Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Zmiany na Wortalu, Tutaj będą informacje o nowych i planowanych zmianach na Wortalu
itsme
post 29.02.2008, 13:11:27
Post #1





Grupa: Zarząd
Postów: 1 512
Pomógł: 2
Dołączył: 22.04.2002
Skąd: Koszalin




W dniu dokonano zmian:
2008.02.28 - zmiana słowa w menu TEST na Przetestuj się!
2008.02.28 - zmiana linku w menu ART z art.php.pl na link kierujący do publikacji o rezultacie konkursu.

Planowane działania:
2008.03.10 - utworzenie działu ogłoszeń o prace gdzie będą publikowane najciekawsze ogłoszenia z forum.php.pl


--------------------
brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
Go to the top of the page
+Quote Post
GrayHat
post 1.03.2008, 22:27:57
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 566
Pomógł: 18
Dołączył: 23.08.2003
Skąd: Łomża

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(itsme @ 29.02.2008, 13:11:27 ) *
W dniu dokonano zmian:
2008.02.28 - zmiana słowa w menu TEST na Przetestuj się!
2008.02.28 - zmiana linku w menu ART z art.php.pl na link kierujący do publikacji o rezultacie konkursu.


yahoo.gif

a szczerze to strasznie sie napracowaliscie nad tym... powaznie... i poco sie tu chwalic? moze niedlugo powstana tematy typu:
w dniu dzisiejszym poprawilismy literowke w newsie na stronie glownej...


--------------------
*Note: No animals were killed durning the construction of this post.
Go to the top of the page
+Quote Post
pafka
post 2.03.2008, 01:19:17
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 1
Dołączył: 8.01.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


hehe smile.gif)
a jak sobie przypomne szumne zapowiedzi Zarzadu (szczegolnie Athlana ) pare miesiecy temu co to nie bedzie zrobione, 2 miesiace roadmape rozpisywali (inna kwestia co w niej sie znalazlo - lista zyczen smile.gif ... a jak czlowiek widzi takie zmiany ... ehhhh Zycie smile.gif))
Go to the top of the page
+Quote Post
itsme
post 2.03.2008, 08:08:01
Post #4





Grupa: Zarząd
Postów: 1 512
Pomógł: 2
Dołączył: 22.04.2002
Skąd: Koszalin




w zasadzie macie rację.
Ale ja to nie zarząd a zarząd to nie ja.

Zrobiłem poinformowałem (nie chwaliłem się).
Zrobię kolejną systemową rzecz i też napiszę.
Literówek nie poprawiam - za cienki z polskiego jestem.

Zresztą mój post składa się z dwóch części ...
A skoro publicznie napisałęm o planach to czuję się zobowiązany do ich zrealizowania ...


--------------------
brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
Go to the top of the page
+Quote Post
kicaj
post 2.03.2008, 16:40:41
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 640
Pomógł: 28
Dołączył: 13.02.2003
Skąd: Międzyrzecz/Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Na jakiej zasadzie beda publikowane/wybierane najciekawsze oferty pracy z forum?

Moze dodac wiecej agregowanych blogow, a niektore - nic nie wnoszace wyrzucic? Niebawem podam kilka ciekawych linkow...


--------------------
CakePHP Developer
blog.kdev.pl

"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola
Go to the top of the page
+Quote Post
itsme
post 4.03.2008, 09:10:52
Post #6





Grupa: Zarząd
Postów: 1 512
Pomógł: 2
Dołączył: 22.04.2002
Skąd: Koszalin




Zasady wybierania ogloszen z forum beda zasadniczo proste.
Ogłoszenie musi być wiarygodne, dobrze napisane (czyt. zgodnie z regulaminem).

ponato wklejam info ktore wrzucilem na forum zamkniete niestety nie bylo odzewu.
Licze ze tutaj beda ludzie bardziej płodni.

Witam

rozpocząłem prace nad możliwością publikowania ogłoszeń o pracę na Wortalu i wobec tego mam do Was prośbę o pomoc.
Potrzebuje jej w zakresie ustawienia właściwości takich danych na wortalu tak aby były najbardziej szerokie. Oto wykaz pól:
  • Firma
    1. Nazwa
    2. Forma działalności (lista rozwijana)
    3. NIP
    4. REGON
    5. KRS
    6. Ulica
    7. Miejscowość
    8. Kod Pocztowy
    9. Logo
    10. Opis Firmy
    11. Zakres Oferty
  • Oferta Pracy
    1. Tytuł
    2. Numer Referencyjny
    3. Data Od
    4. Data Do
    5. Miejsce wykonywania pracy (zdalna?)
    6. Firma
    7. Wymagania
    8. Oferta
    9. Kontakt
    10. Stopka
  • Zasadniczo na takie właściwości wpadłem. Będę wdzięczny za pomysły.


    Pozdrawiam i nie ukrywam że licze na Waszą pomoc.


    =====================================================
    [04.03.2008 - 09:10]
    jak widać wielu do marudzenia jest ale do pomocy ... niestety już nie ...

