Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [PHP][SYMFONY]Tłumaczenie nazw encji
kameleon343
post 14.06.2018, 13:53:16
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 3.06.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witajcie,
Potrzebuję pomocy w przetłumaczeniu nazw encji w projekcie Symfony, która ma się wyświetlać w przeglądarce, próbowałem tłumaczyć tak jak w obrazku poniżej, ale nie wiem jaki typ ustawić żeby nadal była rozwijana lista(jak dam TextType no to wtedy mi znika lista rozwijana). Podpowiedzcie jaki mogę wybrać typ pola, albo jakieś inne rozwiązanie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc
http://sower17.ayz.pl/inz/1.png
http://sower17.ayz.pl/inz/2.png

Ten post edytował kameleon343 14.06.2018, 14:08:17
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 14.06.2018, 15:49:36
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 197
Pomógł: 5665
Dołączył: 27.12.2004




No albo CHoiceType albo EntityType w zaleznosci skad sie biora te wartocsi do listy
https://symfony.com/doc/current/forms.html#...-in-field-types


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
kameleon343
post 14.06.2018, 16:54:28
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 3.06.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


ChoiceType mi zadziałało, lecz pojawiła mi się lista rozwijana bez wyboru, tak jak na zdjęciu przedstawiłem. Żeby pobrać te dane muszę zmienić typ w encjach na ChoiceType, zamiast string?
Go to the top of the page
+Quote Post
athabus
post 14.06.2018, 18:58:22
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 874
Pomógł: 44
Dołączył: 2.11.2005
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


EntityType + w opcjach musisz wskazac powiazane Entity.
Go to the top of the page
+Quote Post
kameleon343
post 15.06.2018, 07:46:01
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 3.06.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


w opcjach czyli gdzie dokładnie? w Entity?
Go to the top of the page
+Quote Post
athabus
post 15.06.2018, 07:53:47
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 874
Pomógł: 44
Dołączył: 2.11.2005
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W opcjach pola formularza, tam gdzie label masz.

czyli np (piszę z palca)

  1. ->add('day_week', EntytyType::class, ['label'=>'...', 'class'=>DayWeek::class])


Dokumentacja EntityType:
https://symfony.com/doc/4.0/reference/forms...pes/entity.html

Oczywiście to wszystko przy założeniu, że dni masz w bazie przez klucz obcy. Jeśli to zwykłe wartości to by należało użyć ChoiceType + opcja 'choices', ale po pierwszy kodzie wnoszę, że jednak masz to w bazie.

Ten post edytował athabus 15.06.2018, 07:56:47
Go to the top of the page
+Quote Post
kameleon343
post 15.06.2018, 09:57:20
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 3.06.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzięki Mistrzu, działa! bardzo mi pomogłeś.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.09.2018 - 11:24