Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

63 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Najlepszy edytor dla programisty
DreeD
post 17.01.2004, 22:43:59
Post #1





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jak w temacie tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
GrayHat
post 17.01.2004, 22:44:48
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 566
Pomógł: 18
Dołączył: 23.08.2003
Skąd: Łomża

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pajączek 5.0.2 NxG PRO


--------------------
*Note: No animals were killed durning the construction of this post.
Go to the top of the page
+Quote Post
eS...
post 17.01.2004, 22:44:58
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 367
Pomógł: 2
Dołączył: 4.03.2003
Skąd: C:/Windows/Temp

Ostrzeżenie: (0%)
-----


1.Crimson Editor
2.Notepad
pozdro


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
DreeD
post 17.01.2004, 22:46:41
Post #4





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


nie wiem czy ktos slyszal... php Coder Pro
mysle ze warte polecenia
Go to the top of the page
+Quote Post
Seth
post 17.01.2004, 22:52:34
Post #5





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 2 335
Pomógł: 6
Dołączył: 7.03.2002

Ostrzeżenie: (0%)
-----


WinSyntax - calkowicie hardcorowy, bez zadnych zbednych dodatkow i wodotryskow winksmiley.jpg
Go to the top of the page
+Quote Post
id4
post 17.01.2004, 23:02:37
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 223
Pomógł: 1
Dołączył: --
Skąd: Rogożnik /K-ce/

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam.
"Najlepszy" to pojęcie względne. Nie ma programu (edytora), który byłby właśnie taki. Ja osobiście używam Pajączka 5 NxG Professional i dla mnie ma wszystko, co potrzebuję. Ma też taki plus, że jest tani (nie darmowy). Dzięki temu ma legalną licencję na jego komercyjne przeznaczenie.
Ja uważam go za bardzo dobre narzędzie.
Go to the top of the page
+Quote Post
Zepco
post 17.01.2004, 23:06:11
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 71
Pomógł: 0
Dołączył: 5.09.2003
Skąd: Kielce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ja używam BlueFish/Quanta (pod linuxem) i Dreamweaver (pod windą).
Dla mnie najważniejsze jest kolorowanie składni, reszta może być, ale nie musi.


--------------------
Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D

Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się!
Go to the top of the page
+Quote Post
dob
post 17.01.2004, 23:06:49
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 166
Pomógł: 0
Dołączył: 30.01.2003
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ja polecam Wscite
link do strony domowej :
http://www.phpwebclasses.org/index.php?node=13
download :
http://www.phpwebclasses.org/download/scite/wscite.zip
Język polski :
http://www.ci.pwr.wroc.pl/~pmazur/pl/


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
GrayHat
post 17.01.2004, 23:07:31
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 566
Pomógł: 18
Dołączył: 23.08.2003
Skąd: Łomża

Ostrzeżenie: (0%)
-----


pod lina vim....


--------------------
*Note: No animals were killed durning the construction of this post.
Go to the top of the page
+Quote Post
menic
post 17.01.2004, 23:42:09
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 493
Pomógł: 0
Dołączył: 14.06.2003
Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mi bardzo podpasił francuski HapEdit z polskim interfejsem winksmiley.jpg


--------------------
Jak masz cos zrobic dobrze...
...To musisz zrobić to sam.

Uchwycić moment...
Go to the top of the page
+Quote Post
W!ktor
post 17.01.2004, 23:44:19
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 12.01.2004
Skąd: Opole

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ja korzystam z ezHTML - jest darmowy.. właściwie tylko dlatego nie korzystam z notepada że ezHTML ma kolorowanie tagów co się przydaje.
Go to the top of the page
+Quote Post
spenalzo
post 18.01.2004, 00:27:18
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 064
Pomógł: 1
Dołączył: 22.01.2003
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Crimson rulezzzz... do czasu kiedy trzeba polskie znaczki :|
Dlatego poszukuje jakiegoś ciekawego darmowego edytora - ale np. Dreamweaver mnie rozczarował - jako że wyznaje zasade że dobry HTML powstaje "z palca" nie potrzebuje takiego kombajnu smile.gif Notatnik był dobry dopóki nie trzeba formatowania kodu wprowadzać smile.gif


--------------------

Go to the top of the page
+Quote Post
DreeD
post 18.01.2004, 00:31:21
Post #13





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


podpisuje sie pod wypowiedzia spenalza...
Cytat
do czasu kiedy trzeba polskie znaczki :?

jest na necie pelno fajnych edytorow do php (kolorowaniee skladni (+numerowanie linijek loool tongue.gif), czesto polaczenie z manualami (np. php Coder Pro)) ale niestety do skrotow jak np PAlt + s jest zapisz a nie ś :/

czemu zaden polak nie napisal jeszcze pozadnego edytora?? :cry:
Go to the top of the page
+Quote Post
Cudi
post 18.01.2004, 00:35:18
Post #14


Administrator planeta/IRC


Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 385
Pomógł: 0
Dołączył: 19.04.2003
Skąd: Zabrze

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Także podpisuje sie pod tym co napisał Spenalzo...
Cytat
czemu zaden polak nie napisal jeszcze pozadnego edytora??