    LUDZIE przecież to dla Was nie dla mnie ...


    --------------------
    brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    mike
    post 4.03.2008, 09:13:46
    Post #7





    Grupa: Przyjaciele php.pl
    Postów: 7 494
    Pomógł: 302
    Dołączył: 31.03.2004

    Ostrzeżenie: (0%)
    -----


    Ja tylko dla formalności napiszę że swoje zdanie wyraziłem i jest ono uwzględnione w propozycji ~itsme.

    Natomiast chciałbym powitać te rzesze zaangażowanych użytkowników - specjalistów od marudzenia.
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    Moli
    post 4.03.2008, 10:19:37
    Post #8





    Grupa: Zarejestrowani
    Postów: 662
    Pomógł: 45
    Dołączył: 26.03.2007
    Skąd: Warszawa

    Ostrzeżenie: (0%)
    -----


    Ja nie będę marudził, ale po zmianach na stronie jest błąd.
    http://img181.imageshack.us/img181/415/phpbladkk6.png
    Kursora myszki nie widać, ale był on na Aktualności

    ps. Tyle było rozmów że php.pl to przerost formy nad treścią, że strona ma za dużo działów/modułów etc a za mało informacji. I doszły jeszcze te ogłoszenia, które tylko zajmują miejsce, bo nic tam się nie wyświetla. Moim zdaniem zarząd złą drogę obrał.
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    itsme
    post 4.03.2008, 10:31:20
    Post #9





    Grupa: Zarząd
    Postów: 1 512
    Pomógł: 2
    Dołączył: 22.04.2002
    Skąd: Koszalin




    @Moli: a możesz wypowiedzieć się w temacie ? czyli jak zrobić ogłoszenia o pracę aby zdały egzamin.
    Tak jak napisał mike marudzących jak mróweków ...

    ps. błąd poprawiony


    --------------------
    brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    Moli
    post 4.03.2008, 10:47:25
    Post #10





    Grupa: Zarejestrowani
    Postów: 662
    Pomógł: 45
    Dołączył: 26.03.2007
    Skąd: Warszawa

    Ostrzeżenie: (0%)
    -----


    Ja widział bym to tak, dział dla oferty dla tzw. "studentów" (czyli jakieś male pracki, modyfikacje etc) oraz dzial z ogloszeniami o prace. Dzial z ogloszeniami powinniem być pod stałą moderacją, czyli ogłoszenie jest publikowane dopiero po akceptacji moderatora. Może ten sposób dołoży trochę pracy funkcyjnym, ale coś za coś.

    Ten post edytował Moli 4.03.2008, 10:48:12
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    itsme
    post 4.03.2008, 10:56:16
    Post #11





    Grupa: Zarząd
    Postów: 1 512
    Pomógł: 2
    Dołączył: 22.04.2002
    Skąd: Koszalin




    ciekawy pomysł - nawet tego tak nie analizowałem
    pytanie czy wykaz pól które podałem będzie wystarczający dla określenia zlecającego oraz samego ogłoszenia?

    Czy ogłoszenia dla studentów nie powinny miec innych pól jeżeli tak to jakie ?


    --------------------
    brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    Moli
    post 4.03.2008, 12:03:41
    Post #12





    Grupa: Zarejestrowani
    Postów: 662
    Pomógł: 45
    Dołączył: 26.03.2007
    Skąd: Warszawa

    Ostrzeżenie: (0%)
    -----


    Co do listy, to z Oferta Pracy się całkowicie zgadzam, a co do Firma to można dać wybór, albo te dane albo strona firmy (na której oczywiście muszą być te dane, ale powazne firmy je mają smile.gif)
    Cytat
    Czy ogłoszenia dla studentów nie powinny miec innych pól jeżeli tak to jakie ?

    Tutaj można dać np. takie pole
    Cytat
    1) Rodzaj usługi
    2) Opis usługi
    3) Czas wykonania
    4) Forma rozliczenia
    5) Maksymalny. budżet
    6) Wymagane/preferowane technologie,biblioteki etc.
    7) kontakt

    To będzie dział dla freelancerów więc pola typu firma, miejsce wykonanie pracy można sobie darować.

    ps. Jeszcze był bym za tym, aby zablokować możliwość odpowiadania na oferty. Jeśli będzie moderacja ofert to kontakt do zleceniodawcy będzie napewno więc nie ma sensu komentowania ogłoszeń.

    Ten post edytował Moli 4.03.2008, 12:04:17
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    itsme
    post 4.03.2008, 12:05:27
    Post #13





    Grupa: Zarząd
    Postów: 1 512
    Pomógł: 2
    Dołączył: 22.04.2002
    Skąd: Koszalin




    nie bedzie automatycznego dodawnia ogloszen.
    Kazde ogloszenie bedzie filtrowane czytane i dopiero wtedy publikowane.

    CO do pomyslu dla studentow to jeszcze pomysle ... odrazu Rzymu nie zbudowano ...


