Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

17 Stron V  « < 13 14 15 16 17 >  
Reply to this topicStart new topic
> [News System]Cute News
Qbin2001
post 7.02.2007, 21:47:34
Post #281





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 3.09.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(candy @ 22.01.2007, 18:46:47 ) *
Witam.



chciałabym mieć archiwum newsów na stronie (jak wyżej na obrazku), przepatrzyłam poprzednie strony i dowiedziałam się, że trzeba wstawić ten kod:

  1. <?php
  2.  
  3. $number = 3; //liczba wyswietlanych newsow
  4. $category = "1,5,6" ; //numery kategorii
  5. include("cutenews/show_news.php"); //sciazka dostepu
  6.  
  7. ?>


Tylko problem w tym, że nie wiem gdzie? w pliku default.skin.php? jesli tak to w którym miejscu?
Bardzo proszę o pomoc.



w pliku w którym includujesz newsy -> index.php czy news.php



http://www.cutenews.fora.pl/
Go to the top of the page
+Quote Post
mario_afc
post 13.02.2007, 22:34:08
Post #282





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 13.02.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przedstawiam problem:
Używam Cutenews 1.3.6. Wszystko jest ok, na nic nie narzekam. jednak z powodu natłoku zajęć postanowiłem dołączyć do redakcji nową osobę.
I tu zaczyna się problem. Ponieważ kiedy ja dodaję newsy, wszystko jest ok. Kiedy zas ta nowa osoba wpisuje treść - w newsach na stronie nie wyświetla polskich znaków.

Nie wiem czym to może być spowodowane. Jedyną różnicą jest chyba przeglądarka. Ja używam FF 2.0, zaś druga osoba IE.

O co chodzi?
Jak temu zaradzić?
Go to the top of the page
+Quote Post
arturhalem
post 15.02.2007, 14:08:55
Post #283





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 15.02.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, mam dwa kilka pytań. Dopiero zaczynam przygodę z Cutenews więc jestem w tym trochę ciemny.

1. Z dużym wysiłkiem, ale zainstalowałem polskie znaki, mimo to "ą", "ś", "ź" i tak nie działa.
2. Nie wiem jak wstawić avatar tak żeby notka była obok na całej wysokosci, bo narazie jest tylko jedna linijka obok obrazka, reszta pod.
3. ostatnie, czy mogę w jakiś sposób zastapić te linie pod tytułem i pod komentarzem linią, ale obrazkiem, bardzio proszę o odpowiedź!
Go to the top of the page
+Quote Post
Hanibal
post 15.02.2007, 17:40:33
Post #284





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 15.02.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


arturhalem odwiedź forum forum cutenews, tam znajdziesz spolszczoną najnowszą wesję skryptu. I pewnie znajdziesz odpowiedź na nurtujące Cię pytania. PZDR
Go to the top of the page
+Quote Post
judge00
post 22.02.2007, 00:50:55
Post #285





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 20.11.2004
Skąd: Hell

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Error
Taki mam błąd i nie wiem gdzie to zmienić w kodzie...


--------------------
I don't fear computers. I fear the lack of them.
Go to the top of the page
+Quote Post
zein
post 28.02.2007, 15:54:04
Post #286





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 18
Pomógł: 0
Dołączył: 9.02.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A ja mam pytanie odnosnie tego iz chcialbym aby krotka wiadomosc byla wyswietlana w jednym divie natomiast dluga juz w innym... inaczej mowiac zeby lista newsow byla gdzie indziej wyswietlana niz dlugi news...

www.zdroje.szczecin.pl/zdroje

-> tutaj wg http://cutephp.com/forum/index.php?showtop...amp;#entry87040 co tutaj pisali zrobilem no i troche dziala troche nie...

widac na linku wyzej winksmiley.jpg

moze ktos pomoc jak to zrobic?

Ten post edytował zein 28.02.2007, 15:54:25
Go to the top of the page
+Quote Post
lukaszz
post 26.03.2007, 14:56:27
Post #287





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 15
Pomógł: 0
Dołączył: 27.01.2006

Ostrzeżenie: (10%)
X----


Witam
Na stronie mam umeszczony poniższy kod:
  1. <?PHP
  2.  $number = "1";
  3.  include("update/show_news.php");
  4. ?>

Wszystko wyświetla się prawidłowo, tzn. tytuł oraz opis.

