Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Naprawa błędu w dodawaniu strony, PHP, Smarty
Maker5
post 17.07.2019, 11:42:05
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 124
Pomógł: 0
Dołączył: 2.04.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam

Mam problem z moim panelem CMS.

Błąd polega na tym, że w trakcie dodawania nowej podstrony na stronie internetowej poprzez panel CMS

i kliknięcia zapisz pojawia się biała strona zamiast dodawać nową podstronę na stronę internetową.

Panel oparty o PHP Smarty.

Poniżej screeny pokazujące o co chodzi.

http://prnt.sc/og82qt
http://prnt.sc/og830p
http://prnt.sc/og859i

Ten post edytował Maker5 17.07.2019, 11:45:53
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.07.2019, 11:51:31
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 760
Pomógł: 5780
Dołączył: 27.12.2004




Jedyne co ci mozemy powiedziec na podstawie takiej masie informacji to: przejrzyj logi


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Maker5
post 17.07.2019, 12:04:19
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 124
Pomógł: 0
Dołączył: 2.04.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 17.07.2019, 12:51:31 ) *
Jedyne co ci mozemy powiedziec na podstawie takiej masie informacji to: przejrzyj logi


Jakie logi?
na serwerze czy w konsoli chrome?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.07.2019, 12:05:10
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 760
Pomógł: 5780
Dołączył: 27.12.2004




A widzisz jakies interesujace info w logach consoli chrome?

Tak, na serwerze. Logi apache/nginx ewentualnie logi twojej aplikacji bo i ona moze jakies logi zapisywac


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Maker5
post 17.07.2019, 12:36:51
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 124
Pomógł: 0
Dołączył: 2.04.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 17.07.2019, 13:05:10 ) *
A widzisz jakies interesujace info w logach consoli chrome?

Tak, na serwerze. Logi apache/nginx ewentualnie logi twojej aplikacji bo i ona moze jakies logi zapisywac


ok mam, miałeś rację
oto treść pliku log
adres zmieniłem bo mi sugerowano

  1. /home/srw_strona/strona.pl/lib/classes/Session.class.php on line 29
  2. [17-Jul-2019 13:55:37 Europe/Warsaw] PHP Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: Too few arguments to function valid_text(), 3 passed in /home/srw_strona/strona.pl/admin/action/content.module.php on line 485 and at least 4 expected in /home/srw_strona/strona.pl/lib/MVC.function.php:460
  3. Stack trace:
  4. #0 /home/srw_strona/strona.pl/admin/action/content.module.php(485): valid_text('text', 'Jakas tresc<br ...', Object(Form))
  5. #1 /home/srw_strona/strona.pl/admin/index.php(109): contentMultiActionController->form_action()
  6. #2 /home/srw_strona/strona.pl/admin/index.php(162): MVC_Controller->Process()
  7. #3 {main}
  8. thrown in /home/srw_strona/strona.pl/lib/MVC.function.php on line 460


Ten post edytował Maker5 17.07.2019, 12:56:45
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.07.2019, 13:40:12
Post #6





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 760
Pomógł: 5780
Dołączył: 27.12.2004




Cytat
Too few arguments to function valid_text(), 3 passed in /home/srw_strona/strona.pl/admin/action/content.module.php on line 485 and at least 4 expected
No i wszystko masz jak na dloni
Teraz idziesz do content.module.php linia 485 i poprawiasz smile.gif


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Maker5
post 17.07.2019, 15:13:41
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 124
Pomógł: 0
Dołączył: 2.04.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 17.07.2019, 14:40:12 ) *
No i wszystko masz jak na dloni
Teraz idziesz do content.module.php linia 485 i poprawiasz smile.gif


ale jak to poprawić, pomóż proszę bo nie wiem

załączam całą treść tego pliku content.module.php

linia 485 zaczyna się od formuły: $text = valid_text($field_2, get_http_request($field_2), $this->form);
jest na końcu poniżej

