Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

4 Stron V  « < 2 3 4  
Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Server - od czego zacząć?, Gdzie?
esgaroth
post 22.04.2014, 14:33:36
Post #61





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 11
Pomógł: 0
Dołączył: 28.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


dzięki za szybką odpowiedź,
odblokowałem port 80 w windows firewall, ale nadal po wklepaniu http://moje.ip na innym komputerze nie widzę mojej testowej strony (cały czas się ładuje)

co to jest zewnętrzne ip?
(do testów używam latoka z internetem z telefonu komórkowego plusgsm,
a stronkę chcę obejrzeć na komputerze stacjonarmym z kablowym interentem od chello)

wampa ma włączonego (online)

moja strona którą testuje to:
<BODY BGCOLOR="#CCCCCC">
html ok
</br>
<?php
echo 'php ok'
?>
</BODY>

Go to the top of the page
+Quote Post
Turson
post 22.04.2014, 14:35:08
Post #62





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 291
Pomógł: 829
Dołączył: 14.02.2009
Skąd: łódź

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Co to jest zewnętrzne IP odsyłam do wikipedii. Szczerze wątpie, że Plus ma zewnętrzne.
Jeżeli okaże się, że masz wewnętrzne, jest opcja - Hamachi.

Ten post edytował Turson 22.04.2014, 14:35:44
Go to the top of the page
+Quote Post
esgaroth
post 22.04.2014, 14:53:21
Post #63





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 11
Pomógł: 0
Dołączył: 28.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


oki,
dzięki wielkie smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
fruit
post 4.06.2014, 11:14:32
Post #64





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 4.06.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a macier gdzieś w swoich archiwach takie poradniki, tutoriale krok po kroku jesli chodzi o programowanie C++? dopiero zaczynam naukę więc sory za pytanie, które pewnie dla większości z Was jest banalne.
Go to the top of the page
+Quote Post
pedro84
post 12.06.2014, 12:11:45
Post #65





Grupa: Nieautoryzowani
Postów: 2 249
Pomógł: 305
Dołączył: 2.10.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W Googlach znajdziecie więcej niż gdziekolwiek indziej.


--------------------
Google knows the answer...
Go to the top of the page
+Quote Post
-Andrzej.W.-
post 23.06.2014, 10:40:29
Post #66





Goście







Cytat(fruit @ 4.06.2014, 12:14:32 ) *
a macier gdzieś w swoich archiwach takie poradniki, tutoriale krok po kroku jesli chodzi o programowanie C++? dopiero zaczynam naukę więc sory za pytanie, które pewnie dla większości z Was jest banalne.

Trochę późno, ale może potomnym się przyda, na tą chwilę dla początkującego chyba najlepszy kurs dostępny w necie:
www.cs.put.poznan.pl/arybarczyk/Kurs%20C++.pdf

Ten post edytował Andrzej.W. 23.06.2014, 15:51:22
Powód edycji: [nospor]:
Go to the top of the page
+Quote Post
franek321
post 14.01.2015, 21:36:08
Post #67





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 14.01.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przepraszam ! ale jestem całkiem nowy w temacie MYSQL-a.
Ściągnolem MYSQL-a ze strony; www.mysql.com, działa (tak mnie się wydaje ),
na podstawie strony, kursu:https://www.youtube.com/watch?v=Yqvf6Gs9NPA&index=1&list=PL07TSwd5SmKZtEUvJ-0k3TNsMh9iO21HC
Stawiam pierwsze kroki w tym temacie i nie wiem jak zamknąć okno " cmd", w którym piszę komendy, mysql-ela
Po wisaniu "quiet:, lub "q" za znakie: mmysql> pojawiają się znak lub znaki "-> ", po kazdym kliknieciu enter zatwierdzajacego komendę "quiet' lub "q". okno "cmd" zamykam znakiem"x"- podobnie jak zamyka się wszystkie programy.
Jest to moja pierwsza instalacja MYSQL i prwadopodobnie za dużo opcji zaznaczyłem podczas instalacji lub program żle działa, czy powinienem, go odinstalować i na nowo zainstalować, lub zainstalować inny ?
Nie mogę też znależć w mysql-u serwera appache, phpadmin, czy powinienem je doinstalować do mysql-ela ?
Go to the top of the page
+Quote Post
WujekLebek
post 9.04.2015, 07:41:06
Post #68





