Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Problem podczas ładowania jednej ze stron - HELP
phpamator
post 4.10.2018, 15:19:22
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 235
Pomógł: 3
Dołączył: 10.07.2016
Skąd: UK-raine

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hejka,
Panie i Panowie, pomóżcie proszę napotkałem problem z który nie wiem jak sobie poradzić i chyba nikt nie wie tak naprawdę bo cokolwiek znalazłem w sieci choć zbliżone do mojego problemu nie rozwiązuje go.
Jedna ze stron mojego serwisu (Magento jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie) podczas otwierania stony logowania klienta zawiesza się na minutę i w konsoli wyraźnie to widać natomiast nie ma najmniejszej wskazówki co konkretnie może być tego powodem.
Już mi łapy opadają bo wszystkie pozostałe strony otwierają się normalnie, może nie jakoś ultra ultra szybko ale jeśli sekunda/dwie to długo ... no to długo smile.gif
Tak czy siak, jeśli ktoś wie lub miał podobne doświadczenia ...
Czy konfiguracja serwera może mieś wpływ na to, że czeka "minutę" dosłownie minutę!
Wszystko wskazuje na to, że to ładowanie skryptów z zewnątrz ale wyłączam je usuwam i nie widzę różnicy.
Ze zacytuję klasyka:
"Help me ObiWan Kenobi you're my only hope ..."

Pozdrówka

P.S.
w razie czego mogę wesprzeć się skrinami z konsoli.

Ten post edytował phpamator 4.10.2018, 15:25:23
Go to the top of the page
+Quote Post
werdan
post 4.10.2018, 15:57:48
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 352
Pomógł: 100
Dołączył: 14.11.2013
Skąd: Płock

Ostrzeżenie: (0%)
-----


> podczas otwierania stony logowania klienta zawiesza się na minutę i w konsoli wyraźnie to widać

Nie ma reakcji w przegladarce czy wisi po stronie serwera?

Jeśli pierwsze to, czy jest szansa na urla?
Go to the top of the page
+Quote Post
phpamator
post 4.10.2018, 16:07:30
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 235
Pomógł: 3
Dołączył: 10.07.2016
Skąd: UK-raine

Ostrzeżenie: (0%)
-----



No tak wygląda ...
Spodziewałem się, że jakieś przekierowanie czy coś, sprawdziłem htaccess, tam niestety niema nic co mogło by się z tym łączyć ...
na urla .. no jest, proszę
https://www.xxx.xxx/
i kliknij na My Account, od chwili kliknięcia mija minuta ... i kilka sekund zanim pojawi się cokolwiek.
Za chiny nie mogę wyczaić co to powoduje, w konsoli niewiele widać oprócz tego.

Ten post edytował phpamator 5.10.2018, 12:01:39
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 4.10.2018, 17:07:31
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 799
Pomógł: 1373
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Serwer Ci zdycha. Musisz zerknąć do skryptu co tak zamula.

Możliwe że gdzieś wew. akurat na tej podstronie jest coś w PHP co robi jakiś request i jest timeout po 60s. jakiś zew. request albo coś.
Go to the top of the page
+Quote Post
phpamator
post 5.10.2018, 08:48:46
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 235
Pomógł: 3
Dołączył: 10.07.2016
Skąd: UK-raine

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hej Pyton_000
no własnie kurcze wyśledzić w Magento cokolwiek to jakaś masakra, sprawdziłem login.phtml ale tam nie ma nic, musiał bym grzebać w kontrolerach, blokach i diabli wiedzą w czym jeszcze
Pewność jednak mam, że ostatnio niczego w tym obszarze nie zmieniałem i stąd moje zaskoczenie że to tak się zatrzymuje.
Bardzo dziwne.
No nic, szukać muszę, nie ma wyjścia.


