Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [zlece] skrypt do robienia printscreen
anndrzej97
post 6.10.2011, 14:15:27
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 6.10.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zlece napisanie skryptu w php do robienia printscreenow, skrypt musi dzialac pod serwerem ktory jest na linux
lub zlece przerobienie skryptu, ktory jest ogolnie dostepny w sieci do robienia printscreen ale działa tylko pod serwerem windows w taki sposob aby dzialal rowniez pod linuxem

osoby zainteresowane prosze o kontakt
andrzej.kmita(malpa)o2.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
gargamel
post 6.10.2011, 14:33:40
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 278
Pomógł: 35
Dołączył: 25.06.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


skrypt w php do robienia printscreenow - brzmi ciekawie...
Go to the top of the page
+Quote Post
ShadowD
post 6.10.2011, 14:49:32
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 333
Pomógł: 137
Dołączył: 25.03.2008
Skąd: jesteś??

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie wiem jak jest pod linux'em, ale w win jak masz najwyższe uprawnienia to jest do tego jakaś komenda/funkcja*. haha.gif

Ten post edytował ShadowD 6.10.2011, 14:50:07


--------------------
Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube

Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince
Go to the top of the page
+Quote Post
darko
post 6.10.2011, 14:54:23
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 885
Pomógł: 463
Dołączył: 3.10.2009
Skąd: Wrocław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


~anndrzej97 mógłbyś podać link do tego skrypty,u co robi screeny pod windowsem?

Ten post edytował darko 6.10.2011, 14:54:56


--------------------
Nie pomagam na pw, tylko forum.
Go to the top of the page
+Quote Post
lobopol
post 6.10.2011, 15:10:23
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 729
Pomógł: 346
Dołączył: 4.04.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


darko na windowsie jest po prostu funkcja http://stackoverflow.com/questions/757675/...4526834#4526834
Pod linuksem można to zrobić tylko jeżeli masz dedyka (dwa wyjścia zewnętrzna aplikacja lub zmodyfikowana biblioteka gd, co do drugiego kiedyś widziałem, ale nie testowałem więc ciężko powiedzieć)


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
darko
post 6.10.2011, 15:16:01
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 885
Pomógł: 463
Dołączył: 3.10.2009
Skąd: Wrocław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Aa, przez COM, tak myślałem, dzięki. Jeśli więc nie da się w inny sposób tego zrobić w php niż za pomocą COM, to obawiam się, że nikt się nie podejmie napisania portu COM na linuksa, zwłaszcza tylko po to, żeby móc zrobić prtScr ;-/


--------------------
Nie pomagam na pw, tylko forum.
Go to the top of the page
+Quote Post
anndrzej97
post 6.10.2011, 16:21:17
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 6.10.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


czyli mowicie ze pod serwerem linuxowym nie da sie tego zrobic ?
Go to the top of the page
+Quote Post
peter13135
post 6.10.2011, 16:21:56
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 447
Pomógł: 191
Dołączył: 26.03.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


da się, ale nie jest to takie łatwe. Poza tym, zacznijmy od tego, ile płacisz biggrin.gif


--------------------
:)
Go to the top of the page
+Quote Post
anndrzej97
post 6.10.2011, 16:23:46
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 6.10.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


jesli chcesz sie podjac tego zlecenia to sam musisz je wycenic
Go to the top of the page
+Quote Post
lobopol
post 6.10.2011, 16:36:46
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 729
Pomógł: 346
Dołączył: 4.04.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy to mają być pełnowymiarowe screeny czy miniatury, czy serwer to dedyk na którym można wgrać dodatkowe oprogramowanie czy wirtual? No i jaki czas na przygotowanie?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
galileox86
post 6.10.2011, 18:12:18
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 59
Pomógł: 9
Dołączył: 16.06.2007
Skąd: Bytom

Ostrzeżenie: (0%)
-----


2000 zl netto i lecimy z koksem biggrin.gif


--------------------
Odpowiedziałem? Pewnie streamuję http://livecoding.tv/galileoprime.

Chcesz abym odpowiedział właśnie na Twoje pytanie? Napisz do mnie wiadomość prywatną, prócz odpowiedzi możesz zobaczyć jak rozwiązuję Twój problem.
Go to the top of the page
+Quote Post
ShadowD
post 6.10.2011, 18:28:30
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 333
Pomógł: 137
Dołączył: 25.03.2008
Skąd: jesteś??

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
2000 zl netto i lecimy z koksem biggrin.gif


Ja bym się tak nie śpieszył z wyceną, da Ci wirtuala i każe za te 2 000+ napisać skrypt i co mu powiesz? snitch.gif


--------------------
Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube

Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince
Go to the top of the page
+Quote Post
anndrzej97
post 6.10.2011, 21:49:39
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 6.10.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


najlepiej jakby to chodzilo na serwerze wspoldzielonym, pełnowymiarowe screeny
Go to the top of the page
+Quote Post
darko
post 6.10.2011, 21:59:45
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 885
Pomógł: 463
Dołączył: 3.10.2009
Skąd: Wrocław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Na wirtualu będzie ciężko, jeżeli w ogóle możliwe do wykonania, a to głównie ze względu na liczne ograniczenia.


--------------------
Nie pomagam na pw, tylko forum.
Go to the top of the page
+Quote Post
bossmaster
post 28.12.2021, 09:02:38
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 28.12.2021

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A gdzie ten print screen ma być robiony; po stronie klienta, czy serwera - i po co Ci screen z serwera ? Której konsoli ma dotyczyć screen ? czy poprostu aktywnej konsoli ? Czy Ty chcesz się włamać na serwer ?
Go to the top of the page
+Quote Post
ohm
post 28.12.2021, 11:32:15
Post #16





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 567
Pomógł: 136
Dołączył: 22.12.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


No no, złota łopata sie należy, odpowiadać po 10 latach biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 28.01.2022 - 03:19