Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

5 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [Galeria]Coppermine Photo Gallery
DreeD
post 22.04.2004, 23:06:15
Post #1





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 120
Pomógł: 0
Dołączył: 29.11.2003
Skąd: Tarnów

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "Coppermine Photo Gallery"
Go to the top of the page
+Quote Post
sonic
post 28.05.2004, 21:18:45
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 8
Pomógł: 0
Dołączył: 28.05.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam , mam pytanie, zainstalowałem na serwerze tę galerię ale przy uploadowanieu plików wysyła mi błąd:

Kod
Warning: opendir(./edit): failed to open dir: No such file or directory in /home/alwin/public_html/galera/upload.php on line 398


Wstawiłem wszystkie CHMODy ale niewiem co jeszcze zrobic.
pozrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
Sh4dow
post 29.05.2004, 21:29:39
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


wedlug bledy, skrypt nie moze otworzyc katalogu wiec upewnij sie czy napewno jest taki katalog, i zobacz co sie znajdyje w lini, którą pokazuje blad.


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
sonic
post 30.05.2004, 11:42:51
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 8
Pomógł: 0
Dołączył: 28.05.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Sprawdziłem, katalog istnieje na 100 %
A w tej linii znajduje sie:
[php:1:2312284d10]<?php
// The function spring_cleaning is a garbage collection routine used to purge a directory of old files.
function spring_cleaning($directory_path) {

//First we get the transitory directory handle.
$directory_handle = opendir($directory_path); <<<= TO TA LINIA

// Exit if the directory cannot be opened.
if(!$directory_handle) {
?>[/php:1:2312284d10]



A jak juz wezme plik/przeglądaj/wyslij to pisze błąd:
Kod
Warning: move_uploaded_file(./edit/mHTTP_temp_59bcabd2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/alwin/public_html/galera/upload.php on line 1156



Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpX110nQ' to './edit/mHTTP_temp_59bcabd2.jpg' in /home/alwin/public_html/galera/upload.php on line 1156


Sprawdziłem tę linie w pliku upload.php:
[php:1:2312284d10]<?php
if (!(move_uploaded_file($_FILES['file_upload_array']['tmp_name'][$counter], $path_to_image))) {
?>[/php:1:2312284d10]
Go to the top of the page
+Quote Post
sonic
post 1.06.2004, 11:58:05
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 8
Pomógł: 0
Dołączył: 28.05.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


hmmmm? wie ktos co tomoze byxc?
Go to the top of the page
+Quote Post
dev8080
post 14.07.2004, 18:28:09
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 13.07.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam.
co zrobic zeby nie wyswietlaly sie miniaturki podgalerii galerii w poszczegolnych kategoriach na stronie glownej ?
chodzi mi o to aby na poczatku (index) byly tylko
kategorie
i po kliknieciu na nia otwierala sie
strona z miniaturkami do podkategoriami a po kliknieciu na nia wlasciwe zdjecia

obecnie mam tak:
kategoria
miniaturka-miniaturka -miniaturka (z podkategorii)
kategoria
miniaturka-miniaturka -miniaturka (z podkategorii)
kategoria
miniaturka-miniaturka -miniaturka (z podkategorii)

chcem zeby bylo
kategoria
kategoria
kategoria

mam nadzieje ze za mocno nie zamacilem,

ps. dlaczego nie moge zmienic wpisu w config.inc.php tam gdzie jest info o bazie danych - - staram sie ustawic chmod na 777 ale mam ciagle 550 permision denied.


pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post
Sh4dow
post 15.07.2004, 07:59:55
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 569
Pomógł: 0
Dołączył: 17.08.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Ostrzeżenie: (0%)
-----


jesli nie jestes wlascicielem pliku, nie mozesz zmienic chmod'a. Sprawdz kto jest wlascicielem pliku. Polecenie do zmiany wlasciciela to 'chown'.


--------------------
Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota
Zarządzaj swoim budżetem domowym
Go to the top of the page
+Quote Post
owieczka
post 19.08.2004, 10:57:37
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 12.08.2004
Skąd: Gorzów Wlkp

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam ! W jaki sposób można wykonać wsadowe dodawanie katalogu? I czy ma ktos linka do skórek tej galerii?