  1. public function form_action()
  2. {
  3. $field = "content_id";
  4. $content_id = get_http_request($field);
  5. $this->form->setValue($field, $content_id);
  6.  
  7. $field = "subaction";
  8. $subaction = get_http_request($field);
  9. $this->form->setValue($field, $subaction);
  10.  
  11. if($content_id != '' && eregi('^[0-9]+$', $content_id) && $this->content->check_id($content_id))
  12. {
  13. $field_1 = "title";
  14. $title = valid_input($field_1, get_http_request($field_1), $this->form, true);
  15.  
  16. $field_2 = "text";
  17. $text = valid_text($field_2, get_http_request($field_2), $this->form);
  18.  
  19. //$purifier = new HTMLPurifier();
  20. //$text = $purifier->purify($text);
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.07.2019, 15:21:56
Post #8





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 760
Pomógł: 5780
Dołączył: 27.12.2004




No ja tez nie wiem.
Blad wyraznie mowi, ze funkcja valid_text() wymaga przynajmniej 4 parametrow, a w kodzie jest odpalana tylko z 3.

Nie aktualizowales ostatnio czegos tam w tej swojej appce?
Jak wyglada kod funkcji valid_text() ?


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Maker5
post 17.07.2019, 15:29:59
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 124
Pomógł: 0
Dołączył: 2.04.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 17.07.2019, 16:21:56 ) *
No ja tez nie wiem.
Blad wyraznie mowi, ze funkcja valid_text() wymaga przynajmniej 4 parametrow, a w kodzie jest odpalana tylko z 3.

Nie aktualizowales ostatnio czegos tam w tej swojej appce?
Jak wyglada kod funkcji valid_text() ?


tu jest chyba valid text

  1. function valid_text($field, $value, &$form, $required, $nl2br = false) {
  2. if (!$value || strlen($value = trim($value)) == 0) {
  3. if ($required == true)
  4. $form->setError($field, 'empty');
  5. else
  6. $value = '';
  7. } else {
  8. $value = stripslashes($value);
  9. if ($nl2br) {
  10. $value = nl2br($value);
  11. }
  12. $form->setValue($field, $value);
  13. $value = addslashes($value);
  14. }
  15. return $value;
  16. }
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.07.2019, 15:30:51
Post #10





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 760
Pomógł: 5780
Dołączył: 27.12.2004




No to zmien
text = valid_text($field_2, get_http_request($field_2), $this->form);
na
text = valid_text($field_2, get_http_request($field_2), $this->form, true);
albo
text = valid_text($field_2, get_http_request($field_2), $this->form, false);

w zaleznosci czy wymagasz by pole bylo wymagane czy nie


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Maker5
post 17.07.2019, 15:48:08
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 124
Pomógł: 0
Dołączył: 2.04.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 17.07.2019, 16:30:51 ) *
No to zmien
text = valid_text($field_2, get_http_request($field_2), $this->form);
na
text = valid_text($field_2, get_http_request($field_2), $this->form, true);
albo
text = valid_text($field_2, get_http_request($field_2), $this->form, false);

w zaleznosci czy wymagasz by pole bylo wymagane czy nie


Zmieniłem na true i działa smile.gif dziękuję

sprawdzam jeszcze raz błędy w logach i mam kolejne dwa może wiesz czym spowodowane
poniżej szczegoły

  1. [17-Jul-2019 16:43:05 Europe/Warsaw] PHP Warning: session_regenerate_id(): Cannot regenerate session id - session is not active in /home/srw_strona/strona.pl/lib/classes/Session.class.php on line 29


zawartość session.class
  1. <?php
  2.  
  3. class Session
  4. {
  5. private static $instance;
  6.  
  7. private function __construct() {
  8. $this->startSession();
  9. }
  10.  
  11. public static function singleton() {
  12. if (!isset(self::$instance)) {
  13. $c = __CLASS__;
  14. self::$instance = new $c;
  15. }
  16. return self::$instance;
  17. }
  18.  
  19. public function __clone() {
  20. trigger_error('Klonowanie zabronione.', E_USER_ERROR);
  21. }
  22.  
  23. private function startSession() {
  24. $session_key = substr(md5(dirname(__FILE__)), 0, 8);
  25. session_name('SESSID' . $session_key);
  26.  
  27. ini_set('session.use_trans_sid', 0);
  28.  
  29.  
  30. }
  31. }
  32.  
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.07.2019, 15:49:57
Post #12