Dłubię, szukam, nie mogę znaleźć punktu zaczepienia, po kliknięciu na link wszystko staje, no może nie dosłownie ale wyszukiwarka w otwartym oknie nie robi nic, w konsoli widzę tylko komunikat że request jeszcze nie został zakończony i wisi tak przez minutę po czym poprostu odpala i dalej już wszystko ładuje normalnie. Dzieje się tak do momentu zalogowania, po zlogowaniu już nie ma tego problemu i mozna przechodzić ze strony konta użytkownika do kadżej innej bez żadnych tgo rodzaju problemów, klikanie na ten link już działa normalnie bez zatrzyman, po wylogowaniu problem powraca. Jakby problem z uruchomieniem sesji ?, nie wiem, ładowania czegoś co ma związek z logowaniem klienta ....
Kompletnie nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny, co to powoduje, przekopałem pliki, nie widzę niczego co mogłoby odpalać jakieś requesty.
Jeśli macie jakieś pomysły podzielcie się proszę.
A może gdzieś w konsoli można podpatrzyć co siędzieje w chwili wywołania linku?
co prawda sprawdziłem chyba wszystko i jedyne co widzę po kliknięciu to tylko sam link ale nic więcej. Próbowałem robić testy, analizowałem co się dzieje .... nic nie widzę co mogłoby tworzyć problem.
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 5.10.2018, 09:42:04
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 799
Pomógł: 1373
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ty miałeś sprawdzić kod PHP a nie HTML i requesty w przeglądarce.

Dokop się do kontrolera który wykonuje akcje pokazania ekranu logowania, zakomentuj wszystko i przywracaj po kawałki aż znajdziesz moment w którym to się dzieje i tak coraz głębiej.

Inne pytanie czy na wersji testowej i/lub lokalnie to samo się dzieje?
Go to the top of the page
+Quote Post
phpamator
post 5.10.2018, 10:20:09
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 235
Pomógł: 3
Dołączył: 10.07.2016
Skąd: UK-raine

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pyton_000 na ostatniej wersji jak posiadam nic takiego się nie dzieje, myślę, że może to być zwizane z "fixem" jaki mi rosjanie robili ostatnio. Już ich pytałem ale jeszcze się nie wypowiedzieli tongue.gif
Szukam dalej ....

Ten post edytował phpamator 5.10.2018, 10:21:47
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 5.10.2018, 10:26:16
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 799
Pomógł: 1373
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Rosjanie... haha.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
phpamator
post 5.10.2018, 10:52:37
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 235
Pomógł: 3
Dołączył: 10.07.2016
Skąd: UK-raine

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Heheheh noooo smile.gif
Ale tak zupełnie serio, dokopałem się do kontrolera, wyłaczyłem wszystko no i fajnie, wywala mi 404 czyli nie przekierowuje na wskazana strone. Czyli od tego momentu nie mam strony logowania, jednak właczanie kolejnych linii kodu nie pomaga w rozwiazaniu zgadki ;(

Ten post edytował phpamator 5.10.2018, 10:53:49
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 5.10.2018, 11:07:48
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 799
Pomógł: 1373
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Musisz kopać smile.gif aż dokopiesz się do linijki kodu która coś mieli
Go to the top of the page
+Quote Post
phpamator
post 5.10.2018, 12:00:00
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 235
Pomógł: 3
Dołączył: 10.07.2016
Skąd: UK-raine

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Haaa,
okazało się, że na dev sajcie mam ten sam problem więc mogę bezpiecznie dłubać i zostawić do czasu znalezienia problemu produkcyjny serwer.
Nie wiem dlaczego nie sprawdziłem tego wcześniej, jakoś nie przyszło mi do łba, uczepiłem się i chciałem rozwiazac problem od razu tam gdzie go znaleziono ;p

No to lece tongue.gif


Ten post edytował phpamator 5.10.2018, 12:00:56
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 5.10.2018, 12:09:23
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 799
Pomógł: 1373
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pewnie leci jakiś CURL do ruskich z danymi z BD biggrin.gif a że serwer za Uralem to i wolno leci
Go to the top of the page
+Quote Post
phpamator
post 5.10.2018, 13:37:42
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 235
Pomógł: 3
Dołączył: 10.07.2016
Skąd: UK-raine

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Haaa,
okazało się, że na dev sajcie mam ten sam problem więc mogę bezpiecznie dłubać i zostawić do czasu znalezienia problemu produkcyjny serwer.
Nie wiem dlaczego nie sprawdziłem tego wcześniej, jakoś nie przyszło mi do łba, uczepiłem się i chciałem rozwiazac problem od razu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.08.2019 - 01:23