Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [MySQL][PHP]Zapis rekordu z BD w wyznaczonym pliku.
zbychu1985
post 5.02.2020, 03:59:51
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 26.01.2020

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pętla for tworzy zmienną z data na 30 dni do przodu,(np: 2020-02-05)
nastepnie porównóją tą zmienną z rekordem w BD jeśli występuje to chce go zapisac w pliku utworzonym w oparciu o date.
i teraz pytanie w jaki sposob zrobic zapis tak aby zmeinne z rekordem zapisywały sie tylko w pliku z tą samą datą.
Obecnie rekordy zapisują mi sie we wszytkich plikach.


  1.  
  2. <?php
  3. $date = new DateTime;
  4. for($i=1; $i<=10;$i++)
  5. {
  6. $date -> add(new DateInterval('P1D'));
  7. $pelnaData = $date -> format('Y-m-d');
  8. $nrTygodnia = $date -> format('j');
  9. $pelnyMiesiac = $date -> format('F');
  10. $nazwaTygodnia= $date -> format('D');
  11.  
  12. echo "<a href=pages/clubs/$pelnaData.php>
  13. <div class='card1'>
  14. <div class='month'>$pelnyMiesiac</div>
  15. <div class='number'>$nrTygodnia</div>
  16. <div class='day'>$nazwaTygodnia</div>
  17. </div>
  18. </a>";
  19.  
  20. $plik = @fopen("../pages/clubs/".$pelnaData.".php",'w');
  21. $zawartosc =
  22. "<!DOCTYPE HTML>
  23. <html lang='pl'>
  24. <head>
  25. <?php include '../../php/head.php'; ?>
  26.  
  27. </head>
  28. <body>
  29.  
  30. <div class='contener'>
  31. <?php include '../../php/1_logo.php';?>
  32. <?php include '../../php/2_search.php'; ?>
  33. <?php include '../../php/kalendarz.php'; ?>
  34. <?php include '../../php/4_main.php'; ?>
  35. <?php include '../../php/5_buttom.php'; ?>
  36. <div>
  37. <div class='main'>
  38.  
  39.  
  40.  
  41. </div>
  42. </body>
  43.  
  44. </html>";
  45. @fwrite($plik, $zawartosc);
  46. }
  47.  
  48. ?>
  49. </div>
  50.  




PLIK: 4_main

  1. <?php
  2. $date = new DateTime;
  3. for($i=1; $i<=30;$i++)
  4. {
  5. $date -> add(new DateInterval('P1D'));
  6. $pelnaData = $date -> format('Y-m-d');
  7. $nrTygodnia = $date -> format('j');
  8. $pelnyMiesiac = $date -> format('F');
  9. $nazwaTygodnia= $date -> format('D');
  10.  
  11. require_once 'connect.php';
  12. $conn = mysqli_connect($host, $user, $pass, $db)
  13. or die ("Błąd połączenia");
  14.  
  15. $q= "SELECT party_date FROM party WHERE party_date='$pelnaData'";
  16. $party_date = mysqli_query($conn, $q)
  17. or die('Błąd w zapytaniu!');
  18.  
  19. while ($row = $party_date->fetch_assoc())
  20. {
  21. echo $row['party_date'].'<br>';
  22.  
  23.  
  24.  
  25. if($pelnaData == $row['party_date'])
  26. {
  27. echo $pelnaData.'tak'.'<br>';
  28.  
  29. $club_name = mysqli_query($conn,"SELECT club_name FROM party WHERE party_date='$pelnaData'")
  30. or die("Błąd w zapytaniu!");
  31.  
  32. while ($row = $club_name->fetch_assoc())
  33. {echo $row['club_name']." ".$pelnaData."<br>";}
  34. }
  35. }
  36. }
  37. ?>
  38.  
  39.  
  40.  
  41.  
  42. </div>
  43.  
  44.  
Go to the top of the page
+Quote Post
freemp3
post 5.02.2020, 10:06:18
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 463
Pomógł: 74
Dołączył: 6.09.2008
Skąd: Miechów / Kraków

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Chyba nie do końca wiesz co w zasadzie Twój skrypt robi.
Skrypt nr 1: tworzy pliki na 10 dni do przodu zaczynając od dnia jutrzejszego i umieszczając w nich konkretny kod php.
Skrypt nr 2: jest uruchamiany po odpaleniu jednego wcześniej wygenerowanych plików i pobiera w pętli rekordy z datą party_date na 30 dni do przodu, zaczynając od dnia jutrzejszego i wyświetla to co znajdzie.