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 760
Pomógł: 5780
Dołączył: 27.12.2004




Komunikat jest dosc wyrazny...

zmien kolejnosc o tutaj
session_regenerate_id();
session_start();


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Maker5
post 17.07.2019, 16:02:29
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 124
Pomógł: 0
Dołączył: 2.04.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 17.07.2019, 16:49:57 ) *
Komunikat jest dosc wyrazny...

zmien kolejnosc o tutaj
session_regenerate_id();
session_start();


dziękuję, nie pojawia się już w logach

i ostatni błąd jeśli mogę Cię prosić

  1. [17-Jul-2019 16:58:52 Europe/Warsaw] PHP Warning: preg_match(): Unknown modifier ']' in /home/srw_strona/strona.pl/lib/MVC.function.php on line 632


poniżej treść MVC.function.php - linia 632 zaczyna się od: return preg_match('/' . $pattern . '/', $value);

  1. if (!function_exists('eregi')) {
  2.  
  3. function eregi($pattern, $value, $output = false) {
  4. if (!$output) {
  5. return preg_match('/' . $pattern . '/', $value);
  6. } else {
  7. preg_match('/' . $pattern . '/', $value, $output);
  8. return $output;
  9. }
  10. }
  11.  
  12. }
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.07.2019, 16:04:06
Post #14





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 760
Pomógł: 5780
Dołączył: 27.12.2004




Dobrzy by zobaczyc co zawiera zmienna $pattern. Da sie?


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Maker5
post 17.07.2019, 16:06:39
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 124
Pomógł: 0
Dołączył: 2.04.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 17.07.2019, 17:04:06 ) *
Dobrzy by zobaczyc co zawiera zmienna $pattern. Da sie?


