Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

17 Stron V  « < 14 15 16 17 >  
Reply to this topicStart new topic
> [News System]Cute News
Assan
post 21.05.2008, 18:54:37
Post #301





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 21.05.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, juz po prostu sie zalamuje:(
Gdy probuje sie zalogowac to wyskakuje mi znowu strona logowania i moge se naciskac ile chce a i tak nic... Wiem ze to juz bylo pare razy i przewaznie padala odpowiedz ze to cookies. Ale moim zdaniem mam wszystko wporzadku. No i dzieje sie tak i na Mozilli i na IE.
Go to the top of the page
+Quote Post
szczechu51
post 28.05.2008, 20:50:38
Post #302





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 24.05.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


jeżeli mam plik index.html a nie .php to jak mogę umieścić wygenerowany kod z cutenews ?

Aby wyświetlić swoje newsy, wstaw (kopiuj i wstaw) poniższy kod do swojej strony (*.php):

  1. <?PHP
  2. $number=3;
  3. include("/home/5/2/d/cos/www/cutenews_145_pl_15e/cutenews_145_pl_15e/Instalka/cutenews/show_news.php");
  4. ?>


ponawiam pytanie
Go to the top of the page
+Quote Post
burzyn
post 28.06.2008, 12:21:29
Post #303





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 17.06.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pomocy! jak zawsze moje majstrowanie przy cutenewsie zawsze się źle kończy. Nie wiem co ja mogłem zrobić...Ale gdy przechodzi się do komentarzy powinna sie wyswietlać cała nota a pod nią pole do pisania komenta. A noty w ogóle nie ma. wie ktos co jest nie tak?
moja strona: http://ultimate-madonna.com/

Ten post edytował burzyn 28.06.2008, 16:14:37
Go to the top of the page
+Quote Post
Arktur
post 8.09.2008, 12:24:06
Post #304





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 27.07.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam kilka problemów:

Jak zmienic tło w komentarzach i czcionkę na inną? Bo przez Templates nie działa mi :/

Jak zmienic kolory linków w newsach? Jak wyżej przez templates nie działa :/

I jak dodac polskie znaki w komentarzach? Bo w newsach mam ale komentarze dalej mają krzaczki :/
Go to the top of the page
+Quote Post
Czapol
post 26.09.2008, 23:34:04
Post #305





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 26.09.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


WITAM!!
Mam problem... a więc chciałbym zrobić skrypt logowania na stronie, taki ze jest po prawej stronie strony www (login:,hasło) i jak sie zaloguje pojawia mu się jego menu i przycisk wyloguj. Chciałbym jeszcze żeby po zalogowaniu w komentarzu newsa był odrazu nick zalogowanej osoby i wystarczyło wpisać treść. Z Góry dziękuje i proszę o pomoc...smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
szarlottka
post 28.09.2008, 13:03:01
Post #306





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 28.09.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


mam problem z wstawieniem kodu z instrukcji cutenews. Zrobiłam wszystko wg. instrukcji, ale nie chcą mi sie wyświetlać notki na stronie (www.rbdpoland.cba.pl), chociaż w panelu dodaja się i archiwizują. Zmieniłam CHMOD tak jak kazali. Próbowąłam różnych kodów i nic, notki nadal się nie wyświetlają, nie wiem czemu sciana.gif , może w złym miejscu wstawiam kod ? Prosze o pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
ciepolml
post 5.01.2009, 03:39:09
Post #307





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 18
Pomógł: 2
Dołączył: 12.04.2008
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam.

Czy ktos sie orientuje gdzie w nowej wersji 1.4.X mozna znalezc zakodowany w html szablon do wyswietlania newsów?questionmark.gif
Kiedys znalalzlem w plikach .php i wyrzucilem sobie belke "Posted on" ... i Comments [0] ... by nie bylo jej wogole a teraz za Chiny nie moge znalezc tego ;/
Zalezy mi na tym gdyz nie mam pojecia jak mozna wylaczyc komenatrze by WOGÓLE nie byly widoczne pod skróconymi newsami lub w rozszerzonej tresci i by nie bylo opcji komentowania.
Prosze o pomoc.


