Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [HTML][PHP]zadeklarowana zmienna w PHP nie jest widoczna po zamknięciu znaczników PHP
art1
post 17.05.2018, 13:25:40
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 12.02.2014
Skąd: W

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam plik index.php pomiędzy znacznikami deklaruję zmienną i przypisuję jej wartość. Następnie wpisuję html. Wewnątrz html chcę wykorzystać wyżej zadeklarowaną zmienną,
więc otwieram znaczniki php i poleceniem echo próbuję ją wywołać. Serwer zwraca informację że zmienna jest niezidentyfikowana. Podejrzewam że to wina ustawień PHP.
Problem występuję jedynie na localhoście na kubuntu na windowsie wszystko hasa jak należy. Jak to naprawić?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.05.2018, 13:38:24
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 103
Pomógł: 5650
Dołączył: 27.12.2004




pewnie uzywasz zlych znacznikow do mowienia co jest php a co nie.


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
art1
post 17.05.2018, 13:46:46
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 12.02.2014
Skąd: W

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ze znacznikami jest wszystko ok. przecież napisałem że na localhost na winowsie to samo mi działa a na kubuntu nie. Kod PHP jest rozpoznawany. używam pełnych znaczników <?php echo $nazwa_zmiennej; ?>
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 17.05.2018, 13:48:54
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 453
Pomógł: 1316
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A nie uważasz że kod by się przydał? Ja rozumiem że ludzie przywykli tutaj że używamy szklanych kul ale ostatnio coś przestają działać wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 17.05.2018, 13:52:50
Post #5





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 103
Pomógł: 5650
Dołączył: 27.12.2004




Cytat
przecież napisałem że na localhost na winowsie to samo mi działa a na kubuntu nie. K
Umiem czytac i to doczytalem... Ty jednak najwyraznie nie rozumiesz, ze rozne php/systemyu moga miec rozna konfiguracja i na jednej dany znacznik zadziala a na innej nie. Dlatego zamiast sie wymadrzac podaj caly kod. Jeden wycinek wyrwany z konktekstu nic nie znaczy.

Cytat
Ja rozumiem że ludzie przywykli tutaj że używamy szklanych kul ale ostatnio coś przestają działać
Ostatnio tez coraz wiecej poczatkujacych jest pyskatych. Przychodza na forum po pomoc i zamiast zrobic o co sa proszeni by moc szybko dostac odpowiedz to nagle pozjadali wszystkie rozumy... a problem jak nie rozwiazany tak nie rozwiazany.... to jest dopiero ciekawostka


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
art1
post 17.05.2018, 14:13:15
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 12.02.2014
Skąd: W

Ostrzeżenie: (0%)
-----


chciałem napisać na szybko shorta pokazowego i zauważyłem gdzie popełniłem błąd, który tkwił zupełnie w czym innym.
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 17.05.2018, 14:13:40
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 453
Pomógł: 1316
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


w nazwach plików wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 15.08.2018 - 02:40