    --------------------
    brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    Moli
    post 4.03.2008, 12:15:11
    Post #14





    Grupa: Zarejestrowani
    Postów: 662
    Pomógł: 45
    Dołączył: 26.03.2007
    Skąd: Warszawa

    Ostrzeżenie: (0%)
    -----


    Cytat
    CO do pomyslu dla studentow to jeszcze pomysle ... odrazu Rzymu nie zbudowano ...

    Ale jakiś dział dla freelancerów (czyli o to co mi chodzilo smile.gif mógłby być, dużo osób lubi sobie dorobić w ten sposób smile.gif
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    itsme
    post 4.03.2008, 12:23:09
    Post #15





    Grupa: Zarząd
    Postów: 1 512
    Pomógł: 2
    Dołączył: 22.04.2002
    Skąd: Koszalin




    ok czekamy na opinię innych.


    --------------------
    brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    Moli
    post 4.03.2008, 12:55:14
    Post #16





    Grupa: Zarejestrowani
    Postów: 662
    Pomógł: 45
    Dołączył: 26.03.2007
    Skąd: Warszawa

    Ostrzeżenie: (0%)
    -----


    Jeszcze dodam tylko taki mały pomysł. Taki mały dodatek. Coś ala komentarze na allegro, czyli ocenianie zleceniodawców/pracowników. Wiem że to dodatek wychodzący po za forum, no ale może okazać się użyteczny i pomoże wielu osobm przed złym wyborem.
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    itsme
    post 4.03.2008, 13:05:11
    Post #17





    Grupa: Zarząd
    Postów: 1 512
    Pomógł: 2
    Dołączył: 22.04.2002
    Skąd: Koszalin




    @Moli: zmiany dotyczą tylko i wyłącznie wortalu - to nie ma związku z forum.
    O tym możemy pomyśleć choć nie jestem skłonny dawac takiej funkcjonalności ze względu na obawy związane z nadużyciami. Kto i w jaki sposób ma to weryfikować ? Na allegro to jest proste - a tutaj wręcz nie możliwe.


    --------------------
    brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    starach
    post 4.03.2008, 14:41:06
    Post #18





    Grupa: Zarejestrowani
    Postów: 999
    Pomógł: 30
    Dołączył: 14.01.2007
    Skąd: wiesz ?

    Ostrzeżenie: (0%)
    -----


    Wydaje mi się że wymaganie od zleceniodawcy takich danych jak regon to lekka przesada.
    Z tego co zauważyłem większość firm ma problemy z podaniem takich danych na swoich stronach, a co dopiero przy wypełnianiu ogłoszenia.

    Jeżeli idzie natomiast o informacje jakie miałby podawać zleceniodawca
    to przede wszystkim podzieliłbym to na dwie kategorie praca i zlecenie
    W pierwszym przypadku (Praca):
    - Firma
    - Miejscowość
    - Ulica
    - Kod pocztowy
    - Wymagania ( studia czy nie/technologie/języki etc. )
    - Zakres obowiązków ( czy przy programowaniu musisz wiedzieć jak się obsługuję pralkę )
    - Informacje dodatkowe
    W drugim (Zlecenie)
    - Budżet
    - Informacje o zleceniodawcy
    - Miejsce (zdalna/w firmie)
    - Termin przydatności do spożycia ( ile ogłoszenie jest aktualne )
    - Opis zlecenia
    - Informacje dodatkowe

    Ten post edytował orglee 4.03.2008, 14:41:50
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    mike
    post 4.03.2008, 15:46:10
    Post #19





    Grupa: Przyjaciele php.pl
    Postów: 7 494
    Pomógł: 302
    Dołączył: 31.03.2004

    Ostrzeżenie: (0%)
    -----


    Cytat(orglee @ 4.03.2008, 14:41:06 ) *
    Wydaje mi się że wymaganie od zleceniodawcy takich danych jak regon to lekka przesada.
    Z tego co zauważyłem większość firm ma problemy z podaniem takich danych na swoich stronach, a co dopiero przy wypełnianiu ogłoszenia.
    No i odsiejemy firmy krzaki dzięki temu.
    Ja uważam, że jak firma nie daje rady podać REGONU, to coś jest nie tak.
    Go to the top of the page
    +Quote Post
    itsme
    post 6.03.2008, 10:08:54
    Post #20





    Grupa: Zarząd
    Postów: 1 512
    Pomógł: 2
    Dołączył: 22.04.2002
    Skąd: Koszalin




    27 696 zarejestrowanych użytkowników i tylko takie zaangażowanie ?

    dla kogo ja mam to ronić - dla siebie ?
    Chcecie zmian - zacznijcie od zmiany swojej aktywności !


    --------------------
    brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
    Go to the top of the page
    +Quote Post

    2 Stron V   1 2 >
    Reply to this topicStart new topic
    1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
    0 Zarejestrowanych:

     



    RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.09.2019 - 15:26