:10
  7. -- Wersja serwera: 5.1.73
  8. -- Wersja PHP: 5.3.3-7+squeeze19
  9.  
  10. SET SQL_MODE="NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
  11.  
  12.  
  13. /*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
  14. /*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
  15. /*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
  16. /*!40101 SET NAMES utf8 */;
  17.  
  18. --
  19. -- Baza danych: `Liceummundurowe`
  20. --
  21. CREATE DATABASE `` DEFAULT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci;
  22. USE `m1306_liceum`;
  23.  
  24. -- --------------------------------------------------------



Pierwszy raz napotkałem taki problem i jestem absolutnie zielony w temacie. Dodam, że na serwerze phpMyAdmin na starym serwerze poza bazą danych, która jest bardziej rozbudowana (Liceummundurowe), napotkałem także drugą bazę danych (Information Schema). Czy tą drugą również powinienem w takim razie zaimportować?

Pozdrawiam

A to dla przykładu zrzut z phpMyAdmin nowego serwera na którym tworzyłem stronę internetową na WordPress dla znajomej:

  1. -- phpMyAdmin SQL Dump
  2. -- version 4.8.4
  3. -- <a href="https://www.phpmyadmin.net/" target="_blank">https://www.phpmyadmin.net/</a>
  4. --
  5. -- Host: mysql34.mydevil.net
  6. -- Czas generowania: 10 Kwi 2019, 17:23
  7. -- Wersja serwera: 5.7.21-20-log
  8. -- Wersja PHP: 7.1.12
  9.  
  10. SET SQL_MODE = "NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
  11. SET AUTOCOMMIT = 0;
  12. START TRANSACTION;
  13. SET time_zone = "+00:00";
  14.  
  15.  
  16. /*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
  17. /*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
  18. /*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
  19. /*!40101 SET NAMES utf8mb4 */;
  20.  
  21. --
  22. -- Baza danych: `m1306_jola`
  23. --
Go to the top of the page
+Quote Post
Tomplus
post 10.04.2019, 16:57:50
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 477
Pomógł: 175
Dołączył: 20.03.2005
Skąd: Będzin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A masz dostęp do konsoli?

Bo z tego co widzę to po prostu nie chce sparsować ci komentarzy jakie zawiera plik .sql w starszej wersji MySQL.



Go to the top of the page
+Quote Post
michalmikolaj
post 10.04.2019, 22:00:58
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 5.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Szczerze nie mam pojęcia
Go to the top of the page
+Quote Post
Tomplus
post 11.04.2019, 05:32:29
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 477
Pomógł: 175
Dołączył: 20.03.2005
Skąd: Będzin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A co to za hosting, większość osób po samej nazwie będzie wiedzieć jakie mają możliwości.
Go to the top of the page
+Quote Post
michalmikolaj
post 11.04.2019, 11:19:45
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 5.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hosting starego serwera to jakaś lokalna firma sns.pl, nowy serwer na którym mam wykupioną swoją powierzchnię to mydevil.net
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 11.04.2019, 19:32:53
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 809
Pomógł: 1373
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


https://wiki.mydevil.net/MySQL
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.09.2019 - 12:15