Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Cichy pull, Wykrycie zmian na remote w PHPSTORM
markonix
post 1.01.2019, 13:23:50
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 664
Pomógł: 286
Dołączył: 16.12.2008
Skąd: Śląsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W źle zorganizowanym projekcie zdarza się, że ktoś już poprawił plik, który właśnie otwierasz.
Jeżeli nie zrobimy pull'a to zaczniemy pracować na daremno, a wręcz dorobimy sobie roboty przy merge i decydowaniu, kto miał lepszy pomysł.
Da się ustawić tak aby Storm po otwarciu pliku po cichu sprawdzał remote i zakomunikował, że mamy inny state pliku i wypadałoby zrobić pulla?
Tak Storm działa właśnie gdy pracujemy bezpośrednio na remote/ftp, po otwarciu pliku łączy się z FTP i przy wykryciu zmian pojawia się pasek i możemy zrobić merge/download.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 1.01.2019, 15:56:46
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 754
Pomógł: 1364
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Może to pomoże https://plugins.jetbrains.com/plugin/7499-gittoolbox
Go to the top of the page
+Quote Post
markonix
post 1.01.2019, 16:42:34
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 664
Pomógł: 286
Dołączył: 16.12.2008
Skąd: Śląsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zainstalowałem ale muszę w praniu zobaczyć.
Ale nie chodzi Ci o funkcję "Auto fetch" przypadkiem?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 1.01.2019, 18:11:10
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 754
Pomógł: 1364
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tak, o to mi chodziło.
Go to the top of the page
+Quote Post
markonix
post 1.01.2019, 20:08:21
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 664
Pomógł: 286
Dołączył: 16.12.2008
Skąd: Śląsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Z tego co widzę po opisie i ustawieniach to działa w oparciu o interwał czasowy (w minutach), wolałbym większą kontrolę.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
sabat24
post 1.01.2019, 23:53:54
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 175
Pomógł: 26
Dołączył: 13.09.2007
Skąd: Gdańsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Też kiedyś tego szukałem i poza powyższym nic innego nie istnieje. Możesz od biedy skorzystać z https://floobits.com/help/plugins/intellij - to jest plugin do zdalnego programowania parami, więc może się czasem przydać przy pracy na konkretnych plikach (wymaga eksportu na zewnętrzny serwer), ale na pewno nie jest to rozwiązanie systemowe.

Ten post edytował sabat24 1.01.2019, 23:54:26
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25.05.2019 - 18:51