Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [PHP]tablica obiektów
mike287
post 6.04.2018, 15:00:13
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 22
Pomógł: 0
Dołączył: 5.03.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


cześć,

mam problem z dostaniem sie do danych...

pobieram dane z api przez:

  1.  
  2. $odp = json_decode($res);
  3. var_dump($odp);
  4.  


i dostaje taką odpowiedz

  1. object(stdClass)[1485]
  2. public 'patient-vm-5ac609f3b919e' =>
  3. object(stdClass)[1484]
  4. public 'uid' => string 'patient-vm-5ac609f3b919e' (length=24)
  5. public 'id' => string '7104' (length=4)
  6. public 'mail' => string 'konto@testowe01.pl' (length=18)
  7. public 'family_name' => string 'aaaaaaaa' (length=8)
  8. public 'given_name' => string 'aaaaaaa' (length=7)
  9.  


powiedzmy ze chcialbym dostać się do family_name ale nie wiem jak to zrobić... macie jakąś rade questionmark.gif?...
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 6.04.2018, 15:08:32
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 35 335
Pomógł: 5958
Dołączył: 27.12.2004




$odp->sciezka1->sciezka2 ....

A jak nei rozumiesz obiektow to rob
json_decode($res, true);
dostaniesz tablice


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
mike287
post 6.04.2018, 15:11:44
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 22
Pomógł: 0
Dołączył: 5.03.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


juz rozwiazalem problem, $odp-> (tutaj był problem bo nazwa miała za dużo myslnikow - jak dałem to do zmiennej to przeszło), sorry i zamykam
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 6.04.2018, 15:14:23
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 35 335
Pomógł: 5958
Dołączył: 27.12.2004




Dlatego lepiej uzyc wersji z tablicami, tam myslniki nie maja znaczenia

Cytat
zamykam
Mozesz zamknac jeszcze raz? Bo nadal widze ze jest otwarty


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
mike287
post 6.04.2018, 15:37:39
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 22
Pomógł: 0
Dołączył: 5.03.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


ok... ale po co ta złośliwość... chciałem przez to powiedzieć że już znalazłem rozwiązanie i że dzieki za pomoc....
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 6.04.2018, 17:31:55
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 937
Pomógł: 1390
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


$object->{'patient-vm-5ac609f3b919e'}->family_name
Go to the top of the page
+Quote Post
mike287
post 9.04.2018, 09:55:33
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 22
Pomógł: 0
Dołączył: 5.03.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a macie pomysł jak wejść nie znając nazwy obiektu, albo tablicy ? w sensie gdy nie mam nazwy "patient...." ?
Go to the top of the page
+Quote Post
aras785
post 9.04.2018, 10:22:44
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 776
Pomógł: 155
Dołączył: 29.10.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dla pierwszego elementu:

  1. echo $odp->{key($odp)}->family_name;


Pętla:

  1. foreach($odp as $k=>$v) {
  2. echo $k.' => '.$v->family_name.'<br>';
  3. }


http://sandbox.onlinephpfunctions.com/code...35f08199d56f912
Go to the top of the page
+Quote Post
markuz
post 9.04.2018, 10:23:15
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 240
Pomógł: 278
Dołączył: 11.03.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


  1. $results = json_decode($data, true);
  2. foreach ($results as $id => $values) {
  3. echo "ID którego nie znasz to $id";
  4. echo "A wartości są tutaj:";
  5. var_export($values);
  6. }


Ten post edytował markuz 9.04.2018, 10:23:37


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.06.2020 - 16:30