jesli to w tym samym pliku to kod poniżej

  1. /**
  2.  * Method to sanitize incoming html.
  3.  * Take from cakephp (http://cakephp.org)
  4.  * Licensed under the MIT License
  5.  *
  6.  * @param unknown_type $string
  7.  * @param unknown_type $remove
  8.  * @return unknown
  9.  */
  10. function clean_html($string, $remove = false) {
  11. if ($remove) {
  12. $string = strip_tags($string);
  13. } else {
  14. $patterns = array("/\&/", "/%/", "/</", "/>/", '/"/', "/'/", "/\(/", "/\)/", "/\+/", "/-/");
  15. $replacements = array("&amp;", "%", "&lt;", "&gt;", "&quot;", "'", "(", ")", "+", "-");
  16. $string = preg_replace($patterns, $replacements, $string);
  17. }
  18. return $string;
  19. }
  20.  
  21. function seo_html($string) {
  22. $a = array('"', '\'');
  23. $b = array('', '');
  24. $string = str_replace($a, $b, $string);
  25. $string = preg_match("[^ĘÓĄŚŁŻŹĆŃęóąśłżźćńA-Za-z0-9]", " ", $string);
  26. $string = preg_replace("/\s+/", " ", $string);
  27. $string = preg_replace("/^\W+|\W+$/", "", $string);
  28. return $string;
  29. }
  30.  
  31. // ================================================================================
    =====================
  32. // internal function for utf8 decoding
  33. // thanks to Jamie Pratt for noticing that PHP's function is a little
  34. // screwy
  35. function my_utf8_decode($string) {
  36. return strtr($string, "?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifĽľŔÁÂĂÄĹĆÇČÉĘËĚÍÎĎĐŃŇÓÔŐÖŘŮÚŰÜÝßŕáâăäĺćçčéęëěíîďđńňóôőöřůúűüý˙", "SOZsozYYuAAAAAAACEEEEIIIIDNOOOOOOUUUUYsaaaaaaaceeeeiiiionoooooouuuuyy");
  37. }
  38.  
  39. // sanitize a string in prep for passing a single argument to system() (or similar)
  40. // input string, returns string stripped of special characters
  41. function sanitize_system_string($string) {
  42. $pattern = '/(;|\||`|>|<|&|^|"|' . "\n|\r|'" . '|{|}|[|]|\)|\()/i'; // no piping, passing possible environment variables ($),
  43. // seperate commands, nested execution, file redirection,
  44. // background processing, special commands (backspace, etc.), quotes
  45. // newlines, or some other special characters
  46. $string = preg_replace($pattern, '', $string);
  47. $string = '"' . preg_replace('/\$/', '\\\$', $string) . '"'; //make sure this is only interpretted as ONE argument
  48. return $string;
  49. }
  50.  
  51. // sanitize a string for SQL input (simple slash out quotes and slashes)
  52. // input string, returns string with slashed out quotes
  53. function sanitize_sql_string($string) {
  54. $pattern[0] = '/(\\\\)/';
  55. $pattern[1] = "/\"/";
  56. $pattern[2] = "/'/";
  57. $replacement[0] = '\\\\\\';
  58. $replacement[1] = '\"';
  59. $replacement[2] = "\\'";
  60. return preg_replace($pattern, $replacement, $string);
  61. }
  62.  
  63. // sanitize a string for HTML (make sure nothing gets interpretted!)
  64. function sanitize_html_string($string) {
  65. $pattern[0] = '/\&/';
  66. $pattern[1] = '/</';
  67. $pattern[2] = "/>/";
  68. $pattern[3] = '/\n/';
  69. $pattern[4] = '/"/';
  70. $pattern[5] = "/'/";
  71. $pattern[6] = "/%/";
  72. $pattern[7] = '/\(/';
  73. $pattern[8] = '/\)/';
  74. $pattern[9] = '/\+/';
  75. $pattern[10] = '/-/';
  76. $replacement[0] = '&amp;';
  77. $replacement[1] = '&lt;';
  78. $replacement[2] = '&gt;';
  79. $replacement[3] = '<br>';
  80. $replacement[4] = '&quot;';
  81. $replacement[5] = ''';
  82. $replacement[6] = '%';
  83. $replacement[7] = '(';
  84. $replacement[8] = ')';
  85. $replacement[9] = '+';
  86. $replacement[10] = '-';
  87. return preg_replace($pattern, $replacement, $string);
  88. }
  89.  
  90. // ================================================================================
    =====================
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.07.2019, 16:09:23
Post #16





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 760
Pomógł: 5780
Dołączył: 27.12.2004




czyli nie da sie.... wink.gif

strzelam:
Zamien
return preg_match('/' . $pattern . '/', $value);
na
return preg_match($pattern, $value);
a jak to nie pomoze to zamien na
return preg_match('#' . $pattern . '#', $value);


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Maker5
post 17.07.2019, 16:38:59
Post #17





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 124
Pomógł: 0
Dołączył: 2.04.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 17.07.2019, 17:09:23 ) *
czyli nie da sie.... wink.gif

strzelam:
Zamien
return preg_match('/' . $pattern . '/', $value);
na
return preg_match($pattern, $value);
a jak to nie pomoze to zamien na
return preg_match('#' . $pattern . '#', $value);


Wstawiłem ten drugi kod bo przy pierwszym pokazywało znów ten sam błąd z tą różnicą, że zamiast Unknown modifier ']' było Unknown modifier '('

ale teraz pojawia się inny w logu

  1. [17-Jul-2019 17:33:54 Europe/Warsaw] PHP Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/srw_strona/strona.pl/lib/classes/ScoutAgent.class.php on line 392