" Wybierz katalog

Wybrana funkcja umożliwia wsadowe dodawanie do galerii zdjęć które zostały przesłane na serwer.

Wybierz katalog do którego zostały przesłane wybrane pliki
"

Dokładnie chodzi mi o to co jest u góry tylko nie mam gdzie wybrać.
Czy ktos potrafi pomóc?

Ten post edytował owieczka 19.08.2004, 14:17:15
Go to the top of the page
+Quote Post
kaszczor
post 7.10.2004, 16:59:32
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 8
Pomógł: 0
Dołączył: 7.10.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(DreeD @ 2004-04-22 22:06:15)
W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "Coppermine Photo Gallery"

Skoro tak, to mam kilka pytań, bo pojawiły się u mnie 2 problemy.
Zainstalowałem sobie na serwerze Apache, na dysku lokalnym (localhost) Coppermine Photo Gallery. Jak w tym skrypcie sprawić, by inaczej otwierała mi się witryna od strony admina, a inaczej od strony "oglądacza"? Na razie nie ma u mnie w tym żadnej różnicy. Jak wchodzę na stronę, to nie pokazuje mi się żadne okono logowania dla admina. Nie chciałbym, aby dalej tak było, bo w takim stanie raczej nie wyślę w pełni przygotowanej witryny na serwer docelowy i jej tak nie opublikuję.
Polskie znaki wyświetlają mi się jako jakieś nieokreślone krzaczki. Mam ustawiony język polski i kodowanie strony na Central European (iso-8859-2). Co należy zrobić, aby polskie znaki zaczęły wyświetlać się poprawnie?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
Saint
post 11.10.2004, 14:53:00
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 53
Pomógł: 0
Dołączył: 16.02.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


mozesz napisac ktora wersje uzywasz? tak na marginesie polecam tez zagladniecie tu


--------------------
Apple iPhone bilety lotnicze
Go to the top of the page
+Quote Post
kaszczor
post 11.10.2004, 20:19:34
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 8
Pomógł: 0
Dołączył: 7.10.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(Saint @ 2004-10-11 13:53:00)
mozesz napisac ktora wersje uzywasz?
Tak na prawdę, to na razie żadnej, bo z tym felerem, to raczej trudno mówić o jakimkolwiek używaniu. A jeśli chodzi o to, jaką wersję zainstalowałem, to najnowszą.

Cytat(Saint @ 2004-10-11 13:53:00)
tak na marginesie polecam tez zagladniecie tu
Stronka świetna, ale ma jedną wadę. Jest ona po angielsku, a ja tego języka ni w ząb nie kumię. A może, to ja ma jedną wadę, że nie kumię tego jakże popularnego w świecie języka. Wyjątki zdarzają się na świecie.
Go to the top of the page
+Quote Post
binks1
post 1.12.2004, 20:21:44
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 1.12.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(owieczka @ 2004-08-19 09:57:37)
Witam ! W jaki sposób można wykonać wsadowe dodawanie katalogu? I czy ma ktos linka do skórek tej galerii?

" Wybierz katalog

Wybrana funkcja umożliwia wsadowe dodawanie do galerii zdjęć które zostały przesłane na serwer.

Wybierz katalog do którego zostały przesłane wybrane pliki
"

Dokładnie chodzi mi o to co jest u góry tylko nie mam gdzie wybrać.
Czy ktos potrafi pomóc?

Najpierw musisz stworzyc ten podkatalog w katalogu ze zdjeciami i nadac mu prawa 777. Dopiero potem ukaze ci sie przy wsadowym "dodawaniu pliku" mozliwosc wyboru, katalogu ktory stworzyles.
Pozdr
Go to the top of the page
+Quote Post
wilk
post 14.12.2004, 18:43:27
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 9
Pomógł: 0
Dołączył: 17.11.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
Mam pewien problem z tą galerią :/
Przy przesyłaniu plików URL-em pojawia mi się błąd "Brak rozszerzenia GD" , nie wiem z kąd on tam sie wziął bo wczesniej normalnie mogłem zgrywać fotki sad.gif a teraz bezustannie mi sie to pojawia ... POMOCY!!
Go to the top of the page
+Quote Post
luc
post 5.01.2005, 01:01:13
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 30
Pomógł: 0
Dołączył: 28.11.2003
Skąd: Bytom

Ostrzeżenie: (0%)
-----


mam na dwoch roznych serwereach galerie copertime.
na jednym w wersji 1.3.2 na drugim 1.2.1.

