Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> JQUERY wyciągnięcie danych z linku API
wesoly1988
post 15.04.2018, 10:48:24
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Proszę o pomoc w wciągnięciu z linku "https://api.binance.com/api/v1/ticker/price?symbol=BTCUSDT"

wartości price i symbol, za nic nie mogę sobie z tym poradzić. Próbowałem GET, Ajax - nic z tego nie działa.

Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 15.04.2018, 11:00:05
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 967
Pomógł: 1398
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Spróbuj JSON.
Go to the top of the page
+Quote Post
wesoly1988
post 15.04.2018, 11:11:39
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


próbowałem, może robię coś źle, może mógłby ktoś sprobować/przetestować?
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 15.04.2018, 11:15:32
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 967
Pomógł: 1398
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To pokaż jak robisz.
Go to the top of the page
+Quote Post
wesoly1988
post 15.04.2018, 11:29:13
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


  1.  
  2. $( document ).ready(function() {
  3.  
  4. /* START */
  5.  
  6. $.getJSON( "https://api.binance.com/api/v1/ticker/price?symbol=BTCUSDT", function( data ) {
  7.  
  8. alert(data["price"]);
  9.  
  10. });
  11.  
  12. /* STOP */
  13.  
  14. });
  15.  
  16.  
  17.  
  18. LUB
  19.  
  20.  
  21. $.ajax({
  22. dataType: "json",
  23. url: "https://api.binance.com/api/v1/ticker/price?symbol=BTCUSDT",
  24. data: data,
  25. success: function(resultData) {
  26. alert(resultData.price);
  27. }
  28. });


Ten post edytował wesoly1988 15.04.2018, 11:29:54
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 15.04.2018, 11:40:36
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 967
Pomógł: 1398
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zrób odwołanie do API poprzez PHP, a Ajaxem (jeśli nadal trzeba) wywołaj ten skrypt PHP.
Go to the top of the page
+Quote Post
wesoly1988
post 15.04.2018, 11:42:18
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


przez PHP sobie poradzę, a nie ma możliwości zrobienia to bez użycia PHP - bezpośrednio przez JS?
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 15.04.2018, 12:03:30
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 967
Pomógł: 1398
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Problem jest żądaniem cross-domain i tu niestety nie pomaga nawet JSONP.
Go to the top of the page
+Quote Post
wesoly1988
post 15.04.2018, 14:52:33
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----



  1. $url = 'https://api.binance.com/api/v1/ticker/price?symbol=BTCUSDT';
  2.  
  3. $data = json_decode(file_get_contents($url), true);
  4.  
  5. $price = $data['price'];
  6.  



$.get("http://www.testy.idl.pl", function( data ) {

$("#test").text(data);

});

głupi jestem. PHP skrypt działą prawidłowo - pobiera tylko cenę, natomiast nie mogę tego wziąć GETem

Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 15.04.2018, 15:02:31
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 967
Pomógł: 1398
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A gdzie jest echo w PHP?
Go to the top of the page
+Quote Post
wesoly1988
post 16.04.2018, 13:39:31
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 15.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


źle skopiowałem, bo skrypt działał prawidłowo

a poradziłem sobie z tym w ten sposób, że nie chciał wziąć danych z PHP z zewnętrzego serwera, więc testuje na wampserwerze i gra.

A żeby nie zaśmiecać forum - czy jest możliwość, żeby numeracja tabeli była od tyłu przez CSS - w sensie że 1. na samym dole a na samej górze najwyższa liczba.
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 16.04.2018, 14:05:46
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 967
Pomógł: 1398
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Poprzez licznik w CSS?
Można wrzucić elementy w kontener flex i ustawić direction na jeden z kierunków *-reverse. Przy czym wtedy też kolejność samych elementów będzie odwrócona. Chyba, że je posortujesz odwrotnie przed wyświetleniem, ale.... nie prościej już ustawić licznik na wartość maksymalną (w CSS lub też w stylu inline) i liczyć w dół?
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.04.2018 - 22:17