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 20
Pomógł: 0
Dołączył: 22.03.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(franek321 @ 14.01.2015, 22:36:08 ) *
Przepraszam ! ale jestem całkiem nowy w temacie MYSQL-a.
Ściągnolem MYSQL-a ze strony; www.mysql.com, działa (tak mnie się wydaje ),
na podstawie strony, kursu:https://www.youtube.com/watch?v=Yqvf6Gs9NPA&index=1&list=PL07TSwd5SmKZtEUvJ-0k3TNsMh9iO21HC
Stawiam pierwsze kroki w tym temacie i nie wiem jak zamknąć okno " cmd", w którym piszę komendy, mysql-ela
Po wisaniu "quiet:, lub "q" za znakie: mmysql> pojawiają się znak lub znaki "-> ", po kazdym kliknieciu enter zatwierdzajacego komendę "quiet' lub "q". okno "cmd" zamykam znakiem"x"- podobnie jak zamyka się wszystkie programy.
Jest to moja pierwsza instalacja MYSQL i prwadopodobnie za dużo opcji zaznaczyłem podczas instalacji lub program żle działa, czy powinienem, go odinstalować i na nowo zainstalować, lub zainstalować inny ?
Nie mogę też znależć w mysql-u serwera appache, phpadmin, czy powinienem je doinstalować do mysql-ela ?


phpmyadmin i serwer apache musisz zainstalować i skonfigurować oddzielnie, jeśli się na tym nie znasz polecam XAMPP'A , pobierz, zainstaluj i się ciesz smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
karas77
post 18.05.2015, 02:10:29
Post #69





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 23.04.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pierwsze kroki stawiałem na linksie chyba aurox czy jakoś tak (cos z rpm) i serwerze LAMP Linux Apache MySql PHP oraz jakiś edytor,
Obecnie polecam Ubuntu 14.04 LTS + LAMP, System super a i instalacja localhost bez problemowa, dla bardziej zaawansowanych ArchLinux + LAMP + Squid.
Nie wyobrażam sobie nauki na windzie chociaż to pewnie kwestia przyzwyczajenia.
Go to the top of the page
+Quote Post
CyberDuck_
post 26.01.2016, 17:11:01
Post #70





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 135
Pomógł: 15
Dołączył: 17.08.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ja obecnie mam serwer na archu i nie potrzeba instalowac zadnych kombajnow.
Wszystko poszlo do przodu i mozna z palca zainstalowac wszystkie potrzebne paczki.
apache2, mysql , library, proftpd, phpmyadmin, pare innych paczek i jest pro serwer gotowy.

Nie polecam uczenia sie na pamiec tylko generalnie zrozumienia.
Kiedys tak czy tak kazdy dojdzie do ustawien wszystkiego i pojawi sie problem.

Nauczylem sie tego dzieki raspberry pi na, na ktorym apache2 smiga tez bezproblemowo.
Go to the top of the page
+Quote Post
CyberDuck_
post 6.06.2016, 17:11:09
Post #71





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 135
Pomógł: 15
Dołączył: 17.08.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zgadzam sie kompletnie z kolega.
Dzisiaj juz sie nie oplaca takie kombinowanie jak wczesniej.
Mozna spokojnie kupic komputer za 300 zl albo nawet taniej i wszystko samemu doinstalowac
do danej dystrybucji.
Ja sam mam za 200 zl czterordzeniowy komputer z dystrybucja archlinux i doinstalowane
wszystkie uslugi. Malo tego obsluguje mi to mala siec (okolo 50 komputerow.) .
Go to the top of the page
+Quote Post
!*!
post 6.06.2016, 17:41:32
Post #72





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 298
Pomógł: 447
Dołączył: 16.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Złota łopata trafia do tych wyżej wink.gif

2016 rok, a nadal znajdzie się ktoś kto poleca apache... Jak to możliwe...


--------------------
Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 6.06.2016, 22:06:55
Post #73





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 420
Pomógł: 1312
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przyzwyczajenie smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
runer1
post 16.06.2016, 18:25:04
Post #74





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 16.06.2016

Ostrzeżenie: (0%)
-----


odezwali się spece od komputerów smile.gif niech sie młody uczy nic wam do tego !
Go to the top of the page
+Quote Post
Fred1485
post 16.06.2016, 19:12:27
Post #75





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 361
Pomógł: 22
Dołączył: 10.02.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przed znakami interpunkcyjnymi nie stawiamy spacji.


--------------------
  1. echo 'I was trying';
  2. die ();
Go to the top of the page
+Quote Post
Ted07
post 25.04.2018, 08:36:27
Post #76





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 11
Pomógł: 0
Dołączył: 19.04.2018
Skąd: Polska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cześć,
niedawno zacząłem przygodę z PHP. Może ktoś podpowiedzieć gdzie znaleźć przykłady skryptów dla początkujących do przećwiczenia w php?
Go to the top of the page
+Quote Post

4 Stron V  « < 2 3 4
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 16.07.2018 - 09:45