Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> NetBeans formatowanie kodu (interface)
KotWButach
post 8.01.2018, 12:11:57
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 335
Pomógł: 10
Dołączył: 8.02.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cześć mam pytanie czy ktoś z użytkowników wie może jak zmienić formatowanie w netbeans by usunąć te białe linie z interfejsu? Formatowanie skrótem ALT+SHIFT+F

  1. interface iCode {
  2.  
  3. public function new_action();
  4.  
  5. public function list_action();
  6.  
  7. public function edit_action($request);
  8. }


Mniej denerwuje mnie zapis poniżej ale za każdym razem rozbija mi się i dodają się nowe linie...

  1. interface iCode {
  2. public function new_action();
  3. public function list_action();
  4. public function edit_action($request);
  5. }


Ten post edytował KotWButach 8.01.2018, 12:12:27
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 8.01.2018, 13:38:38
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 313
Pomógł: 1291
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A w Tools > Options > Formatting nie ma?
Go to the top of the page
+Quote Post
KotWButach
post 8.01.2018, 15:01:14
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 335
Pomógł: 10
Dołączył: 8.02.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Trochę tam spędziłem i szczerze nie znalazłem opcji konkretnie pod interface . Inaczej bym nie pytał może coś przeoczyłem.
Go to the top of the page
+Quote Post
trzczy
post 8.01.2018, 15:18:51
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 402
Pomógł: 46
Dołączył: 5.06.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jako ostateczność pewno da się jakoś przez regex replace i jako nowa linia
  1. \n
W Phpstorm tak można.

Ten post edytował trzczy 8.01.2018, 15:19:06
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 8.01.2018, 15:28:11
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 843
Pomógł: 817
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jeśli zerknąć we wszystkie przykłady psr 2 to zawsze występuje nowa linia. Jaki masz powód żeby robić to inaczej niż wszyscy?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 8.01.2018, 17:20:15
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 313
Pomógł: 1291
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jak to mawiają "Bo mogę" smile.gif Albo "Sztuka dla Sztuki" smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
markonix
post 8.01.2018, 17:55:59
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 549
Pomógł: 273
Dołączył: 16.12.2008
Skąd: Śląsk

Ostrzeżenie: (0%)
-----


O ile taki zapis bez enterów wydaje mi się bardziej schludny to i tak w pratyce takiego nie osiągam, bo to zwykle to właśnie w intefejsach daje obszerne kometarze do metod więc wtedy już te entery mało mnie interesują.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
KotWButach
post 8.01.2018, 18:29:34
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 335
Pomógł: 10
Dołączył: 8.02.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


@viking W moim przypadku jest to przyzwyczajenie z VS Code. W myśl bo tam tak miałem wink.gif.
Ale jeżeli jest to zgodne z PSR to chyba odebrałeś mi argumenty.

Ten post edytował KotWButach 8.01.2018, 18:30:46
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 8.01.2018, 20:03:58
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 313
Pomógł: 1291
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


No Panieee... Chociaż jedyny który się nie kłuci z dobrymi manierami smile.gif Będą z Ciebie ludzie wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
KotWButach
post 11.01.2018, 19:36:16
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 335
Pomógł: 10
Dołączył: 8.02.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hehe, dzięki biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 26.05.2018 - 12:54