Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Sortowanie ID.
Mientus0
post 22.07.2019, 22:04:37
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 8
Pomógł: 0
Dołączył: 9.07.2019

Ostrzeżenie: (10%)
X----


Witam, posiadam baze danych połączaną z serwerem gry i do niego skrypt php na top 15 czasu online I mam problem taki że jak gracz będzie miał więcej czasu niz gracz nad nim to nie przenosi gracza z id 3 na id 2 tylko wyglada to nastepujaco:

1. Dawid 2 dni 3 godzin 5minut
3. Marcin 1 dni 2 godzin 2 minut
2. Darek 1 dni 1 godzin 1minut

lub jezeli nie da sie w php zrobic sortowania bez nienaruszenia ID to czy mozna zrobic 15 pustych id w tabeli ktore beda uzupelniane.

Ten post edytował Mientus0 22.07.2019, 23:50:03
Go to the top of the page
+Quote Post
dublinka
post 23.07.2019, 06:17:28
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 317
Pomógł: 40
Dołączył: 22.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A po co wogole wyswietlasz to id.
W petli przypisz kazdej osobie kolejna iteracje i tyle. Ona sama nie ma zwiazku z konkretnymi danymi bo jak dla mnie to sortowanie pokazane tutaj dziala prawidlowo.
Chyba ze o cos innego Ci chodzi.

Nie podajesz zadnego kodu odpowiadajacego za to.


Ten post edytował dublinka 23.07.2019, 07:26:10
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 23.07.2019, 09:22:58
Post #3





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 779
Pomógł: 5785
Dołączył: 27.12.2004




No i jeszcze raz: w czym problem? Po co ci to ID ma sie zmieniac? ID to ID - ono identyfikuje rekord a nie sluzy do sortowania.
Jak chcesz miec liczby 1 2 3 4 5.... to sobie zwieksza zmienna $i o jeden w petli i bedziesz mial swoje 1 2 3 4 5

przenosze

edit: super, znowu skasowal swoj post na ktory odpowiedzialem...


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
Mientus0
post 23.07.2019, 09:30:46
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 8
Pomógł: 0
Dołączył: 9.07.2019

Ostrzeżenie: (10%)
X----


Czyli ma być coś takiego

while($row < 15) {
$i++;
}

Ten post edytował Mientus0 23.07.2019, 09:33:26
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 23.07.2019, 10:14:17
Post #5





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 779
Pomógł: 5785
Dołączył: 27.12.2004




Nie....

W twojej petli KTORA JUZ MASZ, masz to robic a nie w jakies nowej petli...

  1. while($row = $result->fetch_assoc()) {
  2.  
  3. $d = floor($seconds/(3600*24));
  4. $seconds = $row["Czas"] % (3600*24);
  5.  
  6. $h = floor($seconds/3600);
  7. $seconds = $row["Czas"] % 3600;
  8.  
  9. $m = floor($seconds/60);
  10. $seconds = $row["Czas"] % 60;
  11.  
  12. echo "<tr><td>" . $i. "</td> <td>" . $row["Nick"]. "</td> <td class=jakas-klasa> $d d $h h $m m</td></tr>";
  13. $i++;
  14. }


edit:
przestan w koncu kasowac swoje posty na ktore ludzie juz odpowiedzieli! Co to za jakas praktyka?!


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 12.11.2019 - 21:52