Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [Problem] Stopka
Hackett
post 21.10.2012, 17:21:48
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 13
Pomógł: 0
Dołączył: 21.10.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Problem z stopką na stornie: http://sect.glombek.pl/

kod odpowiadający za stopkę
  1. <br>
  2. <div style="margin-top:-220px;">
  3. <div id="footer">
  4. <div style="margin-top:70;">
  5. <BR>Copyright &copy;2012 <a href="#"><u><?php echo $serverSettings['titel']; ?></u></a>. All Rights Reserved. Design &amp; Script by <a href="http://www.ca-web.eu" target="_blank"><u>CA-Design</u></a>.
  6. </div>
  7. </div>
  8. </div>



kod ccs
  1. div#footer {
  2. width:1160px;
  3. height:159px;
  4. background:url("img/footer.png");
  5. line-height:0px;
  6. margin:75px auto 0px auto;
  7. font-size:15px;
  8. color:#dcdcdc;
  9. text-align:center;
  10. text-shadow:0px 0px 5px #000, 1px 1px 1px #000, 0px 0px 10px #000;
  11. }
  12.  
  13. div#footer a {
  14. line-height:150px;
  15. margin:75px auto 0px auto;
  16. font-size:15px;
  17. color:#dcdcdc;
  18. text-align:center;
  19. text-shadow:0px 0px 5px #000, 1px 1px 1px #000, 0px 0px 10px #000;
  20. }
  21.  
  22. div#footer a:hover{
  23. color:#e4b469;
  24. text-decoration:none;
  25. }


proszę o pomoc, bo metoda prób i błędów zawiodła
Go to the top of the page
+Quote Post
Sebek87
post 21.10.2012, 17:43:09
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 74
Pomógł: 24
Dołączył: 21.10.2012
Skąd: Puławy

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Brak jednostki:
  1. <div style="margin-top:70;">

Jeśli korzystane było z floatów, to przydałby się clear:both przed blokiem stopki.

Ten post edytował Sebek87 21.10.2012, 17:47:13
Go to the top of the page
+Quote Post
Hackett
post 21.10.2012, 17:52:45
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 13
Pomógł: 0
Dołączył: 21.10.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Poprawione, ale nic się nie zmieniło.
  1. <div class="clear"></div>

Jest przed stopką.
Go to the top of the page
+Quote Post
Sebek87
post 21.10.2012, 18:04:07
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 74
Pomógł: 24
Dołączył: 21.10.2012
Skąd: Puławy

Ostrzeżenie: (0%)
-----


  1. <div style="margin-top:-220px;">

Ten margines, a nawet cały blok jest niepotrzebny.
Go to the top of the page
+Quote Post
Hackett
post 21.10.2012, 18:06:23
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 13
Pomógł: 0
Dołączył: 21.10.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Troszkę inny efekt, ale zawsze coś smile.gif Napis ma być na tym tle morskim
Go to the top of the page
+Quote Post
Dominator
post 21.10.2012, 18:06:31
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 565
Pomógł: 15
Dołączył: 11.10.2010

Ostrzeżenie: (20%)
X----


  1. $serverSettings['titel'];


Może masz literówkę ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Hackett
post 21.10.2012, 18:12:11
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 13
Pomógł: 0
Dołączył: 21.10.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dominator nieistotny błąd smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Arcioch
post 21.10.2012, 18:30:28
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 324
Pomógł: 110
Dołączył: 18.09.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Do div#footer dodaj padding: 100px 0px 0px 0px; i height zmniejszaj odpowiednio i po problemie smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Hackett
post 21.10.2012, 18:36:56
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 13
Pomógł: 0
Dołączył: 21.10.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Arcioch dziękuje bardzo smile.gif Wszyscy po + a Arcioch jeszcze 5 smile.gif Pozdrawiam smile.gif

Wygląda na to że to jeszcze nie koniec ;/ Pod obrazkiem dla stopki jest czarne tło ~150px

Ten post edytował Hackett 21.10.2012, 19:22:24
Go to the top of the page
+Quote Post
Arcioch
post 21.10.2012, 20:02:07
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 324
Pomógł: 110
Dołączył: 18.09.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wiesz jak działa padding? smile.gif zmniejsz height na 252px i będzi oki smile.gif oczywiście w divie fotter smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Hackett
post 21.10.2012, 20:16:17
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 13
Pomógł: 0
Dołączył: 21.10.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


No i cacy biggrin.gif Jeszcze jedno, dlaczego robi się taki wielki odstęp? Chciałbym tam dodać button do Google+ i fb
Go to the top of the page
+Quote Post
Arcioch
post 21.10.2012, 20:24:39
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 324
Pomógł: 110
Dołączył: 18.09.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zamiast znaczników center użyj tego wink.gif

  1. <div style="clear: both; margin: -40px 0px 0px 0px;">
  2. </div>


Pokombinuj troszkę sam smile.gif to na prawdę nie jest trudne wystarczy odpalić firebuga smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Hackett
post 21.10.2012, 20:37:29
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 13
Pomógł: 0
Dołączył: 21.10.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wielkie dzięki za pomoc smile.gif Jestem laikiem w php, no ale coś spróbuję z tym zrobić wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 28.03.2024 - 21:29