Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Odczyt danych z innej domeny
Mixter78
post 30.04.2018, 15:37:11
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 34
Pomógł: 0
Dołączył: 17.10.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzień dobry,
na potrzeby projektu potrzebuję pobrać ciąg liczbowy z innego serwera.

W zamyśle ma to działać tak:

1. Serwer1 wyświetla stronę
2. Pobiera liczbę z pliku na Serwerze2
3. Wykonuje operacje na liczbie z Serwera2 na Serwerze1.

Jestem administratorem obydwu serwerów, ale i tak na drodze stoją mi zabezpieczenia, same domain policy itd

Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić? sad.gif

Ten post edytował Mixter78 30.04.2018, 15:37:32
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 30.04.2018, 17:11:54
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 561
Pomógł: 1329
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A jaki masz problem?
Go to the top of the page
+Quote Post
ActivePlayer
post 30.04.2018, 17:37:46
Post #3





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 1 224
Pomógł: 40
Dołączył: 6.07.2004
Skąd: Wuppertal

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wyglada na to ze chcesz te obliczenia zrobic po stronie klienta (w javascript?). Inna opcja bylo by na serwerze A umiescic plik, ktory pobral by dane (przy uzyciu php i curl). Wtedy mozesz z poziomu JS domeny A wywolac ten plik.

Gdybys wstawil jakis kawalek kodu, latwiej bylo by Ci pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
Mixter78
post 30.04.2018, 22:57:12
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 34
Pomógł: 0
Dołączył: 17.10.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie chodzi o kod, chodzi o sam pomysł na działanie.
Problemem był zabezpieczenia, pomogło ustawienie odpowiednich nagłówków w PHP.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 17.11.2018 - 06:16