Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

17 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [News System]Cute News
DreeD
post 10.05.2004, 11:14:49
Post #1





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "Cute News"
Go to the top of the page
+Quote Post
wer4
post 30.09.2004, 22:49:14
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 30.09.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
Jeśli chodzi o skrypt Cute News to czy ktoś mógłby mi to przetłumaczyć na Polski? Albo najlepiej wytłumaczy swoimi słowami jak go załadować na swoją stronke.

1) Create a directory on your server ( e.g. cutenews )
2) Upload the content of the cutenews.1.3.1.zip to the directory you created in step 1
3) Now You must CHMOD the the file cutenews/index.php to 777 and directory cutenews/data/ and all files and
folders under the data/ directory must be also chmod'ed to 777.
4) Finally, go to http://yoursite.com/cutenews/index.php with you favorite browser and fallow the instructions.

Z góry thx
Go to the top of the page
+Quote Post
party
post 1.10.2004, 13:56:07
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 131
Pomógł: 0
Dołączył: 19.08.2003
Skąd: Bydgoszcz

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(wer4 @ 2004-09-30 23:49:14)
1) Create a directory on your server ( e.g. cutenews )
2) Upload the content of the cutenews.1.3.1.zip to the directory you created in step 1
3) Now You must CHMOD the the file cutenews/index.php to 777 and directory cutenews/data/ and all files and
folders under the data/ directory must be also chmod'ed to 777.
4) Finally, go to http://yoursite.com/cutenews/index.php with you favorite browser and fallow the instructions.

1. Stwórz jakiś katalog na swoim serwerze (np. cutenews)
2. Wrzuć do niego zawartość pliku cutenews.1.3.1.zip.
3. Nadaj prawa CHMOD 777 dla pliku cutenews/index.php, katalogu cutenews/data/ i dla wszystkich plików w katalogu /data/.
4. Wejdź pod adres http://yoursite.com/cutenews/index.php i postępuj zgodnie z instrukcjami.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Laston
post 14.10.2004, 14:28:28
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 14.10.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam!!!
Nie moge uruchomić tego skryptu. Jestem całkiem zileony sadsmiley02.gif exclamation.gif! Pomóżcie!!!
Najlepiej wytłumaczcie mi wszystko od początku co mam robić!!!
Go to the top of the page
+Quote Post
skiner
post 14.10.2004, 20:25:19
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 14.10.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam... mam b. wielki problem.. i prosiłbym o pomoc. Mianowicie:
Mam zainstalowane dwa systemy cutenews jeden w katalogu "cutenews" a drugi w katalogu "kat". System z katalogu "kat" czyta "short story" z właściwego pliku ale jesli chcę kliknąć w "czytaj dalej" lub "komentarze" wyświetla mi sie komunikat "Can not find an article with id: 1090228158" który oznacza że nie może znaleźć newsa o danym identyfikatorze ponieważ czyta go z katalogu "cutenews" czyli pierwszego systemu, a tam w pliku news.txt nie ma przecież tego newsa bo to sa dwa oddzielne systemy. Próbowałem już różnych sposobów. ingerowałem w kod php, istalowałem różne wersje Cutenews'a, itp nic nie pomaga... może Wy macie jakieś pomysły?? POMOCY!!
Go to the top of the page
+Quote Post
sirrus
post 17.10.2004, 20:27:42
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 16.10.2004
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Gwoli ścisłości - na stronie masz wyświetlone newsy, tematy czy tam cokolwiek zarówno z jednego CN, jak i drugiego? Jeśli tak to niespecjalnie to zadziała.

Laston --> Przeczytaj instrukcje. CuteNews jest chyba najmniej problemowym skryptem, jaki kiedykolwiek widziałem. Wrzucasz na serwer, jeśli na lokalny to dalej, a jeśli inny to zmieniasz uprawnienia odpowiednich plików, później wczytujesz główną stronę z katalogu CuteNews i ... system się instaluje. Wszystko.