Jeśli chcesz, żeby skrypt działał tak jak opisałeś to masz dwa wyjścia.
1. W pierwszym skrypcie do zawartości umieszczanej w pliku należy dodać zmienną w której będzie znajdować się data na podstawie której drugi skrypt będzie pobierał dane. W drugim skrypcie natomiast należy usunąć pętle i do warunku w zapytaniu użyć zmiennej, która została umieszczona w generowanej zawartości.

2. Połączyć oba skrypty w taki sposób, aby tworzenie plików było zależne od tego, czy baza danych zwróci jakiś wynik. Jeśli tak to wygenerować docelową zawartość i zapisać do pliku.

W pierwszym sposobie pliki będą tworzone niezależnie od tego, czy będą jakieś rekordy przypisane do danej daty. Dopiero konkretny plik będzie to sprawdzał i wyświetlał ewentualne wyniki.
W drugim przypadku pliki będą tworzone tylko w przypadku, gdy będą jakieś rekordy przypisane do danej daty. W przypadku braku takowych plik nie zostanie utworzony.


--------------------
Niemożliwym jest stworzenie czegokolwiek idiotoodpornego, ponieważ idioci są wyjątkowo pomysłowi.

https://www.aroch.pl
https://themeforest.net/user/aroch
https://www.astroblog.aroch.pl
https://www.4geeks.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
zbychu1985
post 5.02.2020, 20:03:33
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 26.01.2020

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzięki za odpowiedź freemp3.
Wydaje mi się ze właśnie tak zrobiłem,
problem tylko w tym ze rekordy z BD zapisywane sa we wszystkich plikach a nie w tym z właściwą datą.

I teraz nie wiem jak zapisać to aby rekord z bazy danym był zapisywany tylko w pliku z ta samą datą.


Go to the top of the page
+Quote Post
freemp3
post 11.02.2020, 08:44:27
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 463
Pomógł: 74
Dołączył: 6.09.2008
Skąd: Miechów / Kraków

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W takim razie pokaż jak wygląda kod po Twoich poprawkach, inaczej ciężko będzie stwierdzić co jest nie tak.


Ten post edytował freemp3 11.02.2020, 08:45:17


--------------------
Niemożliwym jest stworzenie czegokolwiek idiotoodpornego, ponieważ idioci są wyjątkowo pomysłowi.

https://www.aroch.pl
https://themeforest.net/user/aroch
https://www.astroblog.aroch.pl
https://www.4geeks.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
zbychu1985
post 11.02.2020, 09:13:44
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 26.01.2020

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Udało mi się uporać z wcześniejszą trudnościa.
Teraz problem mam taki ze jak jest w BD wiecej niz jeden rekord z tą samą datą to się już nie zapisuje prawidłow.
Co mogę zrobić z $club_view aby nowe rekordy były dodawane normalnie? Jakaś pętla?