A Pajączek to co? Tylko że nie kazdy ma kase na licencje...


--------------------
"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog
Go to the top of the page
+Quote Post
DreeD
post 18.01.2004, 00:36:28
Post #15





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


z pajaczkeim jeszcze nie jest tak zle bo tani... ale gorzej jak nie masz 18 i nie ma ci kto pozyczyc karty kred... tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
spenalzo
post 18.01.2004, 00:38:41
Post #16





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 064
Pomógł: 1
Dołączył: 22.01.2003
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pomocnik php tongue.gif biggrin.gif
Korzystałem (czyt. męczyłęm się) z niego dwa lata... Dwa lata!!!! :cry: Dookoła pełno edytorów a ja trwałem przy tym czymś. Ech, szkoda słów.

Polskie edytory? Pajączek? Zajączek (czy jak sie zwie) ... fakt, że nie czysto do php ale są dobre.

Ale
Cytat
WinSyntax - calkowicie hardcorowy, bez zadnych zbednych dodatkow i wodotryskow

musze się tym zainteresować biggrin.gif

Np. takie zend studio - całkowity przerost formy nad treścią - pełno bajerów, a na porządnym kompie z 512 RAMu lekko się cięło rolleyes.gif


--------------------

Go to the top of the page
+Quote Post
DreeD
post 18.01.2004, 00:42:01
Post #17





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a no tak...
Cytat
WinSyntax - calkowicie hardcorowy, bez zadnych zbednych dodatkow i wodotryskow


sprawdzilem tongue.gif faktycznie prostszego nie widzialem (jedynie notatnik)
kolorowanie skladni i file manager tongue.gif chociaz w php Coder jest z boku cos takiego jak workspace i mozliwosc robienia sobie w nim projektow... czesto ulatwia prace w wypadku gdy to co robimy sklada sie z duzej ilosci plikow

jakby do WinSyntax dorzucil cos takiego bez wahania bym sie przezucil... dla poczatkujacych wewnetrzny manual +podpowiedzi co jest nie tak w skladni
Go to the top of the page
+Quote Post
spenalzo
post 18.01.2004, 00:48:24
Post #18





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 064
Pomógł: 1
Dołączył: 22.01.2003
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
sprawdzilem tongue.gif faktycznie prostszego nie widzialem (jedynie notatnik)
kolorowanie skladni i file manager tongue.gif chociaz w php Coder jest z boku cos takiego jak workspace i mozliwosc robienia sobie w nim projektow... czesto ulatwia prace w wypadku gdy to co robimy sklada sie z duzej ilosci plikow

Już mi się podoba
Mi starczy podświetlanie składni i numerowanie wierszy - reszta zbędna.


--------------------

Go to the top of the page
+Quote Post
menic
post 18.01.2004, 01:01:15
Post #19





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 493
Pomógł: 0
Dołączył: 14.06.2003
Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Cytat
sprawdzilem tongue.gif faktycznie prostszego nie widzialem (jedynie notatnik)
kolorowanie skladni i file manager tongue.gif chociaz w php Coder jest z boku cos takiego jak workspace i mozliwosc robienia sobie w nim projektow... czesto ulatwia prace w wypadku gdy to co robimy sklada sie z duzej ilosci plikow

Już mi się podoba
Mi starczy podświetlanie składni i numerowanie wierszy - reszta zbędna.
ja bym jeszcze tylko dorzucił serwisu i bedzie gitara :!:


--------------------
Jak masz cos zrobic dobrze...
...To musisz zrobić to sam.

Uchwycić moment...
Go to the top of the page
+Quote Post
Cudi
post 18.01.2004, 01:05:15
Post #20


Administrator planeta/IRC


Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 385
Pomógł: 0
Dołączył: 19.04.2003
Skąd: Zabrze

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tak, WinSyntax jest świetny. Podrasowałem sobie tylko troche plik *.wsp dla php (kolorki mi sie nie podobały, mam teraz takie jak domyślne kolorowanie przez php) i jest super. I nawet jest lepszy od Crimsona jeśli chodzi o tabulacje, bo ma inteligentne cofanie 4 spacje do tyłu smile.gif Takiego edytora szukałem.


--------------------
"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog
Go to the top of the page
+Quote Post

63 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.07.2018 - 08:39