--------------------
--- www.NeatGroup.pl ---
Go to the top of the page
+Quote Post
corvel
post 31.01.2009, 12:06:25
Post #308





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 31.01.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zainstalowałem cutenews,wszystko cacy-no prawie wszystko.Otóż napisałem 2 newsy i chce zeby z pliku show_news.php pokazywało newsy w 'newsy.php' -mojej podstroniem,ale nic nie widac-co robie źle??
Kod
<?php # Skrypt 13.5 - index.php
// To jest g3ówna strona witryny.

// Do3?czamy plik konfiguracyjny (z funkcj? obs3ugi b3edów).
require_once ('./includes/config.inc.php');

// Ustawiamy tytu3 strony i do3?czamy nag3ówek HTML.
$page_title = 'PHP i MySQL. Dynamiczne strony WWW.';
include ('./includes/header.html');

// Witamy u?ytkownika (po imieniu, je?li jest zalogowany).
echo '<h4>Witaj';
if (isset($_SESSION['first_name'])) {
     echo ", {$_SESSION['first_name']}!";
}
echo '</h4>';
?>
<?php # Skrypt 13.2 - footer.html
// Ta strona konczy szablon HTML.

// Wy?wietlane 3?cza zale?? od tego, czy u?ytkownik jest zalogowany, czy nie.
// Pokazujemy 3?cza logowania, je?li jest to strona potwierdzaj?ca wylogowanie.
if (isset($_SESSION['user_id']) AND (substr($_SERVER['PHP_SELF'], -10) != 'logout.php')) {
     echo '
        
<?PHP
  include("cutenews/show_news.php");
?>    
';
} else { //  U?ytkownik nie jest zalogowany.
     echo '    Musisz byc zalogowny zeby miec dostep do tego dzialu!';
}
?>
<?php // Do3?czamy plik stopki HTML.

include ('./includes/footer.html');
?>

Piszcie sugestie.
Go to the top of the page
+Quote Post
Buczusiek
post 11.02.2009, 21:42:05
Post #309





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 11.02.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witajcie winksmiley.jpg
Pozwólcie, że też się podłączę:
Jak ograniczyć szerokość tekstu wyświetlanych postów przez CuteNews na stronie? Posty wyświetlane są w jednej z części grafiki i niestety posty te wyłażą, albo jak lepiej powiedzieć, są całkowicie przyklejone do jej prawego boku. Nieładnie to wygląda i rozwala mi stronę.
Innym moim problemem jest spolszczenie CuteNews. Chciałbym chociaż żeby treść 'Posted on 09 Feb 2009 by...' była po polsku. Może ktoś zna spolszczenie? Albo plik odpowiedzialny za język?
CuteNews ver. 1.4.6
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam winksmiley.jpg
Go to the top of the page
+Quote Post
rafalsr
post 25.02.2009, 22:43:38
Post #310





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 41
Pomógł: 0
Dołączył: 6.07.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, już tyle zostało napisane o cutenews w tym wątku, że trudno coś znaleźć ;P

Mianowicie mam taki problem, utworzone mam 2kategorie, newsy ustawione są aby otwierały się na innej stronie przez $PHP_SELF, same nagłówki oraz wiadomość dnia ustawione są na $static = true, a aktualności już nie bo mają się wyświetlać na index.php i tu pojawia się problem.

WD i nagłówki pokazują się bez problemu, a aktualności już nie, nawet jeśli też nastawię na $static = true i podam aby otwierało się na innej podstronie to nic nie daje. Oczywiście jak wstawię wyłącznie kod do aktualności to one się pokazują, lecz jeśli na stronie są te trzy kody to aktualności już nie działają.

Jedyne rozwiązanie jakie znalazłem to wstawienie aktualności w <iframe> (aktualnosci.php) i wtedy jest ok, no ale w takim przypadku już nie widać adresu tych właśnie wiadomości. No więc takie rozwiązanie jest bez sensu...

Na innej stronie, te trzy kody mam wstawione jedno pod drugim i jakoś działa, a w tym przypadku już nie. Jest jakieś rozwiązanie aby to naprawić, jakiś kod czy jakaś przeróbka w kodzie źródłowym cutenewsa?