  1.  
  2. <?php
  3. $date = new DateTime;
  4. for($i=1; $i<=10;$i++)
  5. {
  6.  
  7.  
  8. $date -> add(new DateInterval('P1D'));
  9. $pelnaData = $date -> format('Y-m-d');
  10. $nrTygodnia = $date -> format('j');
  11. $pelnyMiesiac = $date -> format('F');
  12. $nazwaTygodnia= $date -> format('D');
  13.  
  14. echo "<a href=pages/clubs/$pelnaData.php>
  15. <div class='card1'>
  16. <div class='month'>$pelnyMiesiac</div>
  17. <div class='number'>$nrTygodnia</div>
  18. <div class='day'>$nazwaTygodnia</div>
  19. </div>
  20. </a>";
  21.  
  22. $plik = fopen("../pages/clubs/".$pelnaData.".php",'w');
  23.  
  24.  
  25.  
  26. require_once 'connect.php';
  27. $conn = mysqli_connect($host, $user, $pass, $db)
  28. or die ("Błąd połączenia");
  29. $q= "SELECT party.party_date, party.party_img, party.party_name1,
  30. party.party_name2, party.party_desc, party.party_music, party.party_ticket_price,
  31. party.party_ticket_desc,party.party_hour, clubs.club_name FROM party, clubs
  32. WHERE party.party_date='$pelnaData'AND party.club_name=clubs.club_id";
  33. $party_date = mysqli_query($conn, $q)
  34. or die('Błąd w zapytaniu!');
  35. while ($row = $party_date->fetch_assoc())
  36.  
  37. {
  38. $club_view="<a href='party/nowyharem_01a.html/>
  39. <div class='club-view'>
  40. <div class='club-img'><img src='$row[party_img]' width='340' height='235'>
  41. </div>
  42. <div>
  43. <div class='club-logo-mini'><img src='../../img/logo/nowyharem_logo.png' width='80' height='50'></div>
  44. <div class='club-name'>$row[club_name]</div>
  45. </div>
  46. <div class='club-party-a'>$row[party_name1]</div>
  47. <div class='club-party-b'>$row[party_name2] </div>
  48. <div class='club-ticet'>WEJŚCIE:$row[party_ticket_price]</div>
  49. <div class='club-distance'>ADRES: 1,3 km stad</div>
  50. <div class='club-open'>OTWARTE: od 22:00 do 05:00</div>
  51. </div>
  52. </a>
  53. </div>";
  54.  
  55.  
  56.  
  57.  
  58.  
  59. if($row['party_date'] == $pelnaData)
  60.  
  61. { $zawartosc1 =
  62. "<!DOCTYPE HTML>
  63. <html lang='pl'>
  64. <head>
  65. <?php include '../../php/head.php'; ?>
  66. </head>
  67. <body>
  68. <div class='contener'>
  69. <?php include '../../php/1_logo.php';?>
  70. <?php include '../../php/2_search.php'; ?>
  71. <?php include '../../php/kalendarz.php'; ?>
  72. <div class='main'>
  73. <br><br>
  74. $club_view
  75. </div>
  76. <?php include '../../php/5_buttom.php'; ?>
  77. <div>
  78. </body>
  79. </html>";
  80.  
  81. fwrite($plik, $zawartosc1);
  82. fclose($plik);
  83. }
  84. }
  85. }
  86. ?>
  87.  
  88.  
  89.  
  90.  
  91.  
  92.  
  93.  
  94.  
Go to the top of the page
+Quote Post
freemp3
post 11.02.2020, 09:33:31
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 463
Pomógł: 74
Dołączył: 6.09.2008
Skąd: Miechów / Kraków

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dwie pętle spokojnie wystarczą.
Po pierwsze to ten if w pętli while nie jest potrzebny, ponieważ w zapytaniu jest warunek określający, że mają zostać pobrane tylko te rekordy dla których wartość party_date jest równa wygenerowanej dacie.
Po drugie generowanie zmiennej $zawartosc1 oraz zapis do pliku powinien odbywać się już po pętli while.
Po trzecie zmienna $club_view, powinna być ustawiana na pustą przed pętlą while, natomiast w pętli powinieneś tylko dodawać do niej nową zawartość.
Po czwarte zmień sposób tryb pliku, bo w tym momencie otwierasz tylko istniejące pliki i je czyścisz, natomiast nowe nie będą tworzone, więcej w dokumentacji funkcji fopen - parametr mode.
Po piąte możesz przenieść dołączanie pliku connect.php oraz połączenie do bazy danych przed pętle for, gdyż to jest potrzebne tylko raz na początku i nie musi być wykonywane za każdym razem w pętli.

PS. Polecam zapoznać się z metodą gumowej kaczuszki, w tedy łatwiej będziesz mógł dostrzec co Twój kod tak w zasadzie robi i jak to poprawić smile.gif

Ten post edytował freemp3 11.02.2020, 09:34:26


--------------------
Niemożliwym jest stworzenie czegokolwiek idiotoodpornego, ponieważ idioci są wyjątkowo pomysłowi.

https://www.aroch.pl
https://themeforest.net/user/aroch
https://www.astroblog.aroch.pl
https://www.4geeks.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
zbychu1985
post 13.02.2020, 10:06:43
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 26.01.2020

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zastosowałem się do Twoich rad i poprawiłem kod, i teraz działa jak należy,
Mam jeszcze jeden problem, dodałem tworzenie dodatkowych podstron dzięki zmiennej $plik_1a_zawartosc i w tej zminnej mam petla z datą (ta sama co wczesniej) niestety nie zapętla mi się, i nie wiem czemu?

