Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Strony znikają, PHP + IE = kłopoty?
BugTomek
post 17.05.2005, 08:38:13
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 23
Pomógł: 1
Dołączył: 24.04.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam problem ze skryptem polegający na tym, że pod Internet Explorerem często zdarza się, że strony się w ogóle nie pojawiają - nie to, że nie można było znaleźć strony, czy coś w tym stylu - po prostu biały ekran i pustka w źródle. Wystarczy dać odśwież i wszystko jest w porządku. Dzieje się tak jedynie pod IE, czy ktoś orientuje się co może być tego przyczyną: sesje, Smarty, czas wykonania skryptu, serwer?
Go to the top of the page
+Quote Post
revyag
post 17.05.2005, 09:23:55
Post #2





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 2 258
Pomógł: 16
Dołączył: 21.09.2004
Skąd: Kielce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Miałem taki problem jak korzystałem z ramek na stronie i z sesji. Chodziło o ustawienie kodowania.
Jak wywaliłem
  1. <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
to było wszystko ok.
Żeby mieć kodowanie wysyłałem odpowiednie nagłówki przy użyciu header.


--------------------
-------------

------
Go to the top of the page
+Quote Post
mike
post 17.05.2005, 09:25:14
Post #3





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 7 494
Pomógł: 302
Dołączył: 31.03.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(BugTomek @ 2005-05-17 08:38:13)
(...) czy ktoś orientuje się co może być tego przyczyną (...)?

IE
Go to the top of the page
+Quote Post
sobstel
post 17.05.2005, 10:04:07
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 853
Pomógł: 25
Dołączył: 27.08.2003
Skąd: Katowice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


jest to bug IE, ktory czasami wysyla niepoprawne naglowki. problem zreszta na forum pojawia sie srednio co 2-3 tygodnie wiec przeszukaj archiwum forum.

@revyag, gdzie wiec teraz ustawiasz kodowanie strony?


--------------------
"If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org
Go to the top of the page
+Quote Post
BugTomek
post 17.05.2005, 10:10:47
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 23
Pomógł: 1
Dołączył: 24.04.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(revyag @ 2005-05-17 09:23:55)
Miałem taki problem jak korzystałem z ramek na stronie i z sesji. Chodziło o ustawienie kodowania.
Jak wywaliłem
  1. <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
to było wszystko ok.
Żeby mieć kodowanie wysyłałem odpowiednie nagłówki przy użyciu header.

Faktycznie, tu tkwił problem - ale okazało się, że nie trzeba wywalać tego znacznika meta z HTMLa a jedynie wysłać takie samo kodowanie za pomocą funkcji header(). Można to też ustawić na serwerze zapewne.
Dzięki.
Cytat(sopel)
@revyag, gdzie wiec teraz ustawiasz kodowanie strony?

Pewnie w php:
  1. <?php
  2. header(&#092;"Content-Type: text/html; charset=UTF-8;\");
  3. ?>


Ten post edytował BugTomek 17.05.2005, 10:12:09
Go to the top of the page
+Quote Post
revyag
post 17.05.2005, 10:26:09
Post #6





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 2 258
Pomógł: 16
Dołączył: 21.09.2004
Skąd: Kielce

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Robię tak jak napisał BugTomek.


--------------------
-------------

------
Go to the top of the page
+Quote Post
sobstel
post 17.05.2005, 10:42:18
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 853
Pomógł: 25
Dołączył: 27.08.2003
Skąd: Katowice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(revyag @ 2005-05-17 10:26:09)
Robię tak jak napisał BugTomek.

super, dzieki za info. wczesniej rozwiazywalem ten problem przez odpoweidnie wywolanie session_cache_limiter, ale dobrze znalezc prostsze rozwiazanie ;-)


--------------------
"If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25.01.2021 - 05:14