Jestem ciekaw czy można jakimś kodem wyciągnać tytuł i umieścić ten kod w tagach <title>?</title> w sekcji head.
Przykładowo chodzi o taki efekt jak na tym forum, w górnym niebieskim pasku wyświetla się obecnie:
<title>Forum PHP.pl -> Odpowiadanie w [News System]Cute News</title>
Go to the top of the page
+Quote Post
mhl
post 7.05.2007, 00:14:02
Post #288





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 6.05.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


skoro na licencji GPL to dlaczego mam płacić za CuteNews, domyslam się, że jeśl nie zarejestruje to po jakimś czasie wysle info do autora a ten może zablokowac skrypt czy coś w tym style gdybym usunął wpis czyjego jest on autorstwa
Go to the top of the page
+Quote Post
dag_all
post 15.05.2007, 12:43:08
Post #289





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 15.05.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, mam mały problem z cute newsem v1.4.5 pl 15e. Mianowicie gdy próbuję wejść do menadżera obrazków wyskakuje:
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/k06_c/phantom/.homepage/cutenews/inc/images.mdu on line 1117" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Nie bardzo wiem, w czym tkwi to 'niespodziewane zakończenie', bo z tego co mi wiadomo raczej nikt nie miał tego typu problemu. Gwoli ścisłości nie grzebałam i nie zmieniałam nic w plikach.
Proszę o pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post
klam
post 4.06.2007, 15:45:05
Post #290





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 4.06.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


mam problem z Cute News kto sie na tym zna niech do mnie napisze na gg 8769466
Go to the top of the page
+Quote Post
sopoopole
post 10.06.2007, 16:43:45
Post #291





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 10.06.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witajcie ..
Pytanie do tych bardziej wtajemniczonych ..

1. Mam na stronie w kilku rzędach ( 3 ) system news'ów i pytanie jest tego typu ..

Jak przekierować każdego z tych news'ów do osobnego okna na innej stronie ..
przykład :

dziennikwilenski.lt

Ponoć jest to bardzo trudne ..próbowałem już skorzystać z rady kogoś z innego forum ..
Ale nie wypaliło ..

To gdzieś ponoć w pliku show.inc.php ..przeróbka ścieżek związanych z {full-link} ..

....
Poza tym ten skrypt jest bardzo prostacki i można by mu było zarzucić wiele słabych punktów ale nie wiątpliwie jeden ma nie do podważenia ..jest za darmo ..

Ciekaw jestem czy tu znajdą się prawdziwie fachowcy od PHP ..?

z góry dziękuję za uwagę ..acha i za ewentualną poprawną podpowiedź ..

tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
drummer_girl
post 5.07.2007, 08:32:13
Post #292





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 5.07.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


POMOCY! Ściągnełam CuteNews 1.4.5. Dobra. I co dalej?questionmark.gif Czytałam wcześniejsze instrukcje ale ciemna z tego jestem. Teraz próbuje wgrać to na serwer. Ale nie wiem co to jest ten CHMOD 777?questionmark.gif Powiedzcie mi prosze, jak ktoś wie! I jak go sie uzywa. sad.gif sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Real
post 23.07.2007, 09:51:53
Post #293





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 19
Pomógł: 0
Dołączył: 8.05.2007
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


DreeD - najpierw tworzysz sobie jakieś 2 kategorie.
A później na pierwszej stronie gdzie chcesz miec newsy wklejasz:
  1. <?php
  2. $number = "Ilość_wyświetlanych_newsów";
  3.  $category = "numer_pierwszej_kategorii";
  4.  include("ścieżka_do/show_news.php");
  5. ?>


A na drugiej stronie wklejasz:
  1. <?php
  2. $number = "Ilość_wyświetlanych_newsów";
  3.  $category = "numer_drugiej_kategorii";
  4.  include("ścieżka_do/show_news.php");
  5. ?>
Go to the top of the page
+Quote Post
sami116
post 16.09.2007, 21:21:41
Post #294





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 3
Pomógł: 0
Dołączył: 2.09.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam mam pyt jak zrobić żeby na stronce było np 10 niusów potem pod spodem [2] i tak dalej da sie prosze o pomoc!!! i gdize to wstawić bo jestem początkującym
Go to the top of the page
+Quote Post
Lilian
post 20.11.2007, 14:53:44
Post #295





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 20.11.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hej jestem nowa na tym forum i w ogole ze stronami www itp.Mam prablem,jak juz pisalam jestem nowa i dopiero sie ucze,moglby mi ktos powiedziec jak dodaje sie newsy na stronie?Przepraszam jezeli to nie w tym temacie.
Go to the top of the page
+Quote Post
Demoneos
post 26.02.2008, 20:27:50
Post #296





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 149
Pomógł: 0
Dołączył: 26.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy dodawanie treści + logowanie i rejestracje w Cute News, sprawdzą się w przypadku dużego serwisu (np. społecznościowego)?