Mam jeszcze kilka drobnych pytań, jeśli masz chwile to będe wdzieczny za odp, szukałem tego ale nie moge dojsc jak to zrobic:
1.jak zrobic aby data była liczona w pętli od wczoraj?


  1.  
  2.  
  3. <?php
  4. require_once 'connect.php';
  5. $date = new DateTime;
  6. for($i=1; $i<=10;$i++)
  7. {
  8. $date -> add(new DateInterval('P1D'));
  9. $pelnaData = $date -> format('Y-m-d');
  10. $nrTygodnia = $date -> format('j');
  11. $pelnyMiesiac = $date -> format('F');
  12. $nazwaTygodnia= $date -> format('D');
  13.  
  14. echo"<a href=pages/clubs/$pelnaData.php>
  15. <div class='card1'>
  16. <div class='month'>$pelnyMiesiac</div>
  17. <div class='number'>$nrTygodnia</div>
  18. <div class='day'>$nazwaTygodnia</div>
  19. </div>
  20. </a>";
  21.  
  22. $plik = fopen("../pages/clubs/".$pelnaData.".php",'w+');
  23. $club_view="";
  24.  
  25.  
  26. $conn = mysqli_connect($host, $user, $pass, $db)
  27. or die ("Błąd połączenia");
  28. $q= "SELECT party.party_date, party.party_img, party.party_name1,
  29. party.party_name2, party.party_desc, party.party_music, party.party_ticket_price,
  30. party.party_ticket_desc,party.party_hour, clubs.club_name, clubs.club_id, clubs.club_street,
  31. clubs.club_city FROM party, clubs
  32. WHERE party.party_date='$pelnaData'AND party.club_name=clubs.club_id";
  33. $party_date = mysqli_query($conn, $q)
  34. or die('Błąd w zapytaniu!');
  35. while ($row = $party_date->fetch_assoc())
  36.  
  37. {
  38.  
  39.  
  40.  
  41. $club_view="<a href='party/$row[club_id]a_$pelnaData.php'/>
  42. <div class='club-view'>
  43. <div class='club-img'><img src='$row[party_img]' width='340' height='235'>
  44. </div>
  45. <div>
  46. <div class='club-logo-mini'><img src='../../img/logo/nowyharem_logo.png' width='80' height='50'></div>
  47. <div class='club-name'>$row[club_name]</div>
  48. </div>
  49. <div class='club-party-a'>$row[party_name1]</div>
  50. <div class='club-party-b'>$row[party_name2] </div>
  51. <div class='club-ticet'>WEJŚCIE:$row[party_ticket_price]</div>
  52. <div class='club-distance'>ADRES:$row[club_street], $row[club_city]</div>
  53. <div class='club-open'>OTWARTE: $row[party_hour]</div>
  54. </div>
  55. </a>
  56. </div>";
  57.  
  58. $plik_1a_zawartosc="
  59. <!DOCTYPE HTML>
  60. <html lang='pl'>
  61. <head>
  62. <meta charset='utf-8' />
  63. <title>Tap4.Club</title>
  64. <meta name='description' content='kluby' />
  65. <meta name='keywords' content=' kluby' />
  66. <meta http-equiv='X-UA-Compatible' content='IE=edge,chrome=1' />
  67. <link rel='stylesheet' href='../../../css/clubs.css' type='text/css' />
  68. <link rel='stylesheet' href='../../../css/style.css' type='text/css' />
  69. <link rel='stylesheet' href='../../../css/css/fontello.css' type='text/css' />
  70. <link rel='manifest' href='pages/clubs/party/manifest.json'/>
  71. </head>
  72. <body>
  73. <div class='contener'>
  74. <div class='logo-club'>
  75. <a href='../$pelnaData.php'>
  76. <div class='logo-arrow'>
  77. <i class='icon-left'></i>
  78. </div>
  79. </a>
  80. <div class='logo-club-name'>$row[club_name]</div>
  81. </div>
  82.  
  83. <div class='calender-club'>
  84. <a href='$row[club_id]a_$pelnaData.php'>
  85. <div class='card1'>
  86. <div class='month'>$pelnyMiesiac</div>
  87. <div class='number'>$nrTygodnia</div>
  88. <div class='day'>$nazwaTygodnia</div>
  89. </div>
  90.  
  91. ///////tu była reszta kodu///////
  92.  
  93. </body>
  94. </html>";
  95.  
  96. $plik_1a=fopen("../pages/clubs/party/$row[club_id]a_$pelnaData.php",'w');
  97. fwrite($plik_1a, $plik_1a_zawartosc);
  98. fclose($plik_1a);
  99.  
  100. }}
  101.  
  102. ?>
  103.  