Będę wdzięczny za pomoc!
Go to the top of the page
+Quote Post
Jarolinho
post 26.02.2009, 18:50:24
Post #311





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 24.07.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam. Zrobilem sobie cute news krok po kroku. Dodaje newsa a na stronie glownej mam cos takiego:

Warning: main(path/to/show_news.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/sites/yoyo.pl/a/l/.../index.php on line 180

Warning: main() [function.include]: Failed opening 'path/to/show_news.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sites/yoyo.pl/a/l/.../index.php on line 180

i nie wiem co zrobic zebym widzial newsy..
oczywiscie w kropkach w adresach jest moj alias ktorego zatuszowalem tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Lion_87
post 26.02.2009, 18:56:15
Post #312





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 849
Pomógł: 120
Dołączył: 15.02.2007
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (10%)
X----


Cytat
nie wiem co zrobic zebym widzial newsy..



no to przetłumacz sobie na polski ten błąd i będziesz wiedział
Cytat
No such file or directory


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
piotrooo89
post 26.02.2009, 19:03:14
Post #313


Newsman


Grupa: Moderatorzy
Postów: 4 005
Pomógł: 548
Dołączył: 7.04.2008
Skąd: Trzebinia/Kraków




lub ma złe chmod'y.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Jarolinho
post 26.02.2009, 19:11:53
Post #314





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 24.07.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


chmody na bank dobre.. nie wiem dlaczego pisze ze nie ma tego katalogu jak jest..

pomozcie plax

Ten post edytował Jarolinho 26.02.2009, 19:25:01
Go to the top of the page
+Quote Post
piotrooo89
post 26.02.2009, 19:26:25
Post #315


Newsman


Grupa: Moderatorzy
Postów: 4 005
Pomógł: 548
Dołączył: 7.04.2008
Skąd: Trzebinia/Kraków




Cytat(Jarolinho @ 26.02.2009, 19:11:53 ) *
chmody na bank dobre..


katalog też ma poprawne nadane chmod'y? nie tylko plik.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Jarolinho
post 26.02.2009, 19:47:34
Post #316





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 24.07.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


ok juz dziala.. mam jeszcze pytanie.. jak zmienic kolor tekstu w cutenewsie questionmark.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
piotrooo89
post 26.02.2009, 19:49:25
Post #317


Newsman


Grupa: Moderatorzy
Postów: 4 005
Pomógł: 548
Dołączył: 7.04.2008
Skąd: Trzebinia/Kraków




pewnie potrzeba to ostylować odpowiednio.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Jarolinho
post 26.02.2009, 19:54:25
Post #318





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 24.07.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a ma ktos cutenewsa po polsku questionmark.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
sharkpl
post 28.02.2009, 14:54:32
Post #319





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 2.09.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


nie wyswietla mi w ogole newsow w example2.php wyskakuje cos takiego:
Cytat
Warning: main(/home/sharkpl/public_html/web/flori/cutenews/data/tpl/Default.tpl) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/sharkpl/public_html/web/flori/cutenews/show_news.php on line 21

Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required '/home/sharkpl/public_html/web/flori/cutenews/data/tpl/Default.tpl' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/sharkpl/public_html/web/flori/cutenews/show_news.php on line 21


Nawet przy pisaniu newsa nie moge zrobic podgladu poniewaz wyskakuje mi cos takiego:
Cytat
Warning: main(./data/tpl/Default.tpl) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/sharkpl/public_html/web/flori/cutenews/inc/preview.mdu on line 8

Warning: main(./data/tpl/Default.tpl) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/sharkpl/public_html/web/flori/cutenews/inc/preview.mdu on line 8

Warning: main(./data/tpl/Default.tpl) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/sharkpl/public_html/web/flori/cutenews/inc/preview.mdu on line 8

Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required './data/tpl/Default.tpl' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/sharkpl/public_html/web/flori/cutenews/inc/preview.mdu on line 8



Nadalem wszystkie CHMODY jak w instrukcji ;/
Go to the top of the page
+Quote Post
piotrooo89
post 28.02.2009, 22:16:39
Post #320


Newsman


Grupa: Moderatorzy
Postów: 4 005
Pomógł: 548
Dołączył: 7.04.2008
Skąd: Trzebinia/Kraków




katalogom też?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

17 Stron V  « < 14 15 16 17 >
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.06.2018 - 08:38