Czy znacie jakieś popularne strony oparte na Cute News?

Ten post edytował Demoneos 26.02.2008, 20:30:55


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
.radex
post 6.03.2008, 22:23:16
Post #297





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 657
Pomógł: 125
Dołączył: 29.04.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie sądzę. Jeśli ktoś robi coś poważnego to wysili się godzinę na napisanie sprawnego i w pełni funkcjonalnego (a dopasowanego do potrzeb) systemu newsowego.



piotrd - spróbuj za pomocą str_replace pozamieniać polskie znaki ANSI na ich UTF-owskie odpowiedniki... Tak jest najprościej, ale można to zrobić lepiej.


--------------------
blog | Tadam — minutnik do Pomodoro na Maka :)
Go to the top of the page
+Quote Post
Kajek
post 17.03.2008, 14:07:25
Post #298





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 15.03.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, mam problem, przy logowaniu do cutenewsa nad miejscem do pisania loginu i hasła mam coś takiego :
select, option, textarea, input { BORDER-RIGHT: #808080 1px solid; BORDER-TOP: #808080 1px solid; BORDER-BOTTOM: #808080 1px solid; BORDER-LEFT: #808080 1px solid; COLOR: #000000; FONT-SIZE: 11px; FONT-FAMILY: Verdana; BACKGROUND-COLOR: #ffffff } a:active,a:visited,a:link {color: #446488; text-decoration: none; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 8pt;} a:hover {color: #00004F; text-decoration: none; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 8pt; } a.nav:active, a.nav:visited, a.nav:link { color: #000000; font-size : 10px; font-weight: bold; font-family: verdana; text-decoration: none;} a.nav:hover { font-size : 10px; font-weight: bold; color: black; font-family: verdana; text-decoration: underline; } .header { font-size : 16px; font-weight: bold; color: #808080; font-family: verdana; text-decoration: none; } .bborder { background-color: #FFFFFF; border: 1px #A7A6B4 solid; } .panel {-moz-border-radius: .3em .3em .3em .3em; border: 1px dotted silver; background-color: #F7F6F4;} BODY, TD, TR {text-decoration: none; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 8pt; cursor: default;} -->

I normalnie się loguje lecz gdy się zaloguje i chcem coś zmienić znów mnie wyzuca, CO ŹLE ZROBIŁEM?
Go to the top of the page
+Quote Post
kosa351
post 18.03.2008, 11:56:00
Post #299





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 20
Pomógł: 0
Dołączył: 21.12.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zmiana kodu w funkcji insert image
Witam,
chciałem trochę dodać funkcję dodawania obrazków. W swoim systemie newsów dodałem sobie "lytebox" i chciałbym aby to przez niego otwierały się zdjęcia. Dlatego chciałem zmodyfikować lekko panel dodawania zdjęć.
Chciałbym aby po uploadzie obrazka, klikam na linka i do kodu zamiast
Kod
<img border="0" align="none" alt="" src="http://adres.com/upimages/obrazek.jpg"><

dodawał się kod
Kod
<a href="http://adres.com/upimages/obrazek.jpg" rel="lytebox" title="TUTAJ WPISZ NAZWE ZDJECIA">
<img src="adres.com/upimages/obrazek.jpg" alt="TUTAJ WPISZ NAZWE ZDJECIA"
   width="200" height="150" style="padding: 0px 5px 5px 0px; border: 0px; float:left;" /></a>

Próbuje coś motać w pliku images.mdu, ale zbytnio mi nie wychodzi...
Jak to ugryźć?
Go to the top of the page
+Quote Post
drago88
post 7.04.2008, 09:40:27
Post #300





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 7.04.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, mam problem z polskimi znakami w Cutenews (w każdej wersji) wiem o tym, że należy zmienić kodowanie itd., ale polskie znaki i tak się nie wyświetlają. Sprawdziłem spolszczoną przeze mnie wersję cutenewsa na innym serwerze i co ciekawe tam wszystko działa jak należy - są polskie znaki. Gdy tą samą wersję instaluje na płatnym serwerze (amm.net.pl) zamiast ążł itd są krzaczki.. możecie mi doradzić, co zrobić w takiej sytuacji?
Go to the top of the page
+Quote Post

17 Stron V  « < 13 14 15 16 17 >
Reply to this topicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20.06.2018 - 16:22