Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Closed TopicStart new topic
> [SMS]PHPsms
Sh4dow
post 2.04.2004, 10:02:59
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "PHPsms"


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
Koshin
post 2.04.2004, 13:08:12
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 196
Pomógł: 0
Dołączył: 29.04.2002
Skąd: jesteś?

Ostrzeżenie: (0%)
-----


ten skrypt wogole dziala questionmark.gif?

bo z ostatnimi zamieszaniami u operatorow. to juz nie wierze w zaden skrypt smile.gif


--------------------
My czuwamy.eu abyś mógł spać spokojnie
zapasowakopia.pl - myśl zanim będzie za późno.
Go to the top of the page
+Quote Post
Sh4dow
post 3.04.2004, 23:49:20
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Na stronie twroca napisał, ze dodal obsluge Heyah, wiec chyba to dziala. Nie mialem okazji dokladnie przetestowac najnoweszej wersji, wiem ze wersja z grudnia zeszlego roku dzialala poprawnie bo wtedy ostatnio to testowalem.


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
matid
post 4.04.2004, 10:04:53
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 362
Pomógł: 0
Dołączył: 18.02.2004
Skąd: Knurów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Na mój numer nie chce wysłać SMS'a. Mam numer w Erze i odrzuca on wogóle mój numer i nie rozpoznaje jaka to sieć. Mój numer zaczyna się od 600. Sprawdzałem w wersji, która jest na stronie.
Go to the top of the page
+Quote Post
DreeD
post 4.04.2004, 12:07:48
Post #5





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


@matid: zauwaz ze niektorzy operatorzy (nalezy do nich era) nakladaja ograniczenia na bramki internetowe a czasami sa one nawet platne rolleyes.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Sh4dow
post 4.04.2004, 16:59:08
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


z tego co wiem, najbardziej "uwolniona bramkom z wszystkich sieci jest "PlusGSM", to nie krypto reklama tylko prawda. Jedyne ograniczenie to ilosc smsow z jednego IP i na jeden numer telefonu. Pozniej jest IDEA ktora ma organiczenie na smsy i text z obrazka do wpisania. Najwiecej problemow sprawia niestety EraGSM. Kazy sobie wysylac smsy lub listy gdzie dostaje sie haslo do wyslylania smsow z netu. Co juz jest moim zdaniem konkretna klapa. Wiec nie zawsze jest to wina skryptu, ale nie mowie ze skrypt jest bez wad, bo dopuki nie przetestuje go dokladnie, nie dam rady powiedziec jak dobrze dziala.


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner
post 4.04.2004, 23:30:43
Post #7





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




Pamiętajcie, ze IDEA ma dwie bramki. Jedną ogólnodostępną i druga, dla zarejestrowanych na stronie.


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
Bakus
post 17.04.2004, 01:01:50
Post #8


Administrator serwera


Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 908
Pomógł: 0
Dołączył: 12.08.2003
Skąd: /var/www/wroclaw.php

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A plusgsm pozwala na ominięcie problemu wysyłki dużej ilości SMSów z jednego IPka - można wysłać wiadomości jako e-maile pod adres +486********@text.plusgsm.pl i dojdą niemalże równie szybko jak przez bramkę na stronie...
A co do samego skryptu - właśnie trafił pod klawisze i zobaczymy jak się sprawuje... winksmiley.jpg


--------------------
Powrót do przeszłości :)
Go to the top of the page
+Quote Post
noc_nik
post 13.12.2005, 21:04:07
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 95
Pomógł: 0
Dołączył: 24.06.2003
Skąd: Kielce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Właśnie zobaczyłem temat smile.gif

Ja już napisałem smile.gif tylko jest mały problem nie mam telefonu w plusie więc proszę po przetestowanie i odpowiedzi czy to działa

party.gif www.3dstudio.nazwa.pl/bramka/

Ten post edytował noc_nik 13.12.2005, 21:04:56


--------------------
:)
Go to the top of the page
+Quote Post
kecul
post 11.05.2007, 08:29:57
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 8
Pomógł: 0
Dołączył: 15.10.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ten skrypt raczej nie jest juz aktualny ... ?smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
expert
post 8.05.2009, 18:19:55
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 211
Pomógł: 4
Dołączył: 29.10.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy to w ogóle działa? Zainstalowałem i w ogóle nie mogłem się zalogować.... Nie lubię takich rzeczy.
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz
post 8.05.2009, 19:29:36
Post #12


Admin Techniczny


Grupa: Administratorzy
Postów: 2 069
Pomógł: 93
Dołączył: 5.07.2005
Skąd: Olsztyn




a raczyłeś spojrzec na daty postów? 5 lat to troche duzo czasu
Go to the top of the page
+Quote Post
okitoki
post 9.05.2009, 09:16:46
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 214
Pomógł: 18
Dołączył: 25.04.2009

Ostrzeżenie: (20%)
X----


Cytat(matid @ 4.04.2004, 11:04:53 ) *
Na mój numer nie chce wysłać SMS'a. Mam numer w Erze i odrzuca on wogóle mój numer i nie rozpoznaje jaka to sieć. Mój numer zaczyna się od 600. Sprawdzałem w wersji, która jest na stronie.


witaj początek numeru 600 już nie oznacza że jest to numer w erze reguluje to "art. 71 ust. 1a ustawy z dnia 16 lipca 2004r. Prawo Telekomunikacyjne ( Dz.U. z 2004r., Nr 171, poz. 1800 z pózn. zm.)", oznacza że możesz swój numer mieć u jakiego chcesz operatora


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz
post 9.05.2009, 09:53:50
Post #14


Admin Techniczny


Grupa: Administratorzy
Postów: 2 069
Pomógł: 93
Dołączył: 5.07.2005
Skąd: Olsztyn




zmaykam bo widze sami archeolodzy
Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 15.11.2019 - 13:37