Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [ajax][symfony] No route found for "GET /getScreenShot"
miccom
post 27.03.2021, 21:37:41
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 420
Pomógł: 7
Dołączył: 7.07.2007
Skąd: Tychy

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cześć.

Walczę z routingiem w symfony.

Mam taki kod w ajax

  1. $.ajax({
  2. type : "POST",
  3. url : "getScreenShot",
  4. data: {image: imageURL},
  5. dataType: "json",
  6. beforeSend: function() {
  7. that.data('inprogress', 1);
  8. },
  9. })


w kontrolerze takie coś:

  1. /**
  2.   * @Route("getScreenShot", name="getScreenShot")
  3. * @param Request $request
  4.   */
  5. public function getScreenShot(Request $request){
  6. // mój kod
  7. }


Ale cokolwiek nie zrobię to do konsoli otrzymuję błąd 404 i info No route found for "GET /getScreenShot"

Jak przygotować routing aby przyjął POST?
Jeśli zmienię w ajax na GET- to dokleja mi zdjęcie do adresu /getScreenShot?image=.... ale skrypt odrzuca połączenie.

Ten post edytował miccom 27.03.2021, 21:38:38


--------------------
Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU!
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 29.03.2021, 09:14:30
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 35 596
Pomógł: 6020
Dołączył: 27.12.2004




To tutaj
* @Route("getScreenShot", name="getScreenShot")
powiedz ze to ma byc jeszcze POST.
Jak? Jestem pewien ze w dokumetnacji masz to opisane


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
miccom
post 29.03.2021, 16:18:41
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 420
Pomógł: 7
Dołączył: 7.07.2007
Skąd: Tychy

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 29.03.2021, 10:14:30 ) *
To tutaj
* @Route("getScreenShot", name="getScreenShot")
powiedz ze to ma byc jeszcze POST.
Jak? Jestem pewien ze w dokumetnacji masz to opisane



Też tak myślałem nosporze...

Dodałem takie coś:
  1. @Route("getScreenShot", name="getScreenShot" methods={"POST"})


Ale niestety, nadal widzę ten komunikat sad.gif





Ten post edytował miccom 29.03.2021, 16:28:11


--------------------
Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU!
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 29.03.2021, 16:28:08
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 995
Pomógł: 1024
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A jak jest w dokumentacji?
Kod
#[Route('/api/posts/{id}', methods: ['GET', 'HEAD'])]
    public function show(int $id)
    {
        // ... return a JSON response with the post
    }


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
miccom
post 29.03.2021, 16:34:17
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 420
Pomógł: 7
Dołączył: 7.07.2007
Skąd: Tychy

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(viking @ 29.03.2021, 17:28:08 ) *
A jak jest w dokumentacji?
Kod
#[Route('/api/posts/{id}', methods: ['GET', 'HEAD'])]
    public function show(int $id)
    {
        // ... return a JSON response with the post
    }


Vikingu, szanuję cię bo wiele razy mi pomogłeś... czy chodzi ci o to ze zapis ma wyglądać tak: methods: ['POST']

Nadal mam ten sam błąd


--------------------
Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU!
Go to the top of the page
+Quote Post
LowiczakPL
post Dzisiaj, 09:57
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 460
Pomógł: 46
Dołączył: 3.01.2016
Skąd: Łowicz

Ostrzeżenie: (0%)
-----


w kontrolerze:
  1. /**
  2. * @Route("/getScreenShot", name="getScreenShot", methods = "POST")
  3. * @param Request $request
  4. */
  5. public function getScreenShot(Request $request)
  6. {}


a w Twigu powinny być tak:

  1. $.ajax({
  2. type : "POST",
  3. url : '{{ path('getScreenShot') }}',
  4. data: {image: imageURL},
  5. dataType: "json",
  6. beforeSend: function() {
  7. that.data('inprogress', 1);
  8. },
  9. })


Ten post edytował LowiczakPL Dzisiaj, 09:59


--------------------
Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 16.04.2021 - 14:08