Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [PHP]SteamAuth Błąd
Cridoz
post 10.11.2019, 12:25:53
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 29.08.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Kawałek kodu


  1. <?php
  2.  
  3. require 'steamauth/steamauth.php';
  4.  
  5. ?>



  1. <div class="navbar-collapse collapse w-100 ord er-3 dual-collapse2">
  2. <ul class="navbar-nav ml-auto">
  3. <li class="nav-item">
  4. <a class="nav-link" href="#"><?php include "steamauth/userInfo.php"; echo $steamprofile['personaname']; ?></a>
  5. </li>
  6. <li class="nav-item">
  7. <div class="dropdown pull-xs-right">
  8. <button class="btn bmd-btn-icon dropdown-toggle" type="button" id="lr1" data-toggle="dropdown" aria-haspopup="true" aria-expanded="false">
  9. <img src=<?php include "steamauth/userInfo.php"; echo $steamprofile['avatar']; ?> >
  10. </button>


Chodzi o to że nie wyświetla się nazwa użytkownika oraz nick (po zalogowaniu oczywiście)
Wcześniej działało, jak to naprawić?

Link do skryptu którego używam https://github.com/SmItH197/SteamAuthentication

Ten post edytował Cridoz 10.11.2019, 12:28:23
Go to the top of the page
+Quote Post
gitbejbe
post 11.11.2019, 08:46:05
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 466
Pomógł: 49
Dołączył: 27.08.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Wcześniej działało, jak to naprawić?


zacząć myśleć ? Masz dokumentację, wszystko jest opisane. Zamiast wklejać na pałę poświeć trochę czasu żeby zrozumieć co ty w ogóle robisz. Nie umiesz programować? to się naucz, albo to komuś zleć. Na taką właśnie odpowiedź zasługujesz patrząc na to co tu pokazałeś. Masz totalny brak wiedzy, nie ogarniasz podstaw. Jest to forum programistów, a nie osób które wczoraj pierwszy raz w życiu otworzyły plik z rozszerzeniem .php

Ten post edytował gitbejbe 11.11.2019, 08:51:18
Go to the top of the page
+Quote Post
Cridoz
post 11.11.2019, 15:15:01
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 29.08.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(gitbejbe @ 11.11.2019, 08:46:05 ) *
zacząć myśleć ? Masz dokumentację, wszystko jest opisane. Zamiast wklejać na pałę poświeć trochę czasu żeby zrozumieć co ty w ogóle robisz. Nie umiesz programować? to się naucz, albo to komuś zleć. Na taką właśnie odpowiedź zasługujesz patrząc na to co tu pokazałeś. Masz totalny brak wiedzy, nie ogarniasz podstaw. Jest to forum programistów, a nie osób które wczoraj pierwszy raz w życiu otworzyły plik z rozszerzeniem .php



haha.gif
beka z cb misiek

Chodzi mi o to że na innym hostingu działało teraz przeniosłem na inny i po prostu nie działa i nie mogę sobie z tym poradzić



Cytat(gitbejbe @ 11.11.2019, 08:46:05 ) *
Jest to forum programistów, a nie osób które wczoraj pierwszy raz w życiu otworzyły plik z rozszerzeniem .php

To niezly plik z rozszerzeniem .php otwarty wczoraj w projekcie ktory jest robiony juz prawie pół roku


Cytat(gitbejbe @ 11.11.2019, 08:46:05 ) *
zacząć myśleć

w porównaniu do ciebie właśnie to robie


Sam możesz sprawdzić jak chcesz https://crido.online
Pomijając sam fakt że na localhoscie działa

a tak wgl to "gitbejbe"

Ten post edytował Cridoz 11.11.2019, 15:41:56
Go to the top of the page
+Quote Post
gitbejbe
post 11.11.2019, 15:48:38
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 466
Pomógł: 49
Dołączył: 27.08.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


i jak z tym myśleniem ? wymyśliłeś coś ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Cridoz
post 11.11.2019, 16:31:56
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 29.08.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(gitbejbe @ 11.11.2019, 15:48:38 ) *
i jak z tym myśleniem ? wymyśliłeś coś ?



Skoro jest to nadal na tym forum musisz sam się domyśleć słońce

Daj mi swoje steamid i sam zobaczysz <3

Cytat(Cridoz @ 11.11.2019, 16:07:48 ) *
Skoro jest to nadal na tym forum musisz sam się domyśleć słońce

Daj mi swoje steamid i sam zobaczysz <3



Tutaj dodam jeszcze zrzut ekranu

Ten post edytował Cridoz 11.11.2019, 16:24:01
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 11.11.2019, 16:39:33
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 429
Pomógł: 924
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Debuguj. Włącz raportowanie błędów.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Cridoz
post 11.11.2019, 16:56:53
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 29.08.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(viking @ 11.11.2019, 16:39:33 ) *
Debuguj. Włącz raportowanie błędów.



Nie zauważyłem że jest wyłączone (dopiero się na ten hosting przeniosłem)
ale jest coś takiego



  1. Warning: file_get_contents(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/cridonet/domains/crido.online/public_html/steamauth/userInfo.php on line 4
  2.  
  3. Warning: file_get_contents(https://api.steampowered.com/ISteamUser/GetPlayerSummaries/v0002/?key=MOJKODAPI&steamids=76561198101493727): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/cridonet/domains/crido.online/public_html/steamauth/userInfo.php on line 4



allow_url_fopen=0
jak widać jest ustawione na 0 nie mam dostępu do pliku php.ini


Ten post edytował Cridoz 11.11.2019, 17:10:38
Go to the top of the page
+Quote Post
gitbejbe
post 11.11.2019, 19:37:37
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 466
Pomógł: 49
Dołączył: 27.08.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


w konfiguracji php'a masz wyłączony parametr allow_url_fopen=0 (co zresztą masz napisane w komunikacie błędu). Edytuj php.ini i zmien w tym parametrze zero na jeden

Ten post edytował gitbejbe 11.11.2019, 19:39:02
Go to the top of the page
+Quote Post
Cridoz
post 11.11.2019, 19:49:02
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 29.08.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(gitbejbe @ 11.11.2019, 19:37:37 ) *
w konfiguracji php'a masz wyłączony parametr allow_url_fopen=0 (co zresztą masz napisane w komunikacie błędu). Edytuj php.ini i zmien w tym parametrze zero na jeden



Czy ja coś tutaj nie wyraznie napisałem?
Go to the top of the page
+Quote Post
gitbejbe
post 11.11.2019, 20:05:24
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 466
Pomógł: 49
Dołączył: 27.08.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


no to masz problem : )

pozostaje rest api:
https://steamcommunity.com/dev?l=polish

https://github.com/DPr00f/steam-web-api-php

Ten post edytował gitbejbe 11.11.2019, 20:07:05
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 11.12.2019 - 23:05