Ten post edytował sirrus 17.10.2004, 20:29:09


--------------------
pozdrawiam
wojtek obst
wojtek obst blog - webmastering, PHP, środowisko .NET, AJAX
Go to the top of the page
+Quote Post
ewick
post 22.10.2004, 14:45:01
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 20.10.2004
Skąd: Otwock, aktualnie Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam wszystkich smile.gif
Zainstalowałam sobie sysytem Cute News na swoim komputerze, w celu sprawdzenia, czy to jest wogole to o co mi chodzi. Z grubsza tak.. Mam pytanie, czy newsy z tego systemu moge umiescic na jakiejs konkretnej stronce, jestem poczatkujaca w tej dziedzinie, dla was moze to glupie pytanie...
ale prosze o pomoc.
Chce po prostu, zeby strona miala swoj osobisty charakter, ale system newsew bardzo ulatwilby mi prace. Nie bardzo wiem, co dalej z tym Cute News zrobic sad.gif

pomocy!!!!


ewick

Edytuję, ponieważ sobie poradziłam z instalacją, jak się bliżej zagłębiłam, mam pyatnie odnośnie polskich czcionek w newsach. Jak zrobić w prosty sposób, żeby były prawidłowo wyświelane??

Ten post edytował ewick 22.10.2004, 18:14:22
Go to the top of the page
+Quote Post
ADeM
post 23.10.2004, 11:23:15
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 455
Pomógł: 69
Dołączył: 23.10.2004
Skąd: Oświęcim

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A w dodawaniu newsa jest takie pole żeby dodać avatar który będzie koło newsa co mam tam wpisać bo jak wpisuje url np: http://www.tkus.org/adam/banner2.jpg to mi nic koło newsa nie dodaje sadsmiley02.gif


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
ewick
post 24.10.2004, 18:18:10
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 20.10.2004
Skąd: Otwock, aktualnie Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Swoj obrazek powinienes najpierw dodac w panelu administracyjnym w zakladce Options/ Manage uploaded images. i dopiero potem podajesz prawidlowy link do obrazka:
http://www.adrestwojejstrony.pl/cutenews/u...ges/banner2.jpg
(przepraszam, tam wyzej powinno byc "upimages/baner2.jpg" po edycj wuskakuja ... )


to nie koniec.
W edycji Templates musisz wpisac {avatar} w miejscu, gdzie chcesz go umieścić
np. w activ news albo w full story...
pozdrawiam
- coraz bardziej obyta z Cute News - Ewick

Ten post edytował ewick 24.10.2004, 18:31:12
Go to the top of the page
+Quote Post
ADeM
post 24.10.2004, 18:35:30
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 455
Pomógł: 69
Dołączył: 23.10.2004
Skąd: Oświęcim

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a jak pozwolic normalnemu uzytkownikowi na wstawianie obrazka do newsa??


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
ewick
post 24.10.2004, 21:58:13
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 20.10.2004
Skąd: Otwock, aktualnie Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


no, to zalezy od tego, za kogo uważasz normalnego użutkownika winksmiley.jpg
są przecież 4 poziomy użytkowników:
1. administrator (może wszystko, w tym może wstawiac "njusy" i edytować newsy swoje i innych )
2. edytor (może tylko wstawiac "njusy" i edytować newsy swoje i innych )
3. dziennikarz (może wstawiac newsy ale edytowac tylko swoje
4. komentator (tylko komentuje winksmiley.jpg )


"Administrator : have full access and privilegies
Editor : can add news and edit others posts
Journalist : can only add and edit own news
Commenter : only post comments"

Normalny to który dla ciebie??

Każdy oprócz komentatora może do newsów wstawiać obrazki.
a tak serio to masz z prawej strony w zakladce Add News ( nad emotikonkami) link [insert image], kliknij i zobacz, oprócz tego bardzo przydatne [quick tags], klikaj i sprawdz co tam dają winksmiley.jpg
Go to the top of the page
+Quote Post
ADeM
post 25.10.2004, 12:55:02
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 455
Pomógł: 69
Dołączył: 23.10.2004
Skąd: Oświęcim

Ostrzeżenie: (0%)
-----


wielkie dzieki...


