Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Problem z cssmap, Interaktywna mapa nie działą prawidłowo
kolo1232
post 18.04.2018, 10:43:44
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 18.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam Was.

Jestem tu nowym użytkownikiem, ale i nie wiem czy trafiłem do właściwego działu. Mianowicie chodzi o problem z Interaktywną mapą Polski o nazwie Cssmap. Proces realizuje zgodnie z instrukcją ze strony: https://cssmapsplugin.com/5/demo/
Chcę ją wgrać na swoja stronę. I naet ona już tam jest tylko nie działa prawidłowo. posiada ona klikalne regiony, po których kliknięciu ukazuje się lista dystrybutorów (sprzedawców). Niestety w większości przypadków to klikanie nie daje rezultatu, porostu nie działa. Natomiast obok mam listę województw i jak tam się kliknie to dystrybutorzy sie ukazują.
Spróbowałem już wszystkiego i nic nie pomaga, nie ma na to regóły. działa kiedy chce.

Proszę was o pomoc i poradęco zrobić, na jutro muszę ją mieć gotową.

Dzięki
Go to the top of the page
+Quote Post
LowiczakPL
post 19.04.2018, 13:52:46
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 327
Pomógł: 24
Dołączył: 3.01.2016
Skąd: Łowicz

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ctrl + Shift + I

następnie zakładka Console i jakie masz błędy?



--------------------
Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, aktualnie w wolnym czasie piszę gierkę MMORPG w Symfony, głównymi bohaterami są mrówki.
Go to the top of the page
+Quote Post
kolo1232
post 19.04.2018, 15:23:41
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 18.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam. Jak tu dodać załącznik .jpg?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 19.04.2018, 15:34:52
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 857
Pomógł: 5801
Dołączył: 27.12.2004




https://snag.gy/


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
kolo1232
post 19.04.2018, 16:19:12
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 18.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Niestety tą metodą nic się nie wkleja. Nie ma gdzie dodać pliku załącznika?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 19.04.2018, 16:23:04
Post #6





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 857
Pomógł: 5801
Dołączył: 27.12.2004




wrzucasz zdjecie na snaggy a potem w poscie podajesz linka do niego... co tu ma sie nie wklejac niby?


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
kolo1232
post 19.04.2018, 16:33:21
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 18.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


ok, już rozumiem,
poniżej zamieszczam skreeny z konsoli z mozilli i opery


https://snag.gy/JGyO8i.jpg

https://snag.gy/fY9vGn.jpg

Nie wiem, czy to jest skutkiem czy przyczyną ale kiedy regiony na mapie polski nie linkują do swoich # w adresie/pasku przeglądarki pojawia się pełny adres strony i nazwa regionu tzn http://www......pl/dystrybutorzy/#mazowieckie

natomiast kiedy regiony (województwa) działają (linkują) w pasku przeglądarki jest poprostu adres podstony bez /#mazowieckie

Nie bardzo umiem z to rozgryźć dlaczego tak jest.
Go to the top of the page
+Quote Post
spmedia
post 20.04.2018, 10:34:13
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 20.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


możesz wrzucić to gdzieś online? Albo pokazać jakoś kod?
Go to the top of the page
+Quote Post
kolo1232
post 20.04.2018, 10:39:10
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 18.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


to stronka:
http://www.kawah.pl/dystrybutorzy/

jeśli klikasz na listę wojewodztw z lewej strony wszystko działa, natomiast klikając na mapkę i konkretne województwo nie chce się pokazać lista dystrybutorów na dole. Choć po odświeżeniu czasami działa.
Go to the top of the page
+Quote Post
aras785
post 20.04.2018, 13:29:06
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 768
Pomógł: 151
Dołączył: 29.10.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zerknij na to: duraterm.pl/podkarpackie#podkarpackie
Ew. trzeba dodać event onClick i za symulować kliknięcie w listę z lewej strony:

Go to the top of the page
+Quote Post
kolo1232
post 20.04.2018, 13:51:59
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 18.04.2018

Ostrzeżenie: (0%)
-----


oj, przyznam szczerze, ze jQuery jest mi nieco obce i nie bardzo wiem, gdzie i jak to dodać

proszę o podpowiedź
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9.12.2019 - 16:34