Go to the top of the page
+Quote Post
freemp3
post 13.02.2020, 12:47:57
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 463
Pomógł: 74
Dołączył: 6.09.2008
Skąd: Miechów / Kraków

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie zapętla się ponieważ tworzenie zmiennej $plik_1a_zawartosc w dalszym ciągu jest w zmiennej while a powinno być za nią. W pętli while powinno być tylko generowanie listy klubów, która później zostanie dołączona do zawartości pliki. Oprócz tego po co Ci zmienna $club_view, skoro jej nie wykorzystujesz i za każdym przejściem pętli jest nadpisywana?

Co do daty to przy jej tworzeniu przed pętlą for utwórz obiekt z datą wczorajszą a nie dzisiejszą i tyle.


--------------------
Niemożliwym jest stworzenie czegokolwiek idiotoodpornego, ponieważ idioci są wyjątkowo pomysłowi.

https://www.aroch.pl
https://themeforest.net/user/aroch
https://www.astroblog.aroch.pl
https://www.4geeks.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
zbychu1985
post 14.02.2020, 12:05:40
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 26.01.2020

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wywaliłem zmienna i poprawiłem nieco kod, już się zapętla:
1.Teraz pytanie jak zrobić tą pętle tak aby możliwe było wyświetlanie wielu rekordów z BD na ta samą date?
2.Jak najlepiej zmienic angielskie nazwy miesiaca na polskie, czy instrukacja switch bedzie optymalna czy jest cos lepszego?
Z góry dzięki za odp,