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
sirrus
post 26.10.2004, 10:00:40
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 16.10.2004
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pamiętajcie żeby dodać w swojej używanej skórce (w katalogu skins) deklarację polskich znaków w ISO, bo będziecie mieli krzaczki.

Ja się trochę już też obyłem na CN, więc również mogę na parę pytań odpowiedzieć, więc śmiało.


--------------------
pozdrawiam
wojtek obst
wojtek obst blog - webmastering, PHP, środowisko .NET, AJAX
Go to the top of the page
+Quote Post
ewick
post 26.10.2004, 14:55:56
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 20.10.2004
Skąd: Otwock, aktualnie Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


juz dodalam iso wczesniej, bo krzaki to paskudna sprawa
a teraz nie wiem czemu u mnie nie widac linkow: next previous??
jak zadeklarowac ze mam wiecej niz jedna stronke z newsami??
Go to the top of the page
+Quote Post
ADeM
post 26.10.2004, 19:40:00
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 455
Pomógł: 69
Dołączył: 23.10.2004
Skąd: Oświęcim

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Właśnie jak podzielić newsy na strony?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
sirrus
post 27.10.2004, 17:55:57
Post #16





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 16.10.2004
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Poprzez zmienną $number, tyle że zauważyłem że nie działa to to przy innym template niż deafult (a default jak wiadomo nie piszemy).

Więc :
Kod
$number = "30";
include('show_news.php');


To 30 można sobie zmienić oczywiście na dowoloną ilość, chodzi tylko o zasadę.

Ten post edytował sirrus 27.10.2004, 17:56:38


--------------------
pozdrawiam
wojtek obst
wojtek obst blog - webmastering, PHP, środowisko .NET, AJAX
Go to the top of the page
+Quote Post
ewick
post 27.10.2004, 18:05:33
Post #17





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 20.10.2004
Skąd: Otwock, aktualnie Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


o dziala, dziala, na wlasnym templacie tez mi dziala smile.gif
dziekuje smile.gif

Ten post edytował ewick 27.10.2004, 18:06:45
Go to the top of the page
+Quote Post
ADeM
post 27.10.2004, 20:50:18
Post #18





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 455
Pomógł: 69
Dołączył: 23.10.2004
Skąd: Oświęcim

Ostrzeżenie: (0%)
-----


winksmiley.jpg Wielkie, Gigantyczne, Niewyobrażalne Dzięki Wam wszystkim exclamation.gif!!!!!!! winksmiley.jpg


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
luksky
post 17.11.2004, 22:49:40
Post #19





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 17.11.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


hej,
mam mały problekik,chodzi o to ze zainstaolowałem skrypcik,i niby wszystko spoko ale jak sie zaloguje i chcem dodac newsa albo zrobic cokolwiek to mnie wywala do logowania i tak w kołko cały czas.moge sie tylkow ylogowac
pomocy
please sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
sirrus
post 18.11.2004, 09:24:01
Post #20





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 16.10.2004
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


hmm... przede wszystkim musisz zajrzeć jakie są ustawienia cookies Twojej przeglądarki, jeśli to IE może być problem - po prostu zmniejsz sobie poziom bezpieczeństwa.

Ja miałem coś podobnego w pewnym momencie (obecnie CuteNews hula, aż miło), i nie wiedziałem jak rozwiązać problem. Spróbuj wyłączyć wbudowany w Windows firewall jeśli takowy posiadasz.

W każdym razie to na pewno nie problem skryptu, lecz konfiguracji Twojego oprogramowania.


--------------------
pozdrawiam
wojtek obst
wojtek obst blog - webmastering, PHP, środowisko .NET, AJAX
Go to the top of the page
+Quote Post

17 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
5 Użytkowników czyta ten temat (5 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20.06.2018 - 16:23