Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

17 Stron V  « < 15 16 17  
Reply to this topicStart new topic
> [News System]Cute News
artss
post 2.03.2009, 10:04:11
Post #321





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 11.02.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(Jarolinho @ 26.02.2009, 19:54:25 ) *
a ma ktos cutenewsa po polsku questionmark.gif


tu jest: http://www.cutenews.fora.pl/
Go to the top of the page
+Quote Post
sharkpl
post 2.03.2009, 10:23:12
Post #322





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 2.09.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tez... nadalem chmody wszystkim plikom i katalogom w folderze DATA łacznie z tym folderem data chmod na 777
Go to the top of the page
+Quote Post
artss
post 25.03.2009, 17:16:18
Post #323





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 11.02.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jak wyświetlić listę newsów z największą ilością komentarzy?

Do wyświetlenia listy newsów w pełnej treści artykułu używam takiego kodu:

Kod
<?
$static['number'] = 20;
$category = '1,2,3,4';
$static['template'] = 'headlines';
include $cutepath.'/show_news.php';
?>


Jak go zmodyfikować aby pokazywał to co chce?
Go to the top of the page
+Quote Post
Tabus
post 23.04.2009, 19:39:10
Post #324





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 65
Pomógł: 0
Dołączył: 22.03.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Z kąt pobrać Cutenews Wersja 2.0 Beta na stronie wydawcy nie ma linka:/ pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
bambo
post 2.05.2009, 21:22:41
Post #325





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 2.05.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


porostu brak tego pliku to robi
Go to the top of the page
+Quote Post
Gewaraz
post 8.05.2009, 22:18:39
Post #326





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 10.03.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam

mam problem

zajmuję się portalem Racjonalizm.org
chciałbym, żeby nagłówki artykułów wystawianych w serwisie były wyświetlane w tytule strony czyli miedzy znacznikiem <title>
korzystam z systemu newsów Cutenews, próbowałem poprzez specjalny szablon, ale pojawiał się kod do dodawania komentarzy zupełnie niepożądany

Czy ktoś wie jak to zrobić?
Z góry dzięki winksmiley.jpg
Go to the top of the page
+Quote Post
tomaszu00
post 22.09.2009, 12:00:03
Post #327





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 22.09.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


zainstalowałem wersje 1.3.6 i przy testowaniu okazało się, że po kliknięciu w 'Więcej...' lub 'komentarze' brak akcji. To znaczy strona jakby się odświeżała.
Go to the top of the page
+Quote Post
bunio11
post 8.11.2009, 13:45:18
Post #328





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 8.11.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam.

Mam problem z polskimi znakami w tym systemie zarządzania newsami ;/

Skorzystałem już z różnych pomocy wyszukanych w necie i nic mi nie pomogło.



moja strona: [captaintsubasa.lua.pl]


używam cutenews 1.4.6

proszę o pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
Lirdoner
post 20.12.2009, 13:38:29
Post #329





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 500
Pomógł: 1
Dołączył: 29.09.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, czy mogę bez obawy przed złamaniem jakiś tam praw zintegrować cuteNews z moją stroną, tak że tylko zalogowani mogą komentować?

Bunio11 też miałem z tym problem ustaw kodowanie w plikach
simple.skin.php
compact.skin.php i
default.skin.php
Go to the top of the page
+Quote Post
Adam_
post 30.12.2009, 18:22:09
Post #330





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 47
Pomógł: 2
Dołączył: 4.12.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam,

Mam taki problem, zainstalowałem Cutenews i chciałbym w moich newsach używać CSS, problem w tym, że nie wiem gdzie mam mój arkusz umieścić.

Gdy w polu "Short story", czyli tam gdzie wpisuję news, dodam wewnętrzny arkusz stylów (na górze <style type="text/css"> ... </style>) to nic się nie dzieje. Gdy dodam taki arkusz w szablonie, również nie działa. Także nie wiem gdzie mam dodać wewnętrzny/zewnętrzny arkusz stylów, a gdzie go zimportować. Proszę o pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post
grzegorz_g
post 1.01.2010, 19:51:17
Post #331





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 259
Pomógł: 0
Dołączył: 26.10.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


jest może jakiś sposób by móc wydrukować newsa z systemu cutenews??


