Drukowana wersja tematu

Kliknij tu, aby zobaczyć temat w orginalnym formacie

Forum PHP.pl _ MySQL _ licznik

Napisany przez: dragonballpj 8.12.2003, 18:39:44

znacie taki licznik oparty o mysql?? z obsługą cookis?questionmark.gif jak byście byli mili to wskażcie jakiś gotowy albo coś w tym rodzaju. tylko niekrzycdzcie ze bylo bo szukalem na forum ale byly tylko na plikach moze cos przeoczylem?

Napisany przez: kicaj 8.12.2003, 18:43:23

napewno byl na forum

1. tworzysz baze
2. przy kazdym wejsciu sprawdzasz czy jest juz cookies
2.1 jesli jest to nie dodwaja
2.2 jesli nie ma to +1 do bazy i wyslij cookies
3. wyswietl aktualny stan licznika

smile.gif

Napisany przez: dragonballpj 8.12.2003, 18:51:11

a możesz mi tak podać jakieś linki albo jak dodać do tabeli +1 questionmark.gif?

bo z cookies może se sam poradze

z tą tabelką bym prosił w kod wstawione

Napisany przez: spenalzo 8.12.2003, 19:09:39

[php:1:87974dcb41]<?php
$q=mysql_query("UPDATE tabela SET licznik=licznik+1 WHERE costam");
?>[/php:1:87974dcb41]

Napisany przez: dragonballpj 8.12.2003, 19:41:32

tabela licznik i coś jeszcze?questionmark.gif z jakimi kolumnami?questionmark.gif i co tu brakuje jeszcze?questionmark.gif

Kod
<?php

if(isset($_COOKIE['licznik80'])) {



$zapytanie = "SELECT * FROM `licznik` WHERE `download` ";

$wykonaj = mysql_query($zapytanie);

while($wiersz = mysql_fetch_array($wykonaj))

{

print $wiersz['wartosc'];



}



} else {





$q=mysql_query("UPDATE tabela SET licznik=licznik+1 WHERE costam");

setcookie("licznik80", "[color=red]co tu wpisać?questionmark.gif[/color]", time()+3600*24);

$zapytanie = "SELECT * FROM `licznik` WHERE `download` ";

$wykonaj = mysql_query($zapytanie);

while($wiersz = mysql_fetch_array($wykonaj))

{

print $wiersz['wartosc'];



}

}

?>

Powered by Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)