Zawartość ScoutAgent.class.php poniżej. Linia 392 zaczyna się od: $this->user_browser = array('name' => $browser[1], 'addon' => $addon, 'version' => array_pop($wersja), 'bot' => $browser[2]);

  1. /**
  2.   * Browser.
  3.   */
  4. private function _get_browser_addon()
  5. {
  6. while (list(,$addon) = each(parent::$tblb))
  7. {
  8.  
  9. /* if (eregi($addon[0], $this->user_agent, $wersja))
  10.   {
  11.   return $addon[1];
  12.   }
  13.   *
  14.   */
  15.  
  16. }
  17. return null;
  18. }
  19.  
  20. private function _get_browser()
  21. {
  22. while (list(,$browser) = each (parent::$tblc))
  23. {
  24. if (eregi($browser[0], $this->user_agent, $wersja))
  25. {
  26. $addon = ($browser[1] == 'Internet Explorer') ? $this->_get_browser_addon() : null;
  27. if (!isset($browser[2]))
  28. {
  29. $browser[2] = false;
  30. }
  31. $this->user_browser = array('name' => $browser[1], 'addon' => $addon, 'version' => array_pop($wersja), 'bot' => $browser[2]);
  32. return;
  33. }
  34. }
  35. $this->user_browser = false;
  36. }
  37.  
  38. public function is_browser()
  39. {
  40. if (!isset($this->user_browser))
  41. {
  42. $this->_get_browser();
  43. }
  44. return is_array($this->user_browser);
  45. }
  46.  
  47. public function browser($case = '')
  48. {
  49. if (!$this->is_browser())
  50. {
  51. return;
  52. }
  53.  
  54. switch (strtolower($case))
  55. {
  56. case 'name' : return $this->user_browser['name']; break;
  57. case 'addon' : return $this->user_browser['addon']; break;
  58. case 'version' : return $this->user_browser['version']; break;
  59. default :
  60. $out = $this->user_browser['name'].' '.$this->user_browser['version'];
  61. if (!empty($this->user_browser['addon']))
  62. {
  63. $out .= ' ('.$this->user_browser['addon'].')';
  64. }
  65. return $out;
  66. break;
  67. }
  68. }
  69.  
  70. /**
  71.   * System.
  72.   */
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.07.2019, 16:54:02
Post #18





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 760
Pomógł: 5780
Dołączył: 27.12.2004




Przed ta linia daj

if ($wersja === null) {
$wersja = [];
}


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Maker5
post 17.07.2019, 17:03:11
Post #19





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 124
Pomógł: 0
Dołączył: 2.04.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 17.07.2019, 17:54:02 ) *
Przed ta linia daj

if ($wersja === null) {
$wersja = [];
}


Dodałem to przed tą linią 392 i po kliknięciu dodaj stronę mam error 524 na cloudflare

  1. private function _get_browser()
  2. {
  3. while (list(,$browser) = each (parent::$tblc))
  4. {
  5. if (eregi($browser[0], $this->user_agent, $wersja))
  6. {
  7. $addon = ($browser[1] == 'Internet Explorer') ? $this->_get_browser_addon() : null;
  8. if (!isset($browser[2]))
  9. {
  10. $browser[2] = false;
  11. }
  12. if ($wersja === null) {
  13. $wersja = [];
  14. }
  15. $this->user_browser = array('name' => $browser[1], 'addon' => $addon, 'version' => array_pop($wersja), 'bot' => $browser[2]);
  16. return;
  17. }
  18. }
  19. $this->user_browser = false;
  20. }
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.07.2019, 17:11:40
Post #20





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 760
Pomógł: 5780
Dołączył: 27.12.2004




A jaka masz wersje php?

Zamien
$wersja = [];
na
$wersja = array();


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.10.2019 - 04:02