  1.  
  2. <?php
  3. require_once 'connect.php';
  4. $date = new DateTime('-2days');
  5. for($i=1; $i<=10;$i++)
  6. {
  7. $date -> add(new DateInterval('P1D'));
  8. $pelnaData = $date -> format('Y-m-d');
  9. $nrTygodnia = $date -> format('j');
  10. $pelnyMiesiac = $date -> format('F');
  11. $nazwaTygodnia= $date -> format('D');
  12.  
  13. echo "<a href=pages/clubs/$pelnaData.php>
  14. <div class='card1'>
  15. <div class='month'>$pelnyMiesiac</div>
  16. <div class='number'>$nrTygodnia</div>
  17. <div class='day'>$nazwaTygodnia</div>
  18. </div>
  19. </a>";
  20.  
  21. $plik = fopen("../pages/clubs/".$pelnaData.".php",'w+');
  22.  
  23.  
  24.  
  25.  
  26.  
  27. $conn = mysqli_connect($host, $user, $pass, $db)
  28. or die ("Błąd połączenia");
  29. $q= "SELECT party.party_date, party.party_img, party.party_name1,
  30. party.party_name2, party.party_desc, party.party_music, party.party_ticket_price,
  31. party.party_ticket_desc,party.party_hour, clubs.club_name, clubs.club_id, clubs.club_street,
  32. clubs.club_city FROM party, clubs
  33. WHERE party.party_date='$pelnaData'AND party.club_name=clubs.club_id";
  34. $party_date = mysqli_query($conn, $q)
  35. or die('Błąd w zapytaniu!');
  36. while ($row = $party_date->fetch_assoc())
  37. {
  38. $party_date1=$row['party_date'];
  39. $party_img=$row['party_img'];
  40. $party_name1=$row['party_name1'];
  41. $party_name2=$row['party_name2'];
  42. $party_desc=$row['party_desc'];
  43. $party_music=$row['party_music'];
  44. $party_ticket_price=$row['party_ticket_price'];
  45. $party_ticket_desc=$row['party_ticket_desc'];
  46. $party_hour=$row['party_hour'];
  47. $club_name=$row['club_name'];
  48. $club_id=$row['club_id'];
  49. $club_street=$row['club_street'];
  50. $club_city=$row['club_city'];
  51. }
  52.  
  53. $plik_1a_zawartosc="
  54.  
  55.  
  56. /////////musiałem wywalic troche kodu gdyż post byl zbyt długi//////
  57.  
  58.  
  59.  
  60.  
  61.  
  62. </body>
  63. </html>";
  64. /////////////////////////////////// BILET /////////////////// ////////////////////////////////
  65. $plik_1b_zawartosc="
  66.  
  67. /////////////////////////////////// MENU ///////////////////////////////////////////////////
  68. $plik_1c_zawartosc="
  69.  
  70. /////////////////////////////////// LOŻA //////////////////////////////////////////////////
  71. $plik_1d_zawartosc="
  72.  
  73.  
  74. /////////////////////////////////// KARTA ///////////////////////////////////////////////////
  75. $plik_1e_zawartosc="
  76.  
  77. /////////////////////////////////// INFO //////////////////////////////////////////////////
  78. $plik_1f_zawartosc="
  79. ;
  80.  
  81. $plik_1a=fopen("../pages/clubs/party/$club_id.a_$pelnaData.php",'w');
  82. fwrite($plik_1a, $plik_1a_zawartosc);
  83. fclose($plik_1a);
  84.  
  85. $plik_1b=fopen("../pages/clubs/party/$club_id.b_$pelnaData.php",'w');
  86. fwrite($plik_1b, $plik_1b_zawartosc);
  87. fclose($plik_1b);
  88.  
  89. $plik_1c=fopen("../pages/clubs/party/$club_id.c_$pelnaData.php",'w');
  90. fwrite($plik_1c, $plik_1c_zawartosc);
  91. fclose($plik_1c);
  92.  
  93. $plik_1d=fopen("../pages/clubs/party/$club_id.d_$pelnaData.php",'w');
  94. fwrite($plik_1d, $plik_1d_zawartosc);
  95. fclose($plik_1d);
  96. $plik_1e=fopen("../pages/clubs/party/$club_id.e_$pelnaData.php",'w');
  97. fwrite($plik_1e, $plik_1e_zawartosc);
  98. fclose($plik_1e);
  99.  
  100. $plik_1f=fopen("../pages/clubs/party/$club_id.f_$pelnaData.php",'w');
  101. fwrite($plik_1f, $plik_1f_zawartosc);
  102. fclose($plik_1f);
  103.  
  104. if($party_date1==$pelnaData)
  105. {
  106.  
  107. $zawartosc1 ="
  108. <!DOCTYPE HTML>
  109. <html lang='pl'>
  110. <head>
  111. <?php include '../../php/head.php'; ?>
  112. </head>
  113. <body>
  114. <div class='contener'>
  115. <?php include '../../php/1_logo.php';?>
  116. <?php include '../../php/2_search.php'; ?>
  117. <?php include '../../php/kalendarz.php'; ?>
  118. <div class='main'>
  119. <br>
  120.  
  121. <a href='party/$club_id.a_$pelnaData.php'/>
  122. <div class='club-view'>
  123. <div class='club-img'><img src='$party_img' width='340' height='235'>
  124. </div>
  125. <div>
  126. <div class='club-logo-mini'><img src='../../img/logo/nowyharem_logo.png' width='80' height='50'></div>
  127. <div class='club-name'>$club_name</div>
  128. </div>
  129. <div class='club-party-a'>$party_name1</div>
  130. <div class='club-party-b'>$party_name2 </div>
  131. <div class='club-ticet'>WEJŚCIE:$party_ticket_price</div>
  132. <div class='club-distance'>ADRES:$club_street , $club_city</div>
  133. <div class='club-open'>OTWARTE: $party_hour</div>
  134. </div>
  135. </a>
  136. </div>
  137. </div>
  138. <?php include '../../php/5_buttom.php'; ?>
  139. <div>
  140. </body>
  141. </html>";}
  142. else{
  143. $zawartosc1 ="
  144. <!DOCTYPE HTML>
  145. <html lang='pl'>
  146. <head>
  147. <?php include '../../php/head.php'; ?>
  148. </head>
  149. <body>
  150. <div class='contener'>
  151. <?php include '../../php/1_logo.php';?>
  152. <?php include '../../php/2_search.php'; ?>
  153. <?php include '../../php/kalendarz.php'; ?>
  154. <div class='main'>
  155. <br>
  156.  
  157.  
  158. </div>
  159. </div>
  160. <?php include '../../php/5_buttom.php'; ?>
  161. <div>
  162. </body>
  163. </html>";
  164.  
  165. }
  166.  
  167. fwrite($plik, $zawartosc1);
  168. fclose($plik);
  169.  
  170. }
  171.  
  172. ?>
  173.  
  174.  
  175.  
  176.  
Go to the top of the page
+Quote Post
freemp3
post 14.02.2020, 12:55:58
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 463
Pomógł: 74
Dołączył: 6.09.2008
Skąd: Miechów / Kraków

