Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Brak ładowania filmu w VIDEO dla Huawei p8, Chrome, Android
sabat24
post 5.05.2017, 13:41:57
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 164
Pomógł: 25
Dołączył: 13.09.2007
Skąd: Gdańsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Filmik osadzam w następujący sposób:
  1. <video id="video-play" loop="" width="100%" height="80%" autoplay muted playsinline>
  2. <source src="sciezka_bezwzgledna_webm">
  3. <source src="sciezka_bezwzgledna_mp4" type="video/mp4">
  4. </video>


Według specyfikacji Chrome pod Androidem powinien spokojnie odtworzyć webm i tak się dzieje choćby na Samsungu albo pod BlueStack. Natomiast przy Huawei p8, gdzie powinien być Android 5, otrzymuję widok jak w załączniku. Co może być nie tak?



edit: Poprawiłem kod HTML

Ten post edytował sabat24 5.05.2017, 14:37:09
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 5.05.2017, 14:18:55
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 194
Pomógł: 1441
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Brak cudzysłowu i nadmiarowy ">", to skutek usuwania oryginalnych ścieżek do plików, czy tak jest faktycznie?
Go to the top of the page
+Quote Post
sabat24
post 5.05.2017, 14:38:20
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 164
Pomógł: 25
Dołączył: 13.09.2007
Skąd: Gdańsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Moje niedopatrzenie. To skutek usuwania PHP z widoku, by oczyścić wklejany kod z nieHTMLowych rzeczy.

Ten post edytował sabat24 5.05.2017, 14:38:57
Go to the top of the page
+Quote Post
Comandeer
post 9.05.2017, 13:45:52
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 263
Pomógł: 252
Dołączył: 11.06.2009
Skąd: Świętochłowice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A jesteś w stanie podpiąć telefon pod kompa i zdebugować przeglądarkę z poziomu Chrome'a? https://developers.google.com/web/tools/chr...mote-debugging/

Tym sposobem być może konsola powie Ci ciekawe rzeczy.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
sabat24
post 9.05.2017, 15:21:30
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 164
Pomógł: 25
Dołączył: 13.09.2007
Skąd: Gdańsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Niestety nie mam dostępu do telefonu. Debugowałem w ten sposób Androida pod Samsungiem, ale nie dostałem informacji o jakichkolwiek problemach. Ten screen pochodzi ze zgłoszenia i próbuję wyszukać jakiś informacji po symptomach. Zastanawiam się, czy nie dorzucić jeszcze video w formacie ogg lub przekodować webm z jakimś parametrem.
Go to the top of the page
+Quote Post
Comandeer
post 9.05.2017, 16:49:12
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 263
Pomógł: 252
Dołączył: 11.06.2009
Skąd: Świętochłowice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hmm… A taki strzał w ciemno: czy to nie jest systemowa przeglądarka, która może mieć problemy z WebM → http://caniuse.com/#feat=webm


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
sabat24
post 2.08.2017, 13:47:31
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 164
Pomógł: 25
Dołączył: 13.09.2007
Skąd: Gdańsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Finalnie po przyciśnięciu okazało, że jednak była to systemowa.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.10.2018 - 01:36