Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [inne][JavaScript][PHP]htaccess - przesyłanie danych, Czy htaccess ma ograniczenie liczby zmiennych?
frankiejojo
post 3.03.2020, 15:18:05
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 82
Pomógł: 1
Dołączył: 20.07.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam,

Napotkałem problem, którego nie rozumiem.
Javascriptem przesyłam dane do strony i otrzymuję link:
wynajem-mieszkania-Warszawa-wojewodztwo-99-cena_od-0-do-9999999999PLN-powierzchnia_od-0-do-9999999999m2-liczba_pokoi_od-0-do-999-0.htm
htaccess
RewriteRule ^([^-]*)-([^-]*)-([^-]*)-wojewodztwo-([^-]*)-cena_od-([^-]*)-do-([^-]*)PLN-powierzchnia_od-([^-]*)-do-([^-]*)m2-liczba_pokoi_od-([^-]*)-do-([^-]*).htm$ search.php?offerType=$1&estateType=$2&miejscowosc=$3&wojewodztwo=$4&cena_od=$5&cena_do=$6&powierzchnia_od=$7&powierzchnia_do=$8&liczba_pokoi_od=$9&liczba_pokoi_do=$10

Wygląda dobrze, ale dlaczego zmienna nr 10 ($10) odbierana jest w pliku jak zmienna 1 ($1)?

tzn zapis w pliku
  1. echo "liczba pokoi do ".$_GET['liczba_pokoi_do'];

wyświetla "wynajem?"

Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 3.03.2020, 15:27:50
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 35 316
Pomógł: 5949
Dołączył: 27.12.2004




Tak, 9 to jest limit
http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/mod_r...tml#rewritecond

Juz od dawna takich rzeczy nie robi sie w htaccess tylko przerzuca zadanie na php.


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
frankiejojo
post 3.03.2020, 15:50:45
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 82
Pomógł: 1
Dołączył: 20.07.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzięki,

ale powiedz mi jak z takiego linku
wynajem-mieszkania-Warszawa-wojewodztwo-99-cena_od-0-do-9999999999PLN-powierzchnia_od-0-do-9999999999m2-liczba_pokoi_od-0-do-999-0.htm
pobrać dane np. powierzchnia_od?


Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 3.03.2020, 15:53:26
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 35 316
Pomógł: 5949
Dołączył: 27.12.2004




Mowilem: przekieruj obsluge url do php. W php zrobisz ztakiego linku wszystko co chcesz

Jak sie przekierowuje to do php masz chocby u mnie w stopce (Ladne url) oraz pelno tego w necie


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 27.05.2020 - 07:08