Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Autorski skrypt "Boards" pod forum
PanKrok
post 15.01.2021, 14:47:56
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 15.01.2021

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cześć,


Chciałem zapytać o opinię mojego hobbistycznego projektu forum internetowego opartego na SLIM4, potrzebuję feedbacku co poprawić, co zmienić, co jest ok smile.gif

Tematyka: Forum internetowe
Demo: https://boards-dev.ct8.pl
GitHub: https://github.com/pankrok/boards

Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 15.01.2021, 15:15:18
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 35 547
Pomógł: 6009
Dołączył: 27.12.2004




Czesc akcji w ogole nie dziala, jak np stworzenie watku oraz inne.

Stosuj sie do PSR
Uzywaj stalych wciec. Niektory pliki wygladaja jak jakas choinka
Uzywaj php-cs-fixer to pomoze ci zapanowac nad tym balaganem

Tak sie nie pisze
$plotRead->timeline >= strtotime($plot['created_at'])) ? $unread = true : $unread = false;

Tak sie pisze
$unread = $plotRead->timeline >= strtotime($plot['created_at']);
Prawda ze czytelniej?

Zakladam ze uzywac php7. Uzywaj wiec pelnego typowania parametrow w funkcjach

Jak cos ma byc INT to ma to byc zawsze INT
NIe
$page = $arg['page'] questionmark.gif 1;
a:
$page = (int) ($arg['page'] questionmark.gif 1);

Do porownania uzywaj === a nie ==

Strona jak ta
https://boards-dev.ct8.pl/user/PanKrok/1000000

powinna zwrocic 404 a nie strone z pustym uzytkownikiem

Strona jak
https://boards-dev.ct8.pl/user/PanKrok/1000000 or 1=1
na pewno nie powinna zwrocic mi bledu o braku jezyka


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
LowiczakPL
post 16.01.2021, 09:52:31
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 412
Pomógł: 38
Dołączył: 3.01.2016
Skąd: Łowicz

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Do poprawy tryb dzień/noc nie działa poprawnie.

Nie może być tak że user zmienia sobie na noc a podczas przełączania stron najpierw apka domyślnie ustawia dzień po czym sprawdza że jednak user wybrał noc to przełącza na noc, dzięki temu jest stroboskop.

Ten post edytował LowiczakPL 16.01.2021, 09:52:48


--------------------
Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
Go to the top of the page
+Quote Post
gino
post 21.01.2021, 15:06:30
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 192
Pomógł: 34
Dołączył: 18.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


1. albo user albo e-mail a wygląda na to że chcesz walidować tylko e-mail, popraw chciaż opis pola
2. zakładanie konta - dorobiłbym osobiście potwierdzenie założenia konta na e-mial (dokończenie rejestracji)
3. trochę ciężko nawiguje się po zalogowaniu, chwile musiałem szukać pola gdzie wpisać wiadomość, submit na ENTER mnie nie przekonuje, odruchowo można chcieć przejść do następnej linii a tutaj koniec. Po to jest button.
4. ogólnie trochę nieład na stronie i ciężko się połapać gdzie się jest
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 3.03.2021 - 03:27