Na jednym i drugim ten sam objaw, a mianowicie ktokolwiek cokolwiek komentuje to jego kometarz potem wyglada tak:
(...)to(...) (...)dodaj(...) (...)zdjecie(...) (...)i(...) (...)bedzie(...) (...)OK(...). ...)o(...)

nie wiem skad ani po co pododawaly sie te zawiasy z kropkami.
Patrzylem w ustawieniach ale nic mi nie podpadlo.


--------------------
I To Bylo By Na Tyle
Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera.
Go to the top of the page
+Quote Post
atheo
post 10.01.2005, 14:45:15
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 22.10.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam!
mam problem, zdjecia zaladowalem na serwerek przez ftp, atrybuty pozmienialem na wlasciwe, no i jak biore na "wsadowe dodawanie plikow", ustalam do jakiego albumy je zaladowac, biore na zatwierdz klikam na "wynik" bo jest jakis krzyzyk i wyskakuje blad krytyczny:

php running on your server does not support the GD image library, check with your webhost if ImageMagick is installed

tak jakby nie wczytywali mi miniaturek, bo w galeri nie ma zadnego zdjecia, a mimo to sa na serwerze...
admin serwera moowi ze serwer ma imagemagick i reszte takich rezczy..

nie mam pojecia czemu to spowodowane ;/
prosze o pomoc, bede wdzieczny !
pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
luc
post 12.01.2005, 22:01:16
Post #16





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 30
Pomógł: 0
Dołączył: 28.11.2003
Skąd: Bytom

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Moj admin tez mowil ze nie ma ani image magic ani GD ja wybralem GD 2 i podalem sciezke /usr/bin/ i zadzialalo, widac jakies szczatkowe biblioteki byly czy co, sproboj moze u ciebie tak samo bedzie.


--------------------
I To Bylo By Na Tyle
Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera.
Go to the top of the page
+Quote Post
goodway
post 27.01.2005, 22:10:49
Post #17





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 27.01.2005
Skąd: leże i kwicze

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam pytanie czy można zmienić ustawienia Coppermine Photo Gallery aby wysyłane pliki anonimowo były dodawane z pominienciem akceptacji ?


--------------------
-=Goodw@y=-
www.jamza.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
Jogurcik
post 3.03.2005, 11:48:31
Post #18





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 3.03.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(luc @ 2005-01-05 00:01:13)
mam na dwoch roznych serwereach galerie copertime.
na jednym w wersji 1.3.2 na drugim 1.2.1.

Na jednym i drugim ten sam objaw, a mianowicie ktokolwiek cokolwiek komentuje to jego kometarz potem wyglada tak:
(...)to(...) (...)dodaj(...) (...)zdjecie(...) (...)i(...) (...)bedzie(...) (...)OK(...). ...)o(...)

nie wiem skad ani po co pododawaly sie te zawiasy z kropkami.
Patrzylem w ustawieniach ale nic mi nie podpadlo.

Mam ten sam problem... i nadal nie ma odpowiedzi...

co jest odpowiedzialne za ten blad w komentarzach... questionmark.gif

pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Go to the top of the page
+Quote Post
stef
post 16.03.2005, 14:20:50
Post #19





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 16.03.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam taki problem z Coppermine.
Otoz sciagnalem, rozpakowale, zmienilem uprawnienia,
uruchamiam install.php
wypelniam komorki - prawidlowe dane, bo na tych samych danych instalowalem 4images
klikam Let's Go!...
bez zadnych komunikatow, ponownie uruchamia mi sie install.php z pustymi polami.
nie wiem co mam robic, moze jakas podpowiedz??
Go to the top of the page
+Quote Post
ccx
post 29.03.2005, 10:46:20
Post #20





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 26.03.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Heelo,
Czy ktoś z Was instalował już pod tą galerię mod_rewrite?
http://coppermine.sourceforge.net/board/in...hp?topic=1021.0

Mi niestety nie do końca działa,
więc może by ktoś udostępnił zedytowane pliki?
Go to the top of the page
+Quote Post

5 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.12.2019 - 16:05