Ostrzeżenie: (0%)
-----


1. Już chyba trzeci raz to pisze wink.gif Trzeba to zrobić w pętli while i można to zrobić na dwa sposoby:
- w tej pętli while, którą masz teraz generujesz gotowy kod html odpowiadający tylko za listę i za nic poza tym, a później wstawiasz to w odpowiednim miejscu. Pamiętaj, że pętla za każdym razem nadpisuje zmienną więc trzeba użyć operatora dodawania a nie zwykłego przypisania oraz, żeby przed pętlą while ustawić zmienną na pusta, bo w przeciwnym wypadku przy kolejnym przejściu pętli for będziesz miał tam rekordy z poprzedniej daty.
- przenosisz pętle while w miejsce w którym mają być wyświetlone te dane i tam generujesz listę

2.Switch tu nie jest potrzebny. Stwórz na początku skryptu tablicę z miesiącami po polsku, w której kluczami będą numery miesięcy. Później przy wyświetlaniu wyciągasz z tablicy wartość o kluczu z numerem danego miesiąca i gotowe.


--------------------
Niemożliwym jest stworzenie czegokolwiek idiotoodpornego, ponieważ idioci są wyjątkowo pomysłowi.

https://www.aroch.pl
https://themeforest.net/user/aroch
https://www.astroblog.aroch.pl
https://www.4geeks.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
dublinka
post 14.02.2020, 14:30:51
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 404
Pomógł: 51
Dołączył: 22.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(zbychu1985 @ 5.02.2020, 19:03:33 ) *
I teraz nie wiem jak zapisać to aby rekord z bazy danym był zapisywany tylko w pliku z ta samą datą.


jesli masz date to sprawdz to poprzez



czy jest taki plik o takiej nazwie (oczywiscie musisz to sformatowac do swoich potrzeb ten format) i zapisac tylko do tego pliku
Go to the top of the page
+Quote Post
zbychu1985
post 15.02.2020, 09:29:39
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 26.01.2020

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Udało mi się uporać z tymi rekordami, choc spędziłem ładnych pare godzin aby znaleść co to jest operator dodawania na ale teraz już zapamiętam do końca życia.
Ok już ostatni temat o który Cie zapytam:
Jak można najprościej zrobić aby zmienic classe diva w kalendarzu tak aby w wyświetlanym pliku był zmieniona classa na:card1 a w reszcie pętli na card2?
Dzięki że tyle czasu poświęcasz na odpowiedzi.

  1. <?php
  2. require_once 'connect.php';
  3. $date = new DateTime('-2days');
  4. for($i=1; $i<=10;$i++)
  5. {
  6. $date -> add(new DateInterval('P1D'));
  7. $pelnaData = $date -> format('Y-m-d');
  8. $nrTygodnia = $date -> format('j');
  9. $pelnyMiesiac = $date -> format('F');
  10. $nazwaTygodnia= $date -> format('D');
  11.  
  12. echo "<a href=pages/clubs/$pelnaData.php>
  13. <div class='card1'>
  14. <div class='month'>$pelnyMiesiac</div>
  15. <div class='number'>$nrTygodnia</div>
  16. <div class='day'>$nazwaTygodnia</div>
  17. </div>
  18. </a>";
  19.  
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 17.02.2020 - 02:16