![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Nie bywam z byt często na tym forum ale mam nadzieje że mi pomożecie. Mam problem z komputerem bo ciągle łapie jakiegoś wirusa, proszę o pomoc. Potrzebuję nazwę jakiegoś dobrego Antywirusa. Serdecznie pozdrawiam i dziękuje za komentarze.
Powód edycji: [thek]: Linki? Nie pozycjonujemy ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co dokładnie się dzieje z komputerem, może to nie wirus? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie wygląda to tak: Defragmentacja dysku - > Combo Fix
Komputer jest praktycznie czysty + na codzien ESET SS , bardzo fajny, lekki, i idzie wyrwać licencje praktycznie za psi grosz na allegro. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Norton 360 - kupiłem, mam już 2 lata i mam spokój.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja WE zawsze traktowałem jak Virusa ;P hehe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linux, pobrałem za darmo jakieś 7 lat temu i mam spokój ![]() Ja nie mogę sobie pozwolić na linuxa. Gram głównie na kompie, rzadko na PS3. W dodatku potrzebuję Vistual Studio do pisania, windy do testów - tak, wiem wirtualna maszyna - to jest niewygodne, niewydajne. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 23.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Avast, zdecydowanie najlepszy wg. mnie. Nie muli komputera i jest darmowy.
Płatna licencja poszerza zakres ochrony o e-mail, zabezpieczenia osobowe itd. + codziennie nowe aktualizacje bazy wirusów. Ten post edytował Bateria 24.03.2013, 14:10:05 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Avast, zdecydowanie najlepszy wg. mnie. Nie muli komputera i jest darmowy. Płatna licencja poszerza zakres ochrony o e-mail, zabezpieczenia osobowe itd. + codziennie nowe aktualizacje bazy wirusów. Nie wiem jak teraz, ale pamiętam jak 2-3 lata temu avast znajdywał wirusy wszędzie, dosłownie wszędzie, nie był za bardzo polecanym antywirusem ![]() Ja od siebie mogę dorzucić COMODO antyvirus, jest darmowy i bardzo fajnie się sprawuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja jestem ciekawy opinii o kaspersky, na pewno mają dobry marketing ale jak jest w praktyce?
-------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linux, pobrałem za darmo jakieś 7 lat temu i mam spokój ![]() Jakbyś miał spokój to bym nie widział w tym momencie jakie masz dane osobowe i hasła. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm...
ciekawe jakie to mam dane osobowe i hasła ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... ciekawe jakie to mam dane osobowe i hasła ![]() Nie no wkręcałem Cię ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
no wiesz ja nie twierdzę że niema wirusów i innego złośliwego oprogramowania pod linuxa, aż tak zidiociały jeszcze nie jestem,
ale ryzyko złapania czegokolwiek po linuxem jest znacznie mniejsze. Korzystam z tego system od dawna, wielu moich znajomych z niego korzysta i jeszcze nie słyszałem żeby ktoś miał problemy ze złośliwym oprogramowaniem. A windows? Prosty przykład, kiedyś zainstalowałem winXp na wirtualnej maszynie(musiałem skorzystać z pewnego programu magazynowego który jest tylko po win), jako że był zainstalowany na komputerze stacjonarnym a ja pracowałem na laptopie łączyłem się przez zdalny pulpit. Jakie było moje zdziwienie gdy po około 4h od instalacji zostałem wylogowany ponieważ zalogował się inny użytkownik ![]() Szybkie odłączenie maszyny od neta, logowanie lokalne, sprawdzenie logów i co ... ktoś się zalogował na zablokowane konto administratora ![]() Oczywiście niema systemów idealnych ale jak na chwilę obecną dla mnie linux przebija windowsa pod niemal każdym względem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko trochę z photoshopem pod Linuxa, ale programista z reguły nie tnie szablonów oraz nie projektuje ich
![]() Ten post edytował mstraczkowski 25.03.2013, 02:16:02 -------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2013 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla Windowsa 8 polecam wbudowanego Windows Defendera w zupełności wystarcza - nie potrzeba zadnych płatnych antywirów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie no wkręcałem Cię ![]() Antywirus na linux potrzebny jest tylko wtedy, gdy dostajesz pliki z windows i nie chcesz, aby zainfekowane rozlazły się dalej ![]() Pokaż mi te set-tysięcy zombie oparte o linux, szczególnie te w których użytkownik nie wykonał procedury "ściągnę, kliknę, wpiszę hasło root i poczekam aż zainstaluje". W porównaniu do windows, na *nix same z sobie się nie pojawiają, bo to po prostu technicznie nie możliwe. edycja: A co do tematu, choć uważam to za akcje spamu... Polecam http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus Ten post edytował !*! 25.03.2013, 14:41:47 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja jestem ciekawy opinii o kaspersky, na pewno mają dobry marketing ale jak jest w praktyce? Kiedyś Kaspersky'ego omijałem szerokim łukiem (chyba bardziej z przekonania), bo wydawał mi się wielka kobyłą. Ale później miałem go w pracy i wszystko ładnie śmigało. Od prawie dwóch lat mam go zainstalowanego na komputerze lokalnym i wszystko ładnie działa. A do tego nie drze mordy co kilka godzin, że się zaktualizował, tylko robi to w tle ![]() Miałem natomiast niemiłą niespodziankę jakiś czas temu po zainstalowaniu najnowszej wersji 2013. Robiłem stronkę z tureckim tłumaczeniem i w formularzu kontaktowym znajdował phishing. O dziwo błąd występował tylko w tureckiej wersji językowej. Do tej pory nie wiem dlaczego. Tak więc Kasperskiego mogę z doświadczenia polecić na 98%. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko trochę z photoshopem pod Linuxa, ale programista z reguły nie tnie szablonów oraz nie projektuje ich ![]() Gimp? W czym on jest gorszy od photoshopa (odnośnie projektowania szablonów)? ![]() Wracając do tematu: Mam już rok Avasta i nie narzekam, to już nie te czasy kiedy każdy plik systemowy był wirusem... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Trudno znaleźć grafika posługującego się gimpem, a nie photoshopem, zresztą większość grafików jakich znam omija linuxa szerokim łukiem, a szkoda.
A jakie są między nimi różnice to nie wiem, to już musiałby zakwestionowac ktoś kto siedzi w grafice. A co do tematu to kiedyś używałem Avira AntiVir i mogłem ją szczerze polecić, nie wiem jak jest aktualnie, rzadko siedzę na windowsie, ale jak już to mam zainstalowane AVG i także na niego nie narzekam. Wcześniej korzystalem z avasta, mogę powiedzieć ze zrobił spory postęp bo pamiętam czasy kiedy jego heurystyka widziała niebezpieczeństwo wszędzie usuwając pliki systemowe, a jego proces można było zwyczajnie zamknąć z poziomu np. innej aplikacji przez co system przestawał być chroniony... -------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.05.2025 - 06:10 |