Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> [MySQL][PHP] Stronicowanie
mrk9109
post 14.02.2018, 12:18:24
Post #21





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 266
Pomógł: 1
Dołączył: 4.06.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzięki jestem na tel nie załadowalo już mi tego wieczorem po pracy zmienię to i rozpoczynam kolejna lekcje 😊 mam jeszcze jedno pytanie chodzi o pętle for czy ja mogę ją dać np w echo ? Chodzi mi o to by ją cała wyśrodkowac
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 14.02.2018, 12:22:40
Post #22





Grupa: Moderatorzy
Postów: 33 598
Pomógł: 5490
Dołączył: 27.12.2004




Zacznij prosze uzywac kropek i przecinkow bo ciezko sie czyta twoje posty.

Co do pytanie to nie rozumiem o co ci chodzi.


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 14.02.2018, 12:25:27
Post #23





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 747
Pomógł: 795
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zacznij nadawać jakieś klasy swoim elementom i trochę bardziej semantyczne. Stylowanie robi się w CSS. Swoją drogą:
$str = (int) $_GET['str'] ?? 1;

Ten post edytował viking 14.02.2018, 12:26:07


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
mrk9109
post 17.02.2018, 11:01:44
Post #24





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 266
Pomógł: 1
Dołączył: 4.06.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam jeszcze inne pytanie jak chciałem zrobić to samo w adminie to wywala mi

Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function fetch_assoc() on string in C:\Users\PC_ACER\xampp\htdocs\system\admin\admin.php:13 Stack trace: #0 {main} thrown in C:\Users\PC_ACER\xampp\htdocs\system\admin\admin.php on line 13

  1. $zapytanie = $polaczenie->query("SELECT typ FROM uzytkownicy WHERE login = '". $_SESSION['login']."';");
  2.  
  3. while($db = $zapytanie -> fetch_assoc() ) {
  4.  
  5. $login = $_SESSION['login'];
  6. $typ=$db['typ'];
  7. $warunekT="admin";
  8.  
  9. if ($typ == $warunekT) // Sprawdzanie czy uzytkownik to admin
  10. {
  11. include("_start_admin.php");
  12. }
  13. else
  14. {
  15. header('Location: brakdostepu.php');
  16. }
  17. }


Jak inaczej to połączyć ?

robi to jak użyje w news`ach

while($db = mysqli_fetch_array($wynik) )
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 17.02.2018, 11:39:47
Post #25





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 747
Pomógł: 795
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A ty dalej var_dump nie potrafisz używać?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
mrk9109
post 17.02.2018, 12:53:03
Post #26





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 266
Pomógł: 1
Dołączył: 4.06.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jest użyty ale nie w tym kodzie to był jeden z pierwszych już sobie poradziłem co wywoływało błąd
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.02.2018 - 00:29