Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

5 Stron V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
> [Forum]Invision Power Board
Tom:-)
post 26.08.2007, 22:38:26
Post #81





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 281
Pomógł: 0
Dołączył: 25.03.2007
Skąd: Globalna wioska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A to furum jest na licencji standardowej czy biznesowej??Raz piszesz że nie trzeba wykupywać licencji co pół roku ale wtedy nie masz dostępu do modyfikacji i nowszych wersji a teraz piszesz że:
Cytat(kwiateusz @ 16.08.2007, 17:00:16 ) *
ale brak licencji to piractwo


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz
post 27.08.2007, 01:20:42
Post #82


Admin Techniczny


Grupa: Administratorzy
Postów: 2 069
Pomógł: 93
Dołączył: 5.07.2005
Skąd: Olsztyn




pisałem ze to forum ma sponsoring od ipsu zresztą zapewne jest dożywotnia, a kiedyś takie były

jak raz zapłacisz za licencje to potem możesz sobie forum używać do woli i upgradowac przez te pół roku, po pół roku dalej możesz używać tyko nie możesz upgradowac i nie masz dostępu do modów na ipsbeyound.com

a o piractwo mi chodziło jak pliki forum skombinujesz z innego źródła niż producent smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Tom:-)
post 27.08.2007, 18:31:52
Post #83





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 281
Pomógł: 0
Dołączył: 25.03.2007
Skąd: Globalna wioska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


No ale mnie chodziło nie o sponsoring tylko o wersję która jest na tym forum bosą 2. Ale mniejsza o to.
A czy czyste forum jest dobrze wyposażone czy trzeba je udoskonalać? Modyfikacje w IPB polegają na kopiowaniu plików na serwer czy trzeba zmieniać je w kodzie źródłowym pliku? Pytam się bo na to raczej nie będę miał czasu, bardziej na reklamę i rozwój treści... mellow.gif
Czy to forum jest najbezpieczniejsze ze wszystkich for?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz
post 27.08.2007, 21:18:05
Post #84


Admin Techniczny


Grupa: Administratorzy
Postów: 2 069
Pomógł: 93
Dołączył: 5.07.2005
Skąd: Olsztyn




wersje masz w stopce.
tu jest czyste forum (poza 1 modem) i jak widzisz wystarcza
jest najbezpieczniejszym z równi z vBulletin (na vB ostatnio mniej exploitów wyszło nić na ipb, ale były szybko łatane wszelkie dziury winksmiley.jpg)

a mody to zależy komponenty wystarczy wrzucić i działają ew odpalić dołączony instalator, a czasem trzeba pozmieniać w plikach wg instrukcji znajdź -> zamiń/ dodaj pod/ dodaj nad itp
Go to the top of the page
+Quote Post
Tom:-)
post 31.08.2007, 20:43:28
Post #85





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 281
Pomógł: 0
Dołączył: 25.03.2007
Skąd: Globalna wioska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie wiem czy dobrze zauważyłem ale vBulletin jestem droższy ale piszą że najlepszy. To prawda?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz
post 1.09.2007, 18:41:10
Post #86


Admin Techniczny


Grupa: Administratorzy
Postów: 2 069
Pomógł: 93
Dołączył: 5.07.2005
Skąd: Olsztyn




jest sporo droższy i ma pogmatwane licencje d otego jego panel admina mi nie odpowiada, ale owszem dawno nie widziałem żadnego większego buga tam, choć w IPB ostatnimi czasy też nic nie wyszło na jaw
Go to the top of the page
+Quote Post
Tom:-)
post 1.09.2007, 19:25:55
Post #87





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 281
Pomógł: 0
Dołączył: 25.03.2007
Skąd: Globalna wioska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Kurde. A jak mi radzisz. Wziąć sobie najpierw phpbb a później przejść (konwerterem) na IPB? Nie wiem czy moje forum wypali dlatego nie chce się pchać w koszta?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz
post 2.09.2007, 09:26:56
Post #88


Admin Techniczny


Grupa: Administratorzy
Postów: 2 069
Pomógł: 93
Dołączył: 5.07.2005
Skąd: Olsztyn




ja bym jak już zaczął od smf, ale moze byc i phpBB mi to rybka. ale jak nie wiesz czy to wypali to owszem na razie nie kupuj nic bo tylko żal pieniędzy jak sie rozkręci to tak, a do tego czasu mozesz na czymś za free ciągnac winksmiley.jpg
Go to the top of the page
+Quote Post
Tom:-)
post 2.09.2007, 18:24:25
Post #89





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 281
Pomógł: 0
Dołączył: 25.03.2007
Skąd: Globalna wioska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzięki jesteś dobry ziomek winksmiley.jpgA dlaczego jeszcze od smf?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz
post 2.09.2007, 20:22:46
Post #90


Admin Techniczny


Grupa: Administratorzy
Postów: 2 069
Pomógł: 93
Dołączył: 5.07.2005
Skąd: Olsztyn




bo phpBB nie lubie, a do smf jest darmowy konwerter (smf->ipb) tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Tom:-)
post 2.09.2007, 21:11:55
Post #91





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 281
Pomógł: 0
Dołączył: 25.03.2007
Skąd: Globalna wioska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Aha podaj mi stronkę gdzie jest zainstalowany taki silnik...
Dzięki


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz
post 3.09.2007, 21:07:47
Post #92


Admin Techniczny


Grupa: Administratorzy
Postów: 2 069
Pomógł: 93
Dołączył: 5.07.2005
Skąd: Olsztyn




use google Luc, odrobina samodzielności Ci nie zaszkodzi smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Tom:-)
post 3.09.2007, 21:27:12
Post #93





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 281
Pomógł: 0
Dołączył: 25.03.2007
Skąd: Globalna wioska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To jeszcze jedna sprawa i ostatnia.
Czy w forum to się nie wpisuje słów kluczowych?
I czy jak są indexery to nie jest potrzeba wpisywania słów kluczowych?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz
post 3.09.2007, 21:35:00
Post #94


Admin Techniczny


Grupa: Administratorzy
Postów: 2 069
Pomógł: 93
Dołączył: 5.07.2005
Skąd: Olsztyn




słowa kluczowe w meta zawsze warto wpisać, najlepiej jakby były układane na podstawie postów, ale do IPB nie widziałem takiego moda, a do innych for to sie nie orientuje...
Go to the top of the page
+Quote Post

5 Stron V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.10.2019 - 12:37