--------------------
www.wettradar.com
Go to the top of the page
+Quote Post
shadyPL
post 5.03.2010, 17:52:17
Post #332





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 5.03.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


mam problem otoz chcialemzeby w full story obrazek i tresc newsa znajdowaly sie w tabeli z tym ze obrazek znajdowałby sie w jednej kolumnie a tresc w drugiej:
  1. <table width="565" height="600" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
  2. <tr>
  3. <td width="250" valign="top" class="padding5px border-bottom" style="font-size:10px; line-height:16px;">TUTAJ CHCE OBRAZEK!!</td>
  4. <td valign="top" class="padding5px border-bottom 12" style="font-size:11px; line-height:16px;">
  5. {full-story}</td>
  6. </tr>
  7.  


chciabym aby wygladalo to tak ze podczas wpisywania newsa do cutenews dodaje odnosnik do foty np. <img src="sciezka do pliku" /> to zeby ja wyswietlalo w tej kolumnie obok kolumny z trascia ktos wie jak to zrobic?
Go to the top of the page
+Quote Post
quspy123
post 1.05.2010, 21:56:10
Post #333





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 21
Pomógł: 0
Dołączył: 1.05.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


najlepszy skrypt do newsow,mam nadzieje ze bedziesz go dalej rozwijal;D
Go to the top of the page
+Quote Post
MamKonika
post 30.05.2010, 15:18:16
Post #334





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 30.05.2010

Ostrzeżenie: (10%)
X----


No tak. To dobra sugestia. Jestem stanowczo za.
Go to the top of the page
+Quote Post
sobu
post 28.07.2010, 09:42:46
Post #335





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 25.09.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ma ktoś w wersji PL ? wszystkie linki na forum wygasły ;/
Go to the top of the page
+Quote Post
bluto
post 31.03.2011, 16:59:55
Post #336





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 31.03.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Poszukuje prostego menadżera do zarządzania newsami.
Najbardziej odpowiadałby mi cutenews, ale podobno nie jest bezpieczny; a pl wersji właściwie nie da się znaleźć.

Czy ktoś może polecić alternatywny program, zbliżony do cutenews?
Chciałbym żeby nie wymagał bazy danych MySQL...

Słyszałem o:
Getsimple CMS
Mozilo CMS
Pluck
Czy miał ktoś z nimi do czynienia?

A może UTF-8 CuteNews? Podobno nie ma problemów z pl znakami i cały czas jest rozwijany; ale nie wiem czy dalej posiada jakieś luki.
Go to the top of the page
+Quote Post
NYCZu
post 20.01.2013, 02:08:20
Post #337





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 20.01.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Siemka,

Sorry za prawie 2-letni odkop ale mam problem z stylami CuteNews
W pliku tpl (tym ze stylem newsa) ustawiłem sobie pięknie jak ma wyglądać skrót newsa i gdzie ma być umieszczony link do pełnego newsa.
Tylko jest jeden problem. Link który jest w divie z klasą "tlo" <klasa odpowiedzialna za tło na jakim będzie news> nie dziala a gdy wstawiłem link w divie "cont" poza klasą "tlo" to działał.. Poniżej zamieszczam fragment pliku tpl, gdybyście nie zrozumieli tego co napisałem..

  1. <style type="text/css">
  2. .cont{
  3. width: 840px;
  4. height: auto;
  5. }
  6. .belka{
  7. width: 452px;
  8. height: 27px;
  9. font-family: Tahoma;
  10. color: white;
  11. font-size: large;
  12. padding-top: 3px;
  13. padding-left: 15px;
  14. background: url(../../img/rbelka.png)
  15. }
  16. .tlo{
  17. width: 830px;
  18. height: auto;
  19. font-family: Tahoma;
  20. padding-top: 10px;
  21. padding-left: 5px;
  22. padding-right: 5px;
  23. background-color: white;
  24. position: relative; top: -15px; z-index: -1;
  25. border-style: solid;
  26. border-color: #C0C0C0;
  27. border-radius: 10px;
  28. word-wrap: break-word;
  29. }
  30. </style>
  31. <div class="cont">
  32. <div class="belka"> {title} </div>
  33. <div class="tlo"> {short-story}
  34. <div style="float: right;"[full-link]Czytaj Dalej[/full-link]</div> <!-- To nie działa .. Nie działa też jakikolwiek link umieszczony w newsie! -->
  35. </div>
  36. [full-link]Czytaj Dalej[/full-link] <!--to działa-->
  37. </div>
  38. HTML;


Proszę o jak najszybszą odpowiedź! Mam najnowszą wersję CuteNews!


@Edit

Zauważyłem, że nie działają żadne linki które są w klasie tło.. Nie wiem dlaczego ale jest to spore utrudnienie...
Jeśli mam np. w klasie tło skrócony artykuł i w tym artykule jakiś link załóżmy na profil na fb to tego linku nie da się kliknąć . jest jak zwykły text...

Pomocy .. Proszę :/

Ten post edytował NYCZu 20.01.2013, 16:10:13
Go to the top of the page
+Quote Post
Michasko
post 24.01.2013, 12:12:08
Post #338





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 283
Pomógł: 31
Dołączył: 10.01.2006
Skąd: Działoszyn

Ostrzeżenie: (0%)
-----


  1. <div style="float: right;"[full-link]Czytaj Dalej[/full-link]</div>


Przeanalizuj to dokładnie, a zobaczysz błąd wink.gif


--------------------
Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :)
Go to the top of the page
+Quote Post

17 Stron V  « < 15 16 17
Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.10.2018 - 04:06