Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> co wybrac jako dostęp do Bazy
cinnek
post 9.12.2003, 22:23:49
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 48
Pomógł: 0
Dołączył: 3.12.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam takie małe pytanko . Co wybralibyście do stworzenia interfejsu uzytkownika dla systemu wspomagania produkcji w firmie.
Baza w MySql na Serwerze wirtualnym gdzieś w polsce.
Chodzi mi o to czy zrobić interfejs w php (bardzo duzo roboty ) ale za darmo
Czy może zrobic cos w delphi czy jakims innym visualu ( bcb lub jeszcze coś innego )


Ciekawi mnie jakie są wasze opinie.
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner
post 9.12.2003, 22:51:24
Post #2





Grupa: Zarząd
Postów: 3 503
Pomógł: 28
Dołączył: 17.10.2002
Skąd: Wrocław




Osobiście (jeśłi fima ma stałą siedzibę) zafundowałbym jej serwer fizyczny (lub wirtualny) i SerwerSide / MySQL - może też być PostgreSQl (zalezy od stopnia znajomości) lub Oracle


--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
Go to the top of the page
+Quote Post
cinnek
post 9.12.2003, 23:45:15
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 48
Pomógł: 0
Dołączył: 3.12.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Osobiście (jeśłi fima ma stałą siedzibę) zafundowałbym jej serwer fizyczny (lub wirtualny) i SerwerSide / MySQL - może też być PostgreSQl (zalezy od stopnia znajomości) lub Oracle



Bedzie MySql na wirtualnym.

Ale co z interfejsem osobna aplikacja czy www jakie sa trendy??
Go to the top of the page
+Quote Post
Seth
post 9.12.2003, 23:59:14
Post #4





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 2 335
Pomógł: 6
Dołączył: 7.03.2002

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tendencje sa takie, ze wszystko robi sie pod www. Jednak nieraz klient zazyczy sobie innego rozwiazania, wiec wtedy trzeba sie do niego dostoswac.
Go to the top of the page
+Quote Post
#sigsegv
post 10.12.2003, 21:47:33
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 20
Pomógł: 0
Dołączył: 10.12.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie wiem dlaczego odnosisz dziwne wrazenie ze w innych jezykach bedzie mniej roboty. Ja polecam php. Łatwo znalesc programistow pracujacych za glodowe wynagrodzenie i latwo tez zweryfikowac ich prace.
Go to the top of the page
+Quote Post
cinnek
post 10.12.2003, 23:46:04
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 48
Pomógł: 0
Dołączył: 3.12.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Nie wiem dlaczego odnosisz dziwne wrazenie ze w innych jezykach bedzie mniej roboty. Ja polecam php. Łatwo znalesc programistow pracujacych za glodowe wynagrodzenie i latwo tez zweryfikowac ich prace.


Otórz mylisz się gdyz np. c++ builderze dzieki Komponentom dataaccess mam wynik zapytania w ładnym Stringgridzie dzieki 1 linijce kodu.Również wydruki są prostsze do zrobieni(tzn mniej pracy)
Go to the top of the page
+Quote Post
#sigsegv
post 11.12.2003, 19:02:21
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 20
Pomógł: 0
Dołączył: 10.12.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam tylko jedno pytanie:
Ile kostuje C++ builder i dlaczego jest taki drogi ? 8)